• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kryddersild

Kryddersild

Kryddersild
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. marts 2023 - Udgivet: 27. februar 2021

Kryddersild er for dem, der godt kan lide ekstra bid og smag i silden. Her er en opskrift på et stykke flot smørrebrød med den lækre sild.

Kryddersild kan vi købe på glas overalt herhjemme. Nogen smager dem måske kun to gange om året: Til jul og til påske.

Andre elsker sild året rundt. Og det er faktisk slet ikke så dårligt, for sild - marineret eller ej - er en sund spise. Da det er en fed fisk, anbefales vi ligefrem at spise den.

Sild er nemlig en halvfed/fed fisk, og fede fisk er sunde. Fødevarestyrelsen anbefaler nemlig, at voksne spiser 350 gram fisk om ugen heraf 200 gram fede fisk.

Årsagen er, at fede fisk har et højt indhold af blandt andet D-vitaminer og Omega-3. Men smagen skal også være på plads, og det er den i denne ret, hvor de syltede rødløg balancerer kryddersildens smag.

Opskrift på kryddersild

Kryddersild
Karen SenecaKaren Seneca

Kryddersild

4.75 fra 4 stemmer
Kryddersild er for dem, der godt kan lide ekstra bid og smag i silden. Her er en opskrift på et stykke flot smørrebrød med den lækre sild.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk, Smørrebrød
Køkken: Dansk
Kalorier: 107
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • ½ dl sukker
  • ½ dl lagereddike
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk æble
  • 4 stk kryddersildefileter
  • timian
  • 2 stk rugbrød - el. knækbrød

Fremgangsmåde
 

  1. Kom sukker og eddike i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.
  2. Pil løgene, halvér dem og kom dem i lagen. Lad dem simre med i 2-3 minutter.
  3. Skær æblet i slanke både. Sluk lagen og kom dem med sammen med løg men uden at de er over blusset. Lad det hele trække i 2-3 minutter. Afdryp.
  4. Anret sildefileter med løg, æble og timian og servér straks med rugbrød, knækbrød eller kartofler til.
  5. TIP: Disse kryddersild smager super godt med kogte kartofler og cremefraiche.

Næringsindhold

Kalorier: 107kcalKulhydrater: 26gProtein: 0.5gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gKolesterol: 1mgNatrium: 9mgKalium: 11mgKostfibre: 0.1gSukker: 25gVitamin A: 2IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 4mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Opskriften er udviklet til Sildebranchens kampagne 'Vild Med Sild', hvor de sammen med Landbrug og Fødevarer sætter spot på fisken.

Målet er at vise unge, at silden kan anvendes på en lang række måder, at den er sund - og så er det den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme.

Se også opskriften på røget sild med bagt kartoffel eller den klassiske opskrift på stegte sild.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required