• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. oktober 2023 - Udgivet:  15. oktober 2023

Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.
  2. Opskrift på møre koteletter i ovn
  3. Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.

Koteletter i ovn er en fremragende måde at tilberede koteletterne på, og samtidig får du en virkelig lækker sovs.

Du kan bruge de små fadkoteletter eller de større svinekoteletter, men husk, at det skal være koteletter uden ben!

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Skaftkoteletter i fad med balsamicosky
  • Fadkoteletter med kartofler og flødesovs

Opskrift på møre koteletter i ovn

Koteletter i ovn laves i fad med løg, champignon og peberfrugter. Koteletterne ligger i en dejlig paprikaflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Koteletter i ovn - nem opskrift på 20 minutter

Opskrift på koteletter i ovn med en lækker paprikaflødesovs. Koteletterne brunes på panden, og steges i fad med tilbehør i 20 minutter.
Bedømmelse
4.7 fra 15 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 koteletter - uden ben
  • 200 g champignon
  • 1 stort løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 dl hønsefond
  • 2,5 dl fløde
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk oregano - tørret o
  • 2 spsk tomatpasta
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at banke koteletterne lidt flade. Læg dem mellem to fryseposer på et spækbræt, og bank dem med en kagerulle eller kødhammer.
  • Brun dem med lidt smør ved høj varme på en pande, og læg koteletterne i et ildfast fad. Du kan med fordele dele hver kotelet i tre stykker. Så er nemmere at håndtere under serveringen.
  • Champignon børstes rene, roden fjernes og de deles i kvarte. Små champignons halveres. Hak løget groft.
  • Rød peberfrugt skæres i mindre tern, mens den grønne peberfrugt skæres i tynde strimler.
  • Svits nu champignon på panden ved høj varme, hvor de skal have et minuts tid.
  • Kom så løg og peberfrugter ved, og lad det svitse yderligere et par minutter.
  • Drys hvedemel over, vend rundt og hæld så hønsefond på panden. Lad det jævne, og kom derefter fløden ved sammen med paprika.
  • Til sidst tilsættes tomatpasta og oregano, inden du smager til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det hele over koteletterne i fadet.
  • Koteletter i ovn skal nu ind ved 200 grader varmluft, hvor de steges i ca. 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
507
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
171
mg
57
%
Natrium
 
744
mg
32
%
Kalium
 
1047
mg
30
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
2213
IU
44
%
Vitamin C
 
73
mg
88
%
Calcium
 
79
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag fadet ud, og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris.

Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten.

Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes.

Men retten går altså fint uden pølser.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Brian Ravnsgaard Riis

    september 17, 2021 at 10:59 am

    God opskrift. Jeg er generelt ikke den store fan af koteletter i fad, men denne opskrift giver en dejlig tyk, velsmagende sovs, der går rigtig godt til nogle løse ris. Vi marinerede koteletterne i lidt olie med all-round krydderi og aromat i et par timer inden, og fulgte ellers opskriften. Lækkert!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 29, 2022 at 2:57 pm

      Dejligt at høre, Brian - mange tak. Godt tip med marinaden - det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Karin Hansen

    juli 29, 2017 at 12:59 pm

    Vedr. Koteletter med paprikaflødesovs: hvornår skal paprika i retten, skal den bruse op med fedtstof eller blot drysses i? ????????

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 29, 2017 at 2:20 pm

      Hej Karin
      Tak for det - og det var da lige smuttet i forbifarten 🙂
      Paprika kommes ved sammen med fløden, og jeg har nu rettet opskriften til.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required