• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. september 2023 - Udgivet:  7. september 2023

Del gerne:
472
SHARES
FacebookMessenger472PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.
  2. Opskrift på kylling med blomkål
  3. Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.

Kylling med blomkål er en skøn opskrift på mad i fad, der er ganske nem og simpel at lave.

Her tilberedes kyllingebryst krydret med paprika i fad, hvor bunden er blomkål, porrer og gulerødder.

Der skal ikke så mange ingredienser til denne ret, som kan serveres med eller uden ris til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med blomkål

Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad

Her er min opskrift på kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad. En god hverdagsret med mad i fad, der kan serveres med ris - eller blot som retten er.
Bedømmelse
4.7 fra 22 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Grøntsager og sovs

  • 1 lille blomkål - delt i mindre buketter
  • 200 g gulerødder - gerne små gulerødder, i tynde skiver
  • 2-3 porrer - i skiver
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • majsstivelse - udrøres i lidt koldt vand
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille

Kylling

  • 4 stk. kyllingebryst - skåret i aflange strimler
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  • Gør blomkål, gulerødder og porrer klar som beskrevet, og kom det i et ildfast fad.
  • Kog vand op sammen med en bouillonterning og fløde, og jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt. Du skal bruge ca. to teskefulde majsstivelse (evt. Maizena).
  • Smag sovsen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og hæld den over grøntsagerne i fadet.
  • Vend også lidt hakket persille i.
  • Skær kyllingebrystfileterne i strimler på langs, hvor du deler hvert stykke kyllingebryst i fire strimler.
  • Læg dem ovenpå grøntsagerne, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber. Pres også lidt ekstra citronsaft over kødet.
  • Dit fad med kylling med blomkål, porrer og gulerødder skal nu have ca. 25 minutter midt i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
392
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
137
mg
46
%
Natrium
 
1048
mg
46
%
Kalium
 
961
mg
27
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
10003
IU
200
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
106
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Kylling med blomkål i fad serveres straks, og pyntes gerne med lidt hakket persille.

Det er en ret, som du egentlig kan nyde som den er - eller servere lidt kogte ris til.

Se også disse opskrifter:

  • Kylling med porrer og bacon i fad
  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Spaghetti med kylling og spinat - og en smule bacon
  • Ovnstegte koteletter med tomater
  • Kylling med perlespelt og sprød salat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Børge Sørensen

    april 26, 2024 at 4:52 pm

    Hej Holger Rørby En stor tak for dine mange lækre opskrifter .Altid letforståelige og ligeledes virkelige gode videoer. En stor glæde at modtage. v.h. Børge

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2024 at 5:02 pm

      Hej Børge
      Mange tak for de pæne ord - det er jeg meget glad for at høre.
      Fortsat god fornøjelse -og god weekend
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anni

    september 12, 2023 at 5:22 pm

    Kan græsk yoghurt bruges i stedet for fløde?

    Svar
  3. Annette Jakobsen

    marts 20, 2023 at 11:38 am

    Hej, Jeg lavede den i lørdags, til gæster, men svitsede alle grønsagerne først på panden, og der var de stadig bidefaste.og så tilsatte jeg også 3 fed hvidløg. En god ret 😋

    Svar
  4. Jens-Erik

    marts 07, 2023 at 4:23 pm

    Vi har med stor succes lavet denne ret flere gange. I vor ovn var 25 minutter tilpas både for grøntsager og kylling. De seneste gange har vi tilføjet masser af dill til sovsen, som bare gjorde retten endnu bedre.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 07, 2023 at 4:37 pm

      Hej Jens-Erik
      Mange tak for din tilbagemelding - det er godt at høre. Dild gør bestemt ikke retten dårligere.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Kirsten

    oktober 31, 2021 at 3:15 pm

    Efter en halv time var grøntsagerne overhovedet ikke møre.
    Retten fik ca. 55 min. Så var grøntsagerne sprødmøre MEN kyllingebryststykkerne var blevet hårde og tørre😣
    Måske skal kører først lægges på efter en halv time!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 01, 2021 at 8:03 am

      Hej Kirsten
      God pointe, men det afhænger af hvor meget bid man ønsker i grøntsager. Jeg har godt lide et godt bid, men ønsker man dem mere tilberedt kan man netop blot gøre som du foreslår. Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required