En nem og lækker ret - prøv denne opskrift på kylling med grønt og kartofler. Med en frisk creme fraiche dressing smager den skønt!
Kylling med grønt og kartofler er en klassiker hos os, hvad end vi er hjemme eller på farten. Det er super nemt at lave, og kan laves i selv et simpelt båd- eller campingkøkken. Du skal bare have en ovn og et ildfast fad.
Den er tilmed sund, da den er fyldt med lækre grøntsager og mager kylling.
Opskriften kan varieres med de grøntsager, du lige kan få og krydres med dit yndlingskrydderi. Sammen med den friske creme fraiche dressing med sennep og purløg, er hver bid en himmerigsmundfuld.
Opskrift på kylling med grønt og kartofler i fad
Kylling med grønt og kartofler i fad
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på min huskeliste UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 kg kartofler
- 3 rødløg
- 8-10 fed hvidløg
- 1-2 røde peberfrugter
- 400 gram kyllingfilet eller -inderfilet
- rosmarin
- olivenolie
- Salt og peber
Creme fraiche dressing:
- 450 gram creme fraiche
- 1 citron
- 1 tsk dijonsennep
- 1 bundt purløg
- ½ tsk sukker
- ¼ tsk salt
- friskkværnet peber
- sennep sød, til tilsmagning
Sådan gør du
- Skyl og skrub kartoflerne rene og skær dem i grove stykker.
- Pil rødløg og hvidløg og skær rødløg i grove både.
- Skyl peberfrugter og skær dem i grove stykker.
- Vend det hele i olivenolie og drys med groft salt og peber. Kan du lide rosmarin, så krydr med rosmarin. Timian eller andet krydderi kan også bruges.
- Kom det hele i et stort ildfast fad og bag det i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 min.
- Vend evt. det hele et par gange undervejs. Tag det ud af ovnen, når kylling og kartofler er færdigtilberedte.
Creme fraiche dressing
- Vend creme fraiche med citronsaft, dijonsennep, fintsnittet purløg og smag til med sukker, salt og peber. Kan du lide sød sennep, kan du også bruge en anelse af det til tilsmagning.
Server din kylling med grønt og kartofler med creme fraiche dressing til, meget nemmere bliver det ikke.
Du kan også prøve disse retter med kylling:
Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
Nem kyllingepande med pasta og tomat på 25 minutter
Kyllingefrikadeller - opskrift til pande eller ovn
Om Charlotte Mithril Charlotte Mithril har en solid videnskabelig og praktisk baggrund inden for ernæring, sensorik, fødevarer og sundhed. Hun har bl.a. i hendes ph.d. udviklet den succesfulde Nye Nordiske Hverdagsmad samt opskrifter til den prisvindende bestsellerkogebog af samme navn. Charlotte har tidligere været produktudvikler og sensoriker for Pernod Ricard, medudvikler på MADlejr og har som lektor forsket og undervist i madoplevelser, fødevarer og sensorik. Hun har desuden udviklet smagstests og været smagsdommer for Forbrugerrådet TÆNK, lavet madprogrammer for TV2 Øst og undervisningsmateriale til Clio Online og Coursera samt været fritidsvinbonde på Sydsjælland.
Kom med din kommentar her