Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.
Kylling i stegeso er en genial måde at stege kylling på, hvor stegesoen holder på både smag og saft i kyllingen.
Derfor er det en virkelig mør kylling, som du kan tage ud af ovnen tre timer senere.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Nederst er der forslag til tilbehør til kyllingen.
Opskrift på kylling i stegeso
Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)
Ingredienser
- 1 kylling - på ca. 1,5 kilo
- 50 gram smør
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning - høns
Sådan gør du
- Kylling skylles ud- og indvendigt, og duppes tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
- Varm en pande op ved en høj varme og kom en stor klat smør på.
- Når smørret er brunet, kommes kyllingen på. Nu skal den brunes grundigt på alle sider, hvilket vil sige fire sider. På brystet, ryggen, og begge sider med lår og vinger. Lad den få en god kulør, og krydr den undervejs med salt og friskkværnet peber.
- I bunden af stegesoen kommes et par gulerødder skåret ud i mindre stykker, en persillerod i mindre stykker, et grofthakket løg og grofthakkede hvidløgs fed.
- Læg den færdigbrunede kylling ovenpå grøntsagerne (med brystet opad), og læg derefter nogle skiver smør på kyllingen.
- Hæld vand i stegesoen og smuldr en bouillonterning i.
- Prop kyllingen med en stor dusk persille.
- Hæld nu forsigtigt også det brunede smør fra panden over kyllingen - fordel det eventuelt med en spiseske.
- Læg låget på, og stil din kylling i stegeso ind i en kold ovn.
- Skru op på 150 grader over- og undervarme, og nu skal kyllingen have cirka tre timer. De sidste 15-20 minutter kan låget tages af, og varmen skrues op til 200 grader for at gøre skindet sprødt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte kylling i stegeso tages op på et skærebræt, hviler lidt og parteres derefter.
Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Du kan servere kyllingen med hurtigstuvet spidskål og spinat.
Se også mine opskrifter på kylling:
jens ole jensen
det er en fantastisk så godt det er beskrevet jeg er meget glad for alt det i laver , jeg har lært meget ved at kikke herinde 🙂
Sigurd Christian Larsen
3 timer udtørrer fuldstændig en kylling for saft !!! (1800 gr.)
Holger Rørby Madsen
Hej Sigurd
Nix, men det lyder som om dit låg ikke har sluttet helt til. Så kan den nemlig tørre ud 🙂
Alt det bedste
Holger
Karin Larsen
Hej.
Jeg kan ikke gemme dine opskrifter, og kan heller ikke gå ind og på min huskeliste. Hvad går galt.
Mvh. Karin Larsen
skaergaardsvej@gmail.com.