Kylling med bacon er en nem og god ret i fad, hvor man steger kyllingebryst i ovnen på en bund af spinat, porrer og en lækker flødesovs.
Her får du skøn opskrift på kylling med bacon, og det er kyllingebrystfilet, der omvikles med skiver af bacon.
Allerede her går man ikke galt i byen, men det bliver endnu.
For i bunden af fadet er der nemlig masser af frisk spinat og porrer.
Det lyder måske meget med 250 gram frisk spinat i retten, men spinaten falder jo sammen og fylder faktisk slet ikke så meget. Ja, du kan endda tilføre endnu mere spinat, hvis du synes det.
Flødesovsen er prikken over i'et, og denne ret med kylling med bacon kan måske hurtigt blive en ny livret. Jeg er i hvert fald ret vild med den.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med bacon
Kylling med bacon, porre og spinat i fad
Ingredienser
- 250 g spinat
- 2 porrer
- 4 stk. kyllingebryst
- 8 skiver bacon
- 4 dl fløde
- 1 bouillonterning
- 1 tsk oregano
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Spinat skylles grundigt - eller køb en spinat, der allerede er skyllet og dermed klar til brug.
- Varm en pande op, læg spinaten gradvist på og lad den falde sammen. Tilsæt eventuelt lidt vand undervejs. Straks spinaten er faldet sammen, fordeles den i et ildfast fad.
- Porrerne rengøres og snittes i tynde skiver. Fordeles over spinaten i fadet.
- Brun kyllingefileterne i lidt olie på den varme pande, og tag dem derefter af. Vikl to skiver bacon om hvert stykke kylling, og læg dem i fadet.
- Kom fløden i panden, smuldr bouillonterningen i og kom også oregano ved. Kog hurtigt op, smag til med salt og peber og hæld det derefter i fadet.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, og her skal det have cirka 30 minutter indtil baconen er sprød og lækker.
- Imens koger du basmati ris i letsaltet vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte kylling med bacon serveres med kogte ris, og gerne et stykke hjemmebagt grydebrød.
Se også mine opskrifter på:
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sara Thorkildsen
Hej
Det lyder virkelig lækkert.
Er det mon muligt at tilberede det i forvejen og blot varme det når gæsterne kommer (til en større komsammen)? Eller kan det langtidssteges fx ved lavere temperatur?
Mvh Sara
Jimmi
Fejl 40 husk lige og skrive hvad bouillon 🤣
Lise Ingwersen
Hej Holger!
Det ser ud som en meget dejlig og god hjemmeside, med godeopskrifter!
Jeg har bare et problem: Når jeg vil logge ind, kan det ikke lade sig gøre, da der er en anden med mit navn ( mig ) og når jeg vil nulstille koden, er problemet det samme.
Du må undskylde mig, jeg er en gammel kone, og kan ikke lige huske,
hvordan det forløb, men jeg kan i hvert fald ikke blive bruger af din dejlige
hjemmeside!
Jeg håber på hjælp her, selv om det næppe er rette sted!
Venligst Lise Ingwersen