Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i paprika flødesovs med spidskål og ris

Kylling i paprika flødesovs med spidskål og ris

Kylling i paprika flødesovs med ris og spidskål
4.6 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
209
SHARES
FacebookMessenger209PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kylling i paprika flødesovs, bagt spidskål og kogte ris. En skøn og meget nem hverdagsret til hele familien.

Kylling i paprika flødesovs er måske en ny livret, og den smager himmelsk godt.

Jeg laver retten med inderflet fra kylling, der tilberedes i en skøn paprika flødesovs, som du blandt andet laver med soltørrede tomater.

Brug gerne soltørrede tomater i olie, som du kan købe på glas i de fleste supermarkeder. Og du kan endda købe dem hakket.

Opskriften er beregnet til fire personer, og nydes med kogte ris og ovnbagt spidskål.

Opskrift på kylling i paprika flødesovs

Kylling i paprika flødesovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på kylling i paprika flødesovs, bagt spidskål og kogte ris. En skøn og meget nem hverdagsret til hele familien.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet i mundrette stykker
  • smør til stegning
  • 1 løg hakkes fint
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 4 spsk soltørrede tomater hakkede, med olie, fra glas
  • 3 tsk paprika
  • 1,5 dl vand
  • 1 bouillonterning gerne høns
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron lidt citronsaft
  • 1 bundt estragon blade, hakkes groft
  • salt og friskkværnet peber
Tilbehør
  • 1 spidskål skåret i to centimeter tykke skiver
  • Lidt olie
  • salt
  • ris til fire personer, koges

Fremgangsmåde

  1. Kyllingeinderfilet soigneres for eventuelle urenheder, og deles derefter i ca. 4-5 stykker pr. inderfilet. Det er en god størrelse til kylling i paprika flødesovs. Gør også løg og hvidløg klar.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær spidskål i ca. 2-3 centimeter tykke skiver. som lægges på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over og drys lidt salt på. Bages ca. 15-20 minutter midt i ovnen, og tiden afhænger af, hvor meget eller lidt bid du ønsker i kålen.
    bagt spidskål til kylling i paprikaflødesovs
  3. Ris koges i saltet vand som anvist på pakken.
  4. Find en stor stegepande frem og varm den op ved en god varme. Kom en god klat smør på panden, lad det smelte ogt bruse af, hvorefter kyllingekødet fordeles jævnt på panden. Lad det nu brune af uden at køre kødet. Det tager et minuts tid.
  5. Vend derefter kødet rundt og steg det 3-4 minutter mere, og kom så løg og hvidløg ved. Lad det sautere et minuts tid.
  6. Tilsæt så paprika, vend rundt og kom derefter vand og soltørrede tomater ved sammen med en smuldret bouillonterning. Lad det koge en anelse ind, hvorefter fløde tilsættes. Lad det simre i ca. 5 minutter, hvor retten med kylling i paprika flødesovs cremer lidt ind til en passende tykkelse.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber, hvorefter hakkede blade af estragon vendes i lige inden servering.
    Kylling i paprika flødesovs

Næringsindhold

Kalorier210kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Kylling i paprika flødesovs serveres straks sammen de kogte ris og ovnbagt spidskål. Pynt evt. med friske ærteskud.

Retten er fryseegnet, så du kan sagtens gemme halvdelen til en anden dag, hvis I eksempelvis er to personer.

Den lækre kyllingeret er også god singlemad, og her kan du så nyde retten nu, og derefter fryse tre portioner ned til aftensmad andre dage.

Her finder du mange flere opskrifter og retter med kylling.

Husk også at se disse opskrifter:

  • Kylling i flødesovs lavet i fad med grøntsager
  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad
  • Kylling med porrer og bacon i fad
  • Kylling med pasta, spinat og flødesovs - simpel opskrift
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten Petersen skriver

    oktober 02, 2024 at 6:30 am

    Kan de soltørrede tomater erstattes af tomatpure? Ingen her hjemme bryder sig om de tørrede tomater

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2024 at 8:13 am

      Hej Morten
      Det kan du tro - det kan de sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jesper skriver

    december 18, 2022 at 12:47 pm

    Rigtig lækkert, og alle var meget tilfredse. Det er ikke sidste gang, jeg laver denne ret. Jeg saltede spidskålen med groft salt, men vil kværne det næste gang.

    Svar
  3. Kirsten Rune skriver

    oktober 04, 2022 at 12:26 am

    Kylling i paprika flødesovs får 9 ud af 10. Smagte bare så godt og frisk
    TAK

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 04, 2022 at 5:50 am

      Hej Kirsten
      Mange tak for den fine anmeldelse af retten - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required