• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)

Kylling i karry (nem opskrift med grøntsager og ris)

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
4.7 fra 228 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. juni 2025 - Udgivet: 11. december 2018
Oversigt over indhold
  • Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
  • Opskrift på kylling i karry
  • Kylling i karry
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Oprindelse og historie
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.

Her får du min opskrift på kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.

Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.

Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave retten på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden. Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er den fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.

Se flere opskrifter:

  • Karry kylling i fad med ananas
  • Alt i et fad med kylling, ris, karry og grøntsager
  • Nem boller i karry opskrift med ris
  • Spinatgryde med kylling, karry og ris

Opskrift på kylling i karry

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i karry

4.69 fra 228 stemmer
Nem og lækker opskrift på kylling i karry med ris. Skøn gryderet med kylling, karry, grøntsager og hønsefond - klar på under 25 minutter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 307
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - presset eller finthakket
  • 3 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon - gerne varm
  • 3 spsk mangochutney
  • 2 æbler - i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
  2. Kom så rødløg (hakket) og hvidløg (hakket) ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
  3. Lad det svitse kort, og kom så hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
  4. Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler i mindre tern og mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
  5. Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
  6. Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.

Næringsindhold

Kalorier: 307kcalKulhydrater: 32gProtein: 34gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.02gKolesterol: 96mgNatrium: 354mgKalium: 781mgKostfibre: 4gSukker: 18gVitamin A: 259IUVitamin C: 13mgCalcium: 44mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kylling i karry serveres straks sammen med kogte ris. Vil du gøre retten lidt sundere, kan du servere fuldkornsris til. De smager altså godt.

Styrken på gryderetten kan justeres med mere karry. Denne opskrift er ikke stærk, så der kan sagtens tilsættes mere. Du kan også tilsætte små stykker af ananas i retten. Se også hvordan du laver den populære karrysovs.

Oprindelse og historie

Karry stammer fra det indiske ord “kari” (grydestuvning), men den gule pulverkarry er en britisk opfindelse fra 1700‑tallet.

I Danmark blev retten populær i 1950’erne og 60’erne, da pulverkarry og kokosmælk blev tilgængeligt i supermarkederne.

Retten er i dag en af de mest kendte “etnisk inspirerede” hverdagsretter i de danske hjem.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kylling i karry i ovn - en klassiker lavet i ovnen
  • Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat
  • Karrygryde - populær gryderet med kylling og grøntsager

FAQ

Kan man tilsætte ananas til kylling i karry?

Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde. hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.

Kan man bruge kokosmælk i retten?

Du kan sagtens også lave kyllingeretten med kokosmælk. Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk. Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del. Husk også, at kokosmælk ikke indeholder lakstose.

Kan man fryse kylling i karry?

Den populære kyllingeret med karry er god at fryse ned til senere brug. Derfor kan det være en god idé, at lave en dobbelt portion, så du har altid har aftensmad klar i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard

    marts 20, 2025 at 6:59 pm

    Fantastisk ret , nem at lave , smager mega godt 😋😋😋

    Svar
  2. Karen

    januar 18, 2025 at 4:59 pm

    Den er bare så god og nem at lave. Prøv at smage med banan som til tilbehør- mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:13 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og tippet er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required