Kulmule opskrift: Kulmulen er en fantastisk spisefisk, og her kan du se hvordan du steger og tilbereder den helt perfekt på en pande.
Med denne kulmule opskrift får du en både sprød og mør kulmule, der aldrig bliver tør.
Fisken steges på skindsiden, men vendes til allersidst om i 10 sekunder, inden den tages af panden og serveres. Eventuelt med blomkålsris.
Opskriften er pr. person, så du skal bare gange op. Er I fire personer, skal du bruge 600 gram kulmule med skind.
Se også disse opskrifter:
- Kulmule med kikærter
- Fiskefilet - sådan laver du paneret rødspættefilet
- Torsk med spinat og stegte dildkartofler
- Kulmule med asparges risotto
Opskrift på pandestegtkulmule
Kulmule opskrift - sådan steger du fisken
Ingredienser
- 150 g kulmule
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olie - til stegning
- 1 spsk smør
Fremgangsmåde
- Tjek at alle ben er fjernet fra kødet, da det ikke er rart at få fiskeben i munden. Fjern eventuelle ben med en pincet.
- Rids skindet med en skarp kniv, hvor du på et portionsstykke laver 3-4 rids uden at skære for dybt.
- Krydr kulmulefileten med salt og friskkværnet peber.
- Kom en smule olie på en ret varm pande, og læg kulmulen på med skindsiden nedad. Steg 30 sekunder, og skru derefter ned til middel varme.
- Steg nu fisken indtil kødet begynder at blive hvid i farven, og det plejer at tage 7-8 minutter - afhængig af tykkelsen på fisken.
- Når din kulmule er næsten hvid i kødet, kommes en god klat smør på panden, fisken vendes om på kødsiden, og steges i 10 sekunder inden den tages af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Så let er det at pandestege kulmule, og den smager vidunderlig.
Server den pandestegte kulmule med en skive lime eller citron. Dertil valgtfrit tilbehør, men blomkålsris passer perfekt til.
Fakta om kulmule
Kulmulen er en fantastisk spisefisk, der er meget nem at tilberede. Nemmest med skindet på som i opskriften her. Så bed altid fiskehandleren om kulmule med skind.
Bed samtidig fiskehandleren fjerne alle ben, det er det nemmeste for dig, og fiskehandleren er en dygtig fagmand.
Kulmulen er helt sort i munden, og det er derfra den har fået sit måske lidt finurlige navn. Altså den sorte "mule".
Den er en del af torskefamilien, og er blandt andet kendetegnet ved, at den ikke har nogen skægtråd under munden, som du kender det fra torsk.
Kulmulen har ret spidse tænder, og den lever af blandt andet sild.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Daugaard
Herligt måltid.