Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i selleri med ærter - kolesterolfattig opskrift

Kylling i selleri med ærter - kolesterolfattig opskrift

billede til kylling i selleri
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kylling i selleri. Det er en virkelig nem, hurtig og kaloriefattig gryderet, der serveres med fuldkornsris.

Kylling i selleri en lækker variant af den klassiske boller i selleri, men altså her lavet med magert kyllingekød.

Gryderetten er super simpel at lave uden ret mange ingredienser, og der bruges hverken smør eller fløde.

Derfor er der også tale om en kolesterolfattig opskrift, der er god til dig, der kæmper med et for højt kolesteroltal.

Jeg servere kyllinge- og selleriretten med fuldkornsris, men du kan selvfølgelig også servere den med almindelige ris.

Opskrift på kylling i selleri

Kylling i selleri

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på kylling i selleri. Det er en virkelig nem, hurtig og kaloriefattig gryderet, der serveres med fuldkornsris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 dl hønsebouillon
  • 500 g kyllingebryst i mindre tern
  • 400 g knoldselleri i mindre tern
  • 1 spsk timian blade
  • 200 g ærter
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g fuldkornsris koges som anvist på pakken

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kylling og knoldselleri ud i mindre tern. Se evt. i min video hvordan du gør.
  2. Kog seks deciliter vand op sammen med 2 terninger hønsebouillon. Du kan nøjes med en, men to giver mere smag i retten.
  3. Kom kyllingekødet ned i den kogende bouillon, lad det koge op igen, og kom så selleritern ved sammen med timian. Krydr med lidt friskkværnet peber, men ikke salt. Retten smager til senere.
  4. Skru lidt ned for varmen, og lad din kylling i selleri simre i ca. 10 minutter.
  5. Tilsæt ærter, og det kan sagtens være ærter direkte fra frost. Lad retten varme godt igennem.
  6. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn kyllingeretten til passende konsistens.
  7. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier500kcalKulhydrater76gProtein36gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol80mgNatrium1349mgKalium1079mgKostfibre7gSukker2gVitamin A4882IUVitamin C23mgCalcium101mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Kylling i selleri serveres straks sammen med de kogte fuldkornsris.

Retten kan nydes som den er, men du kan også servere en lille salat til.

Ved at servere retten med fuldkornsris får du et sundt og nærende måltid, og indholdet af kolesterol i retten er ikke højt.

Se flere opskrifter

  • billederesultat for kylling i estragonsauce
    Kylling i estragonsauce (nem og lækker opskrift)
  • Lynstegt kylling med spidskål og soya
    Lynstegt kylling med spidskål og soja
  • spinatgryde
    Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required