• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Hakket kylling med broccolimos (god børneret)

billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos er en flot ret at stille på bordet. Anret den gerne med mosen nederst og den krydrede kyllingekødsovs ovenpå. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. september 2023 - Udgivet:  19. september 2023

Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.
  2. Opskrift på kylling med broccolimos
  3. Hakket kylling med broccolimos (god børneret)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kyllingefarsbrød - nem opskrift
  9. Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce
  10. Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift
5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift

Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.

Kylling med broccolimos er en rigtig familieret, der nemt bliver en livret og favorit.

Dels er retten altså rimelig nem at lave, den er sund og så er den flot at stille på bordet med den grønne mos.

Du skal bruge hakket kylling til kødsovsen, og det giver en lettere kødsovs, som de fleste er ret vilde med.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på kylling med broccolimos

billederesultat for hakket kylling med broccolimos

Hakket kylling med broccolimos (god børneret)

Hakket kylling med broccolimos er en flot ret til aftensmad, hvor den krydrede kyllingekødsovs serveres på grøn mos af broccoli og kartofler.
Bedømmelse
5 fra 8 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Broccolimos

  • 750 g kartofler - skrællede
  • 1 broccoli
  • 75 g smør
  • Lidt mælk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Det hakkede kyllingekød brunes i lidt smør i en stegegryde eller lignende. Brun det godt af og tilsæt så hakket løg og hvidløg, og lad det sautere et minuts tid sammen med bladselleri i små tern.
  • Kom så paprika ved sammen med oregano, hakkede tomater, vand, bouillonterning og fløde. Kyllingekødsovsen skal være tyk og cremet, men kom lidt mere vand eller fløde ved, hvis den bliver for tyk.
  • Lad det simre mens du laver din broccolimos.
  • De skrællede kartofler skæres i små tern og koges i en anden gryde i usaltet vand i cirka 10 minutter. Koges under låg.
  • Skær broccoli i mindre stykker, og kom den ned til kartoflerne efter de 10 minutter, og kog så yderligere i ca. 10 minutter indtil broccoli og kartofler er kogt helt møre.
  • Hæld vandet fra, kom smør ved og mos broccolimosen med et piskeris eller kartoffelmoser. Smag til med salt og peber. Er mosen for kraftig, kan du tilsætte en smule mælk.
  • Kyllingekødsovs smages ligeledes til med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret broccolimos i bunden af tallerkner, og læg forsigtigt kyllingekødsovs ovenpå. Pynt eventuelt med lidt finthakket persille.

Retten kan nydes som den er - eller med en grøn salat til.

Se også mine opskrifter på:

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

4.8 fra 37 stemmer
Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Gå til opskrift
kyllingefarsbrød

Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce

4.6 fra 44 stemmer
Se hvordan du laver en god kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsovs, der er tilsat spinat. Lasagnen er sund og velsmagende.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingelasagne

Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift

4.7 fra 52 stemmer
Her er en nem opskrift på lækre kyllingefrikadeller, der er frikadeller lavet med hakket kylling. Dellerne kan steges på pande eller i ovn.
Gå til opskrift
kyllingefrikadeller
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda

    september 20, 2023 at 11:48 am

    Hej Holger
    Når du skriver fløde i en opskrift, mener du så piskefløde ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 20, 2023 at 12:02 pm

      Hej Linda
      Du kan enten bruge piskefløde eller den mere kalorielette madlavningsfløde, så det afhænger lidt af hvad du er til 🙂
      Piskefløden er mere cremet, men jeg bruger ofte en madlavningsfløde for at spare på kalorierne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mariann Nedergaard Jensen

    januar 05, 2023 at 7:23 am

    Hvorfor er der nogle af opskrifterne man ikke kan printe ud? Når man trykker på print opskrift kører den igen og igen. Det er da ikke så smart

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 05, 2023 at 8:05 am

      Hej Mariann
      Tak for det. Årsagen er, at en mindre del af opskrifterne fortsat ligger i et ældre system uden printknap. Send mig endelig en mail hvis du falder over såden - så skal jeg sørge for den hurtigt bliver opdateret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required