Min bedste opskrift på kylling i karry med ris. Det er en nem ret, som smager fantastisk for både børn og voksne og retten er ikke stærk.
Kylling i karry med ris er en nem gryde- eller panderet, som du laver med mundrette stykker af kyllingebryst.
Kyllingestykkerne svitses på panden eller i gryden, og tilsættes hønsefond eller hønsebouillon, samt grønsager efter eget valg.
Her har jeg valgt æbler og forårsløg, men du kan også bruge eksempelvis peberfrugt, minimajs eller andet. Præcis som du selv synes. Ris passer perfekt til karryretten, og det er altså en nem og lækker ret til aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan lave kylling i karry på ca. 25 minutter. Her får du også en video med fremgangsmåden.
Er du single eller skal du lave retten til to personer, ja så er karryretten fin at fryse ned, så du altid har et godt måltid mad klar på frost.
Bliv også inspireret til disse retter:
- Boller i karry - nem opskrift på kødboller i karrysauce
- Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
- Lørdagskylling med paprika
Opskrift på kylling i karry
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 4 stykker kyllingebryst - skåret i mundrette stykker
- 1 rødløg - finthakket
- 2 fed fed - presset eller finthakket
- 3 teskefulde karry
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter hønsebouillon - gerne varm
- 3 spiseskefulde mangochutney
- 2 æbler - i mindre tern
- 1 bundt forårsløg - i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Brun lidt smør i en sauter pande, og svits 4 stykker kyllingebryst (skåret i mundrette stykker) i fem minutter. Vend nogle gange undervejs.
- Kom så 1 rødløg (hakket) og 2 fed fed (hakket) ved sammen med 3 teskefulde karry. På den måde får du brændt karryen lidt af.
- Lad det svitse kort, og kom så 3 spiseskefulde hvedemel på kyllingen og vend det med rundt (det jævner retten).
- Hæld 5 deciliter hønsebouillon ved sammen med 2 æbler i mindre tern og 3 spiseskefulde mangochutney, og lad det simre i 8-10 minutter. Eventuelt under låg.
- Kort før din kylling i karry er færdig, kommer du 1 bundt forårsløg (snittede) i panden, og det hele smages til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan også justere med ekstra mango-chutney og eventuelt lidt chili, hvis du ønsker retten mere spicy. Er karrysovsen for tyk kan der tilsættes lidt mere vand.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan selvfølgelig selv justere hvor stærk du ønsker din karrykylling ved, at du tilsætter mere eller mindre karry.
Kylling i karry serveres selvfølgelig ned kogte ris.
Du er måske også interesseret i disse relaterede opskrifter på kylling i karry i ovn, risret med kylling og karry, karrykylling i fad med ananas eller den populære ristaffel.
Kylling i karry med kokosmælk
Du kan sagtens også lave kylling i karry med kokosmælk.
Her erstatter du noget af bouillonen med kokosmælk.
Det giver en mere cremet konsistens, og når du bruger kokosmælk i stedet for bouillon, skal du ikke anvende så meget hvedemel, da kokosmælken selv jævner en del.
Kylling i karry med ananas
Nogen foretrækker kylling i karry med ananas, hvilket giver et endnu mere eksotisk præg.
Det kan du sagtens lave. Følg opskriften - og tilsæt ananas i mindre stykker i passende mængde.
Ilse Duun
Lækker
hanne pedersen
vi kan godt gætte hvad et fed fed kan være , burd det ik bare være hvidløg
Hr. Holn
Hvor ere dette website SÅ meget bedre end Valdemaretcetera
Heidi Foged
Jeg ligger ikke inde med mango chutney, kan jeg bruge noget andet eller skal jeg helt undlade..
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Du kan sagtens bare udelade det 🙂
Alt det bedste
Holger
Sten N.
Er praktiseret over bål, på “samarbejds-tur” med unge udfordrede. Der var smil og mætte maver overalt.
Næste gang er det bålmad til en 6 klasses lejrskole.
Hel ideel opskrift til formålet og kan nemt justeres ifht. gluten, laktose, mm.
Sidst undlod vi mel og lod det koge lidt ind, med en god sjat tryllemælk (fløde), istedet.
Holger Rørby Madsen
Hej Sten
Tak for det - og det var da en forrygende måde at lave det på. Godt tænkt.
God fornøjelse med lejrskolen 🙂
Alt det bedste
Holger
john nielsen
Den bedste karry ret jeg har smagt. 5/5 stjerner
Anna
Hvad kan man erstatte med æble (allergi)?
jacob
super lækkert og nemt
kan anbefales
Birthe
Nem at lave og smager bare godt
Susanne
Det er absolut den bedste opskrift på kylling i karry på nettet. Og jeg har prøvet en del. Men vi vender igen og igen tilbage til denne. Tak for den.
Holger Rørby Madsen
Selv tak, Susanne - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Kirsten
Nem opskrift og det ser meget lækkert ud, det må jeg prøve
Sille P.
Mums - det er en lækker ret, som klart kan anbefales.
Helene
Øv! Havde gemt en opskrift på kylling i karry uden kokos mælk.. Men linket fører nu til en anden opskrift på kylling i karry..?! Ville helst have den jeg havde gemt i første omgang.. 🙁