• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Kringle med makroner

kringle med makroner
En lækker og hjemmebagt kringle med makroner. Klassisk kringle med fyld af blandt andet knuste makroner og lidt chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. maj 2024 - Udgivet:  18. maj 2024

Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
  2. Opskrift på kringle med makroner
  3. Kringle med makroner - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.

Kringle med makroner er en lækker opskrift fra mormors køkken, hvor der altid blev bagt kringler med det bedste fyld.

En af dem var en skøn makronkringle, der var fyldt med en remonce bestående af smør, sukker, knuste makroner og lidt mørk chokolade.

Du kan også komme rosiner eller sukat i kringlen, hvis du mere er til det.

Opskriften giver to kringler med makron, og de kan fryses ned. Se også min opskrift på den nemme vandkringle.

Se også mine opskrifter på:

  • Lækker kanelstang
  • Søren Ryges kringle opskrift
  • Nem fødselsdagskringle

Opskrift på kringle med makroner

kringle med makroner

Kringle med makroner - nem opskrift

Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Bedømmelse
4.6 fra 16 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 40 g vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør - blødt
  • 1 nip salt
  • 0,5 tsk kardemomme - kan udelades

Makron remonce

  • 100 g smør - blødt
  • 100 g sukker
  • 60 g makroner - knuster
  • 30 g mørk chokolade - hakket, til fyld

Desuden

  • 1 æg - sammenpisket, til pensling
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Gær røres ud i det lunkne vand, hvorefter æggene røres i. Tilsæt hvedemel sammen med det bløde smør, lidt salt og kardemomme. Kardemommen kan udelades, men giver din kringle med makroner en dejlig smag.
  • Rør dejen sammen med en spiseske, hvorefter den æltes hurtigt igennem på køkkenbordet. Her tilsættes lidt mere mel indtil dejen er let, men uden at være alt for blød.
  • Kom dejen i en skål, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  • Makronremonce: Blødt smør og sukker røres sammen. Derefter knuses makroner i og det vendes sammen. Til kommes hakkes chokolade i, og den lækre makronremonce samles.
  • Tag dejen op og del den i to lige store stykker, der hver skal veje ca. 400 gram. Trilles hver til en pølse med en længde på ca. 35 centimeter. Rulles ud til et rektangel på 35 gange 20 centimeter.
  • Fordel halvdelen af makronremonce på hver kringle. Fold den ene side ind over midten, og den anden side ind over denne. Så dine makronkringler er lukket til.
    makronremonce fordeles på dejen til kringlerne
  • Læg forsigtigt hver kringle på bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg. Drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Lad kringle efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Makronkringlerne bages nu på næstnederste rille ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-20 minutter.
    to færdigbagte makronkringler på bageplade

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2374
% Daglig værdi*
Fedt
 
145
g
223
%
Mættet fedt
 
84
g
525
%
Transfedt
 
5
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
42
g
Kolesterol
 
568
mg
189
%
Natrium
 
1104
mg
48
%
Kalium
 
686
mg
20
%
Kulhydrater
 
236
g
79
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
72
g
80
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
4115
IU
82
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
139
mg
14
%
Jern
 
14
mg
78
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte makronkringler køles af, hvorefter de kan nydes.

Kringlerne er også fine at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Venø Simonsen

    november 02, 2024 at 9:57 pm

    Skøn kringle

    Svar
  2. Marita Simonsen

    september 17, 2024 at 11:53 pm

    hej.lyder som en god Kringle

    Svar
  3. Elsebeth

    februar 27, 2024 at 10:48 am

    Hej Holger!
    Hvor mange personer er din kringleopskrift til?
    Kan man lave dejen dagen før den skal bages?

    Med venlig hilsen
    Elsebeth Buxbom

    Svar
  4. Laila Damkjær

    december 25, 2023 at 12:33 pm

    Hold da op, det er jo den jeg har bagt de sidste 50 år, bortset fra der skal 50 gram sukker i min dej og ingen salt. Opskriften er gået i arv efter min mor. Prøv at komme rosiner og sukat i. Alle elsker min kringle

    Svar
  5. Omme

    oktober 24, 2021 at 9:45 am

    Skal igang med din kringle og du skriver at gæren skal opløses i 40 gram vand ! Det lyder af meget lidt ?
    Er det mon rigtigt læst ?
    Tak for alle de fine opskrifter som jeg benytter ofte. Vh Erik omme

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 24, 2021 at 10:53 am

      Hej Erik
      Tak for det - dejligt at høre. Og jo, den er god nok. 40 gram vand - ikke mere end det 🙂
      Med de bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required