• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kringle med æble, kanel og remonce

Kringle med æble, kanel og remonce

billede til kringle med æble og kanel
En lækker og hjemmebagt kringle med æble, kanel og remonce, der samtidig er rimelig nem at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  11. september 2022

Del gerne:
632
SHARES
FacebookMessenger632PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.
  2. Opskrift på kringle med æble
  3. Kringle med æble, kanel og remonce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.

Kringle med æbler og kanel er en virkelig lækker kage, der samtidig er ret nem at bage.

Her fyldes kringlen med æble i små tern, og det må gerne være æbler med lidt syre. Det gør kun æblekringlen endnu bedre.

Der kan også tilsættes lidt rosiner til remoncen, hvis du er til det, men det er ikke nødvendigt. Til remoncen har jeg i øvrigt brugt både sukker og brun farin, men du kan også blot nøjes en af de to sukkertyper.

Kringlen er stor nok til mindst seks personer.

Opskrift på kringle med æble

billede til kringle med æble og kanel

Kringle med æble, kanel og remonce

Her får du min bedste opskrift på lækker kringle med æble, kanel og remonce. En skøn og nem æblekringle med masser af snasket æblefyld.
Bedømmelse
4.6 fra 28 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g mælk
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smør - meget blødt

Remonce og fyld

  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g smør - blødt
  • 1 tsk kanel
  • 15 g majsstivelse
  • 100 g æble - i små tern

Pynt

  • 1 æg - sammenpiskes med en smule mælk
  • 1 nip salt
  • 2 spsk mandelflager
  • 2 spsk perlesukker

Fremgangsmåde

  • Gær røres ud i mælk og sukker, så gæren er helt opløst. Tilsæt derefter hvedemel sammen med kardemomme, et æg, lidt salt og blødt smør. Røres sammen.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen sammen i hånden. Dejen er meget nem at arbejde med, så det er let. Du skal ikke ælte dejen længe, men den skal være glat.
  • Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  • Lige inden de 45 minutter er gået, rører du sukker, brun farin, blødt smør, kanel og majsstivelse sammen til en remonce Æble skæres i små tern og vendes i remoncen.
  • Dejen rulles ud til et rektangel på ca. 35 gange 22 centimeter. Skær evt. ender og sider af, så dejen er helt firkantet.
  • Fordel æbleremonce i en bred stribe på midten af dejen. Striben må gerne være 7-8 centimeter bred.
  • Luk de yderste par centimeter af enderne op over dejen/fyldet, så fyldet ikke løber ud. Og fold siderne ind til midten, så de næsten rører hinanden. Tryk dejen let til på midten.
  • Læg kringlen på bageplade med bagepapir.
  • Pisk æg, et par spiseskefulde mælk og et nip salt sammen til æggestrygelse, og pensl din kringle med æble. Drysses med mandelflager og perlesukker. Læg et viskestykke over, og lad kringlen efterhæve i ca. 15 minutter.
  • Imens tænder du din ovn på 200 °C varmluft.
  • Bag din kringle med æble og kanel på næstnederste rille i ca. 18 minutter, så den er flot afbagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
559
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
128
mg
43
%
Natrium
 
503
mg
22
%
Kalium
 
157
mg
4
%
Kulhydrater
 
66
g
22
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
949
IU
19
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
50
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte kringle med æble og kanel køles lidt af.

Æblekringlen smager bedst når den er lun, men du kan også fryse den ned.

Se også mine populære opskrifter på:

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

Hjemmebagt kringle med marcipan og mandler

Kringle med makroner - opskrift på skøn makronkringle

Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit

    november 19, 2024 at 2:38 pm

    Hvordan undgår man at remoncen løber ud

    Svar
  2. Ingrid

    oktober 16, 2022 at 2:16 pm

    Kringlen blev så fin

    Svar
  3. Krista Søvsø Nielsen

    september 20, 2022 at 11:23 am

    Skal mælken ikke lunes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 20, 2022 at 11:51 am

      Hej Krista
      Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt. Dejen hæver fint, da mælken alligvel bliver lun under æltning og hævning.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bettina

    september 17, 2022 at 3:41 pm

    En af de bedste og nemmeste kringler jeg har bagt. En virkelig nem og dejlig dej at arbejde med, og et fantastisk fyld.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 18, 2022 at 9:23 am

      Hej Bettina
      Det lyder godt - og mange tak. Jeg er også ret vild med denne æblekringle. Den er både nem og smager fremragende 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required