Kryddersild er for dem, der godt kan lide ekstra bid og smag i silden. Her er en opskrift på et stykke flot smørrebrød med den lækre sild.
Kryddersild kan vi købe på glas overalt herhjemme. Nogen smager dem måske kun to gange om året: Til jul og til påske.
Andre elsker sild året rundt. Og det er faktisk slet ikke så dårligt, for sild - marineret eller ej - er en sund spise. Da det er en fed fisk, anbefales vi ligefrem at spise den.
Sild er nemlig en halvfed/fed fisk, og fede fisk er sunde. Fødevarestyrelsen anbefaler nemlig, at voksne spiser 350 gram fisk om ugen heraf 200 gram fede fisk.
Årsagen er, at fede fisk har et højt indhold af blandt andet D-vitaminer og Omega-3. Men smagen skal også være på plads, og det er den i denne ret, hvor de syltede rødløg balancerer kryddersildens smag.
Opskrift på kryddersild
Kryddersild
Ingredienser
- ½ dl sukker
- ½ dl lagereddike
- 2 stk rødløg
- 1 stk æble
- 4 stk kryddersildefileter
- timian
- 2 stk rugbrød - el. knækbrød
Fremgangsmåde
- Kom sukker og eddike i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.
- Pil løgene, halvér dem og kom dem i lagen. Lad dem simre med i 2-3 minutter.
- Skær æblet i slanke både. Sluk lagen og kom dem med sammen med løg men uden at de er over blusset. Lad det hele trække i 2-3 minutter. Afdryp.
- Anret sildefileter med løg, æble og timian og servér straks med rugbrød, knækbrød eller kartofler til.
- TIP: Disse kryddersild smager super godt med kogte kartofler og cremefraiche.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Opskriften er udviklet til Sildebranchens kampagne 'Vild Med Sild', hvor de sammen med Landbrug og Fødevarer sætter spot på fisken.
Målet er at vise unge, at silden kan anvendes på en lang række måder, at den er sund - og så er det den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme.
Se også opskriften på røget sild med bagt kartoffel eller den klassiske opskrift på stegte sild.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: