Indhold
Kransekage medaljoner med nougat og cocktailbær
Ingredienser
- 300 g marcipan bagemarcipan
- 100 g flormelis
- 1,5 pasteuriseret æggehvide svarende til et bæger
- nougat blød
- cocktailbær
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Marcipanen smuldres i en skål.
- Kom flormelis og æggehvider ved.
- Ælt det godt sammen med hænderne, og kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl (10 millimeter).
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sprøjt nu 15 kransekage medaljoner ud på bagepladen.
- Lav en lille fordybning i hver med enden af en grydeske.
- Bag dine kransekage medaljoner i cirka 10 minutter, så de bliver let gyldne. Måske skal de have et minut mere.
- Lad dem køle af.
- Smelt lidt blød nougat i mikroovnen eller en lille gryde, og kom den en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper et hul i hjørnet.
- Fyld nogle af kransekage medaljonerne med nougat, andre med et cocktailbær.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kransekage medaljoner
Kransekage medaljoner er en nem og god måde at lave kransekage på.
Selvfølgelig er de gode til nytårsaften, men bestemt også til andre festlige lejligheder i resten af året.
Du kan fylde dem nougat eller cocktailbær, som du selv synes. Jeg synes det er flot at lave lidt af hver.
Her har jeg anvendt cirka 75 gram blød nougat og 8 cocktailbær.
Opskriften giver 15 kransekagemedaljoner, men skal du bruge flere, ganger du bare mængden op.
De færdige kransekage medaljoner stilles på køl eller fryses ned indtil de skal bruges.
Se flere opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om de lækre kransekage medaljoner her.