Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

krebinetter med stuvet spidskål
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
118
SHARES
FacebookMessenger118PinterestEmailSMS

Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.

Krebinetter med stuvet spidskål er for mig noget af det mest danske, og retten er super nem at lave.

Den danske klassiker er selvfølgelig helt i top i sæson for nye spidskål og kartofler, men man kan altså sagtens lave den hele året rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer med to mindre krebinetter til hver, men er der en i overskud, så kan den med fordel anvendes i madpakken dagen efter.

Se også disse opskrifter:

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Karbonader og krebinetter (opskrift til pande eller ovn)

Kalvekrebinetter

Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)

Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Krebinetter
  • 800 g hakket svinekød (ca. 10% fedt)
  • smør (til stegning)
  • olie (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Stuvet spidskål
  • 1 spidskål (snittet)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand fra spidskålen
  • 2 dl mælk
  • Lidt citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • Lidt muskatnød (reven)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte spidskålen, og kog den i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra, men gem et par deciliter til stuvningen!
  2. Kom et par spiseskefulde smør i en gryde, lad det smelte og pisk så et par spiseskefulde hvedemel i til en opbagning.
  3. Derefter piskes kogevand fra spidskålen i, inden der piskes mælk i så den rette konsistens opnås.
  4. Kom den dampede spidskål i og vend den forsigtigt ind i sovsen. Lad det lige varme igennem.
  5. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad sovsen koge 4-5 minutter for at fjerne smagen af mel.
  6. Det hakkede svinekød formes til otte lige store krebinetter, men pres ikke kødet for meget sammen. Hak krebinetterne på begge sider med en kniv.
  7. Krebinetterne steges i en blanding af en lidt olie og smør på en varm pande, hvor de skal have cirka 10 minutter på hver side. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier678kcalKulhydrater18gProtein39gFedt50gMættet fedt20gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt21gTransfedt0.2gKolesterol165mgNatrium1380mgKalium1213mgKostfibre5gSukker3gVitamin A556IUVitamin C97mgCalcium199mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Til krebinetter med stivet spidskål serveres gerne nye kartofler.

Udenfor sæson finder du de bedste kartofler du kan, og det er stadig rigtig godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Sharp skriver

    marts 05, 2025 at 8:38 pm

    Hvad kan man servere til af surt?

    Svar
  2. Jytte Stormgaard skriver

    juli 09, 2024 at 9:46 am

    Altså krebinetter skal da paneres??
    Jeg er meget glad for dine opskrifter og jeg bruger dem tit.
    Dbh Jytte stormgaard

    Svar
  3. Finn skriver

    juli 09, 2024 at 9:40 am

    Hvis du kunne lave et sundheds barometer på dine dejlige retter hvor 1 er meget sundt og hvor 10 er meget usundt, jeg tænker på os med forhøjet kolesterol/hjertesygdom.

    Svar
  4. Lis skriver

    juni 22, 2023 at 10:50 am

    Jeg er fra Aarhus og der kalder man krebinetter for karbonader,men de smager jo lige godt😊

    Svar
  5. Svend Kurt Jespersen skriver

    juni 10, 2023 at 5:04 pm

    Der findes ikke noget der heder Krebinetter, det er vidst noget Københavnsk. Karbonader er den rigtige betegnelse.

    Svar
  6. Karen Nielsen skriver

    juni 11, 2022 at 4:30 pm

    Virkelig god og velsmagende opskrift på stuvet spidskål. Tak for super inspiration i det hele taget.

    Svar
  7. Lillian skriver

    juni 18, 2021 at 9:47 am

    Smager dejligt

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required