• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål er klassisk dansk mad, som både er meget nemt at lave - og som smager fantastisk. Her serveret med nye kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  22. juni 2023

Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
  2. Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål
  3. Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.

Krebinetter med stuvet spidskål er for mig noget af det mest danske, og retten er super nem at lave.

Den danske klassiker er selvfølgelig helt i top i sæson for nye spidskål og kartofler, men man kan altså sagtens lave den hele året rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer med to mindre krebinetter til hver, men er der en i overskud, så kan den med fordel anvendes i madpakken dagen efter.

Se også disse opskrifter:

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Karbonader og krebinetter (opskrift til pande eller ovn)

Kalvekrebinetter

Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)

Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål

krebinetter med stuvet spidskål

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Bedømmelse
4.7 fra 18 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Krebinetter

  • 800 g hakket svinekød - ca. 10% fedt
  • smør - til stegning
  • olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Stuvet spidskål

  • 1 spidskål - snittet
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand fra spidskålen
  • 2 dl mælk
  • Lidt citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at snitte spidskålen, og kog den i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra, men gem et par deciliter til stuvningen!
  • Kom et par spiseskefulde smør i en gryde, lad det smelte og pisk så et par spiseskefulde hvedemel i til en opbagning.
  • Derefter piskes kogevand fra spidskålen i, inden der piskes mælk i så den rette konsistens opnås.
  • Kom den dampede spidskål i og vend den forsigtigt ind i sovsen. Lad det lige varme igennem.
  • Smag til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad sovsen koge 4-5 minutter for at fjerne smagen af mel.
  • Det hakkede svinekød formes til otte lige store krebinetter, men pres ikke kødet for meget sammen. Hak krebinetterne på begge sider med en kniv.
  • Krebinetterne steges i en blanding af en lidt olie og smør på en varm pande, hvor de skal have cirka 10 minutter på hver side. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
678
% Daglig værdi*
Fedt
 
50
g
77
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
165
mg
55
%
Natrium
 
1380
mg
60
%
Kalium
 
1213
mg
35
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
556
IU
11
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
199
mg
20
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Til krebinetter med stivet spidskål serveres gerne nye kartofler.

Udenfor sæson finder du de bedste kartofler du kan, og det er stadig rigtig godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Sharp

    marts 05, 2025 at 8:38 pm

    Hvad kan man servere til af surt?

    Svar
  2. Jytte Stormgaard

    juli 09, 2024 at 9:46 am

    Altså krebinetter skal da paneres??
    Jeg er meget glad for dine opskrifter og jeg bruger dem tit.
    Dbh Jytte stormgaard

    Svar
  3. Finn

    juli 09, 2024 at 9:40 am

    Hvis du kunne lave et sundheds barometer på dine dejlige retter hvor 1 er meget sundt og hvor 10 er meget usundt, jeg tænker på os med forhøjet kolesterol/hjertesygdom.

    Svar
  4. Lis

    juni 22, 2023 at 10:50 am

    Jeg er fra Aarhus og der kalder man krebinetter for karbonader,men de smager jo lige godt😊

    Svar
  5. Svend Kurt Jespersen

    juni 10, 2023 at 5:04 pm

    Der findes ikke noget der heder Krebinetter, det er vidst noget Københavnsk. Karbonader er den rigtige betegnelse.

    Svar
  6. Karen Nielsen

    juni 11, 2022 at 4:30 pm

    Virkelig god og velsmagende opskrift på stuvet spidskål. Tak for super inspiration i det hele taget.

    Svar
  7. Lillian

    juni 18, 2021 at 9:47 am

    Smager dejligt

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required