• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

krebinetter med stuvet spidskål
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
102
SHARES
FacebookMessenger102PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  22. juni 2023

Indhold

  1. Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
  2. Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål
  3. Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
  4. Note

Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.

Krebinetter med stuvet spidskål er for mig noget af det mest danske, og retten er super nem at lave.

Den danske klassiker er selvfølgelig helt i top i sæson for nye spidskål og kartofler, men man kan altså sagtens lave den hele året rundt.

Opskriften er beregnet til fire personer med to mindre krebinetter til hver, men er der en i overskud, så kan den med fordel anvendes i madpakken dagen efter.

Se også disse opskrifter:

Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)

Karbonader og krebinetter (opskrift til pande eller ovn)

Kalvekrebinetter

Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)

Opskrift på krebinetter med stuvet spidskål

krebinetter med stuvet spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler

4.73 fra 18 stemmer
Her er du min opskrift på krebinetter med stuvet spidskål. En dansk klassiker, der er perfekt sommermad - men som nydes året rundt. Gerne med nye kartofler.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 678
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Krebinetter
  • 800 g hakket svinekød - ca. 10% fedt
  • smør - til stegning
  • olie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Stuvet spidskål
  • 1 spidskål - snittet
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kogevand fra spidskålen
  • 2 dl mælk
  • Lidt citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • Lidt muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at snitte spidskålen, og kog den i letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra, men gem et par deciliter til stuvningen!
  2. Kom et par spiseskefulde smør i en gryde, lad det smelte og pisk så et par spiseskefulde hvedemel i til en opbagning.
  3. Derefter piskes kogevand fra spidskålen i, inden der piskes mælk i så den rette konsistens opnås.
  4. Kom den dampede spidskål i og vend den forsigtigt ind i sovsen. Lad det lige varme igennem.
  5. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Lad sovsen koge 4-5 minutter for at fjerne smagen af mel.
  6. Det hakkede svinekød formes til otte lige store krebinetter, men pres ikke kødet for meget sammen. Hak krebinetterne på begge sider med en kniv.
  7. Krebinetterne steges i en blanding af en lidt olie og smør på en varm pande, hvor de skal have cirka 10 minutter på hver side. Krydres efterfølgende med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 678kcalKulhydrater: 18gProtein: 39gFedt: 50gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 0.2gKolesterol: 165mgNatrium: 1380mgKalium: 1213mgKostfibre: 5gSukker: 3gVitamin A: 556IUVitamin C: 97mgCalcium: 199mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Til krebinetter med stivet spidskål serveres gerne nye kartofler.

Udenfor sæson finder du de bedste kartofler du kan, og det er stadig rigtig godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Sharp

    marts 05, 2025 at 8:38 pm

    Hvad kan man servere til af surt?

    Svar
  2. Jytte Stormgaard

    juli 09, 2024 at 9:46 am

    Altså krebinetter skal da paneres??
    Jeg er meget glad for dine opskrifter og jeg bruger dem tit.
    Dbh Jytte stormgaard

    Svar
  3. Finn

    juli 09, 2024 at 9:40 am

    Hvis du kunne lave et sundheds barometer på dine dejlige retter hvor 1 er meget sundt og hvor 10 er meget usundt, jeg tænker på os med forhøjet kolesterol/hjertesygdom.

    Svar
  4. Lis

    juni 22, 2023 at 10:50 am

    Jeg er fra Aarhus og der kalder man krebinetter for karbonader,men de smager jo lige godt😊

    Svar
  5. Svend Kurt Jespersen

    juni 10, 2023 at 5:04 pm

    Der findes ikke noget der heder Krebinetter, det er vidst noget Københavnsk. Karbonader er den rigtige betegnelse.

    Svar
  6. Karen Nielsen

    juni 11, 2022 at 4:30 pm

    Virkelig god og velsmagende opskrift på stuvet spidskål. Tak for super inspiration i det hele taget.

    Svar
  7. Lillian

    juni 18, 2021 at 9:47 am

    Smager dejligt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required