• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Nem kylling i karry med grøntsager og ris

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager
En lækker kylling i karry med ris, der er hurtig at lave. Kylling steges på panden, og sovsen laves med hønsebouillon. Serveres med kogte ris. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  11. december 2018

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Kylling i karry
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
  8. Oprindelse og historie
  9. FAQ
4.7 fra 228 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på kylling i karry med ris, der er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.

Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.

Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden.

Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.

Se også disse opskrifter:

  • Karrykylling i fad med ananas
  • Forloren hare
  • Mørbradgryde
  • Nem boller i karry opskrift med ris

Opskrift

billede med kylling i karry serveret med kogte ris og grøntsager

Kylling i karry

Bedømmelse
4.7 fra 228 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
  • 1 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - presset eller finthakket
  • 3 tsk karry
  • 3 spsk hvedemel
  • 5 dl hønsebouillon - gerne varm
  • 3 spsk mangochutney
  • 2 æbler - i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Brun lidt smør i en sauter pande, og svits kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
  • Kom så rødløg (hakket) og hvidløg (hakket) ved sammen med karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
  • Lad det svitse kort, og kom så hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
  • Hæld hønsebouillon ved sammen med æbler i mindre tern og mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
  • Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
  • Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
307
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
96
mg
32
%
Natrium
 
354
mg
15
%
Kalium
 
781
mg
22
%
Kulhydrater
 
32
g
11
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
259
IU
5
%
Vitamin C
 
13
mg
16
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Kylling i karry serveres straks sammen med kogte ris. Vil du gøre retten lidt sundere, kan du servere fuldkornsris til. De smager altså godt.

Styrken på gryderetten kan justeres med mere karry. Denne opskrift er ikke stærk, så der kan sagtens tilsættes mere. Du kan også tilsætte små stykker af ananas i retten.

Oprindelse og historie

Karry stammer fra det indiske ord “kari” (grydestuvning), men den gule pulverkarry er en britisk opfindelse fra 1700‑tallet.

I Danmark blev retten populær i 1950’erne og 60’erne, da pulverkarry og kokosmælk blev tilgængeligt i supermarkederne.

Kylling i karry er i dag en af de mest kendte “etnisk inspirerede” hverdagsretter i de danske hjem.

FAQ

Kan man tilsætte ananas til kylling i karry?

Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde. hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.

Kan man bruge kokosmælk i retten?

Du kan sagtens også lave kyllingeretten med kokosmælk. Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk. Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del. Husk også, at kokosmælk ikke indeholder lakstose.

Kan man fryse kylling i karry?

Den populære kyllingeret med karry er god at fryse ned til senere brug. Derfor kan det være en god idé, at lave en dobbelt portion, så du har altid har aftensmad klar i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina Schougaard

    marts 20, 2025 at 6:59 pm

    Fantastisk ret , nem at lave , smager mega godt 😋😋😋

    Svar
  2. Karen

    januar 18, 2025 at 4:59 pm

    Den er bare så god og nem at lave. Prøv at smage med banan som til tilbehør- mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2025 at 6:13 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og tippet er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required