Her får du min opskrift på kylling i paprika flødesovs, bagt spidskål og kogte ris. En skøn og meget nem hverdagsret til hele familien.
Kylling i paprika flødesovs er måske en ny livret, og den smager himmelsk godt.
Jeg laver retten med inderflet fra kylling, der tilberedes i en skøn paprika flødesovs, som du blandt andet laver med soltørrede tomater.
Brug gerne soltørrede tomater i olie, som du kan købe på glas i de fleste supermarkeder. Og du kan endda købe dem hakket.
Opskriften er beregnet til fire personer, og nydes med kogte ris og ovnbagt spidskål.
Opskrift på kylling i paprika flødesovs
Kylling i paprika flødesovs
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet - i mundrette stykker
- smør - til stegning
- 1 løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - i tynde skiver
- 4 spsk soltørrede tomater - hakkede, med olie, fra glas
- 3 tsk paprika
- 1,5 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 2,5 dl fløde
- 1 citron - lidt citronsaft
- 1 bundt estragon - blade, hakkes groft
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 spidskål - skåret i to centimeter tykke skiver
- Lidt olie
- salt
- ris - til fire personer, koges
Fremgangsmåde
- Kyllingeinderfilet soigneres for eventuelle urenheder, og deles derefter i ca. 4-5 stykker pr. inderfilet. Det er en god størrelse til kylling i paprika flødesovs. Gør også løg og hvidløg klar.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær spidskål i ca. 2-3 centimeter tykke skiver. som lægges på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og drys lidt salt på. Bages ca. 15-20 minutter midt i ovnen, og tiden afhænger af, hvor meget eller lidt bid du ønsker i kålen.
- Ris koges i saltet vand som anvist på pakken.
- Find en stor stegepande frem og varm den op ved en god varme. Kom en god klat smør på panden, lad det smelte ogt bruse af, hvorefter kyllingekødet fordeles jævnt på panden. Lad det nu brune af uden at køre kødet. Det tager et minuts tid.
- Vend derefter kødet rundt og steg det 3-4 minutter mere, og kom så løg og hvidløg ved. Lad det sautere et minuts tid.
- Tilsæt så paprika, vend rundt og kom derefter vand og soltørrede tomater ved sammen med en smuldret bouillonterning. Lad det koge en anelse ind, hvorefter fløde tilsættes. Lad det simre i ca. 5 minutter, hvor retten med kylling i paprika flødesovs cremer lidt ind til en passende tykkelse.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, hvorefter hakkede blade af estragon vendes i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Kylling i paprika flødesovs serveres straks sammen de kogte ris og ovnbagt spidskål. Pynt evt. med friske ærteskud.
Retten er fryseegnet, så du kan sagtens gemme halvdelen til en anden dag, hvis I eksempelvis er to personer.
Den lækre kyllingeret er også god singlemad, og her kan du så nyde retten nu, og derefter fryse tre portioner ned til aftensmad andre dage.
Her finder du mange flere opskrifter og retter med kylling.
Husk også at se disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Morten Petersen
Kan de soltørrede tomater erstattes af tomatpure? Ingen her hjemme bryder sig om de tørrede tomater
Holger Rørby Madsen
Hej Morten
Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jesper
Rigtig lækkert, og alle var meget tilfredse. Det er ikke sidste gang, jeg laver denne ret. Jeg saltede spidskålen med groft salt, men vil kværne det næste gang.
Kirsten Rune
Kylling i paprika flødesovs får 9 ud af 10. Smagte bare så godt og frisk
TAK
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Mange tak for den fine anmeldelse af retten - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger