Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)

Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)

billederesultat for kylling i stegeso
4.8 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
241
SHARES
FacebookMessenger241PinterestEmailSMS

Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.

Kylling i stegeso er en genial måde at stege kylling på, hvor stegesoen holder på både smag og saft i kyllingen.

Derfor er det en virkelig mør kylling, som du kan tage ud af ovnen tre timer senere.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Nederst er der forslag til tilbehør til kyllingen.

Opskrift på kylling i stegeso

Super mør kylling i stegeso (med brunet smør)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Her er opskriften på kylling i stegeso. Ved at stege kyllingen i en stegeso får du en mør kylling, og samtidig er opskriften nem at følge.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling (på ca. 1,5 kilo)
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning (høns)

Fremgangsmåde

  1. Kylling skylles ud- og indvendigt, og duppes tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
  2. Varm en pande op ved en høj varme og kom en stor klat smør på.
  3. Når smørret er brunet, kommes kyllingen på. Nu skal den brunes grundigt på alle sider, hvilket vil sige fire sider. På brystet, ryggen, og begge sider med lår og vinger. Lad den få en god kulør, og krydr den undervejs med salt og friskkværnet peber.
  4. I bunden af stegesoen kommes et par gulerødder skåret ud i mindre stykker, en persillerod i mindre stykker, et grofthakket løg og grofthakkede hvidløgs fed.
  5. Læg den færdigbrunede kylling ovenpå grøntsagerne (med brystet opad), og læg derefter nogle skiver smør på kyllingen.
  6. Hæld vand i stegesoen og smuldr en bouillonterning i.
  7. Prop kyllingen med en stor dusk persille.
  8. Hæld nu forsigtigt også det brunede smør fra panden over kyllingen - fordel det eventuelt med en spiseske.
  9. Læg låget på, og stil din kylling i stegeso ind i en kold ovn.
  10. Skru op på 150 grader over- og undervarme, og nu skal kyllingen have cirka tre timer. De sidste 15-20 minutter kan låget tages af, og varmen skrues op til 200 grader for at gøre skindet sprødt.

Næringsindhold

Kalorier240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte kylling i stegeso tages op på et skærebræt, hviler lidt og parteres derefter.

Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Du kan servere kyllingen med hurtigstuvet spidskål og spinat.

Se også mine opskrifter på kylling:

Kylling i ovn med stegetid og temperatur
Stegt kylling i ovn: Hvordan steger man en hel kylling, så den bliver helt perfekt? Her får du den bedste opskrift på ovnstegt kylling med stegetid.
Se opskriften her
Billede resultat for stegt kylling i ovn
Kogt kylling (sådan skal du koge en hel kylling)
Her er min opskrift på kogt kylling med kogetid, ingredienser og hvad du kan bruge kylling og bouillon til. At koge en kylling er nemt.
Se opskriften her
billederesultat for kogt kylling
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Se opskriften her
billede med sprødt kyllingeskind
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jens ole jensen skriver

    april 01, 2024 at 5:37 pm

    det er en fantastisk så godt det er beskrevet jeg er meget glad for alt det i laver , jeg har lært meget ved at kikke herinde 🙂

    Svar
  2. Sigurd Christian Larsen skriver

    juni 12, 2022 at 8:36 am

    3 timer udtørrer fuldstændig en kylling for saft !!! (1800 gr.)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 12, 2022 at 9:45 am

      Hej Sigurd
      Nix, men det lyder som om dit låg ikke har sluttet helt til. Så kan den nemlig tørre ud 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Karin Larsen skriver

    januar 04, 2019 at 2:34 pm

    Hej.
    Jeg kan ikke gemme dine opskrifter, og kan heller ikke gå ind og på min huskeliste. Hvad går galt.
    Mvh. Karin Larsen
    skaergaardsvej@gmail.com.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required