• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)

billederesultat for kylling i stegeso
Kylling i stegeso er en garanti for en virkelig mør kylling. Kyllingen steges sammen med grøntsager og skal have cirka halvanden time i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. oktober 2020 - Udgivet:  3. januar 2019

Del gerne:
241
SHARES
FacebookMessenger241PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.
  2. Opskrift på kylling i stegeso
  3. Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Kylling i ovn
  9. Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)
  10. Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift

Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.

Kylling i stegeso er en genial måde at stege kylling på, hvor stegesoen holder på både smag og saft i kyllingen.

Derfor er det en virkelig mør kylling, som du kan tage ud af ovnen tre timer senere.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Nederst er der forslag til tilbehør til kyllingen.

Opskrift på kylling i stegeso

billederesultat for kylling i stegeso

Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)

Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.
Bedømmelse
4.8 fra 39 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns

Fremgangsmåde

  • Kylling skylles ud- og indvendigt, og duppes tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  • Varm en pande op ved en høj varme og kom en stor klat smør på.
  • Når smørret er brunet, kommes kyllingen på. Nu skal den brunes grundigt på alle sider, hvilket vil sige fire sider. På brystet, ryggen, og begge sider med lår og vinger. Lad den få en god kulør, og krydr den undervejs med salt og friskkværnet peber.
  • I bunden af stegesoen kommes et par gulerødder skåret ud i mindre stykker, en persillerod i mindre stykker, et grofthakket løg og grofthakkede hvidløgs fed.
  • Læg den færdigbrunede kylling ovenpå grøntsagerne (med brystet opad), og læg derefter nogle skiver smør på kyllingen.
  • Hæld vand i stegesoen og smuldr en bouillonterning i.
  • Prop kyllingen med en stor dusk persille.
  • Hæld nu forsigtigt også det brunede smør fra panden over kyllingen - fordel det eventuelt med en spiseske.
  • Læg låget på, og stil din kylling i stegeso ind i en kold ovn.
  • Skru op på 150 grader over- og undervarme, og nu skal kyllingen have cirka tre timer. De sidste 15-20 minutter kan låget tages af, og varmen skrues op til 200 grader for at gøre skindet sprødt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
240
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte kylling i stegeso tages op på et skærebræt, hviler lidt og parteres derefter.

Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Du kan servere kyllingen med hurtigstuvet spidskål og spinat.

Se også mine opskrifter på kylling:

Kylling i ovn

4.7 fra 264 stemmer
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Gå til opskrift
Billede resultat for stegt kylling i ovn

Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)

4.9 fra 44 stemmer
Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Gå til opskrift
billederesultat for kogt kylling

Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick

4.7 fra 151 stemmer
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Gå til opskrift
billede med sprødt kyllingeskind
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jens ole jensen

    april 01, 2024 at 5:37 pm

    det er en fantastisk så godt det er beskrevet jeg er meget glad for alt det i laver , jeg har lært meget ved at kikke herinde 🙂

    Svar
  2. Sigurd Christian Larsen

    juni 12, 2022 at 8:36 am

    3 timer udtørrer fuldstændig en kylling for saft !!! (1800 gr.)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 12, 2022 at 9:45 am

      Hej Sigurd
      Nix, men det lyder som om dit låg ikke har sluttet helt til. Så kan den nemlig tørre ud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Karin Larsen

    januar 04, 2019 at 2:34 pm

    Hej.
    Jeg kan ikke gemme dine opskrifter, og kan heller ikke gå ind og på min huskeliste. Hvad går galt.
    Mvh. Karin Larsen
    skaergaardsvej@gmail.com.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required