Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kryddersild

Kryddersild

Kryddersild
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMS

Kryddersild er for dem, der godt kan lide ekstra bid og smag i silden. Her er en opskrift på et stykke flot smørrebrød med den lækre sild.

Kryddersild kan vi købe på glas overalt herhjemme. Nogen smager dem måske kun to gange om året: Til jul og til påske.

Andre elsker sild året rundt. Og det er faktisk slet ikke så dårligt, for sild - marineret eller ej - er en sund spise. Da det er en fed fisk, anbefales vi ligefrem at spise den.

Sild er nemlig en halvfed/fed fisk, og fede fisk er sunde. Fødevarestyrelsen anbefaler nemlig, at voksne spiser 350 gram fisk om ugen heraf 200 gram fede fisk.

Årsagen er, at fede fisk har et højt indhold af blandt andet D-vitaminer og Omega-3. Men smagen skal også være på plads, og det er den i denne ret, hvor de syltede rødløg balancerer kryddersildens smag.

Opskrift på kryddersild

Kryddersild

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Kryddersild er for dem, der godt kan lide ekstra bid og smag i silden. Her er en opskrift på et stykke flot smørrebrød med den lækre sild.
Antal: 2 personer
Ret: Fisk, Smørrebrød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • ½ dl sukker
  • ½ dl lagereddike
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk æble
  • 4 stk kryddersildefileter
  • timian
  • 2 stk rugbrød (el. knækbrød )

Fremgangsmåde

  1. Kom sukker og eddike i en kasserolle og kog op til sukkeret er smeltet.
  2. Pil løgene, halvér dem og kom dem i lagen. Lad dem simre med i 2-3 minutter.
  3. Skær æblet i slanke både. Sluk lagen og kom dem med sammen med løg men uden at de er over blusset. Lad det hele trække i 2-3 minutter. Afdryp.
  4. Anret sildefileter med løg, æble og timian og servér straks med rugbrød, knækbrød eller kartofler til.
  5. TIP: Disse kryddersild smager super godt med kogte kartofler og cremefraiche.

Næringsindhold

Kalorier107kcalKulhydrater26gProtein0.5gFedt0.3gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.1gKolesterol1mgNatrium9mgKalium11mgKostfibre0.1gSukker25gVitamin A2IUVitamin C0.1mgCalcium4mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Opskriften er udviklet til Sildebranchens kampagne 'Vild Med Sild', hvor de sammen med Landbrug og Fødevarer sætter spot på fisken.

Målet er at vise unge, at silden kan anvendes på en lang række måder, at den er sund - og så er det den mest bæredygtige fisk, vi kan spise herhjemme.

Se også opskriften på røget sild med bagt kartoffel eller den klassiske opskrift på stegte sild.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required