• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Rigtige gammeldags koteletter i fad, der er en af mine favoritter. Retten en nem at lave, og så er der så meget smag i både tilbehør og sovs. Fadkoteletterne nydes med kogte ris og eventuelt en god salat. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  11. marts 2024

Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Servering
Gå til opskrift

Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten.

Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.

Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Koteletter med spinat og broccoli
  • Koteletter i ovn
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter med en rand af kartoffelmos.

Opskrift

billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Bedømmelse
4.7 fra 256 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g champignon - i kvarte
  • 1 rødløg - grofthakket
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 4 koteletter - på ca. 175 gram stykket
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk balsamico
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at gøre grøntsagerne klar. Champignon skæres i kvarte, rødløg hakkes groft og rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
  • Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
  • Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
  • Steg derefter bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
  • Kom hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med fløde, paprika og oregano, og lad det koge op. Smag til med lidt balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
  • Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
  • Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned.
  • Hak persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
  • Stil dine koteletter i fad ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
589
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
185
mg
62
%
Natrium
 
1577
mg
69
%
Kalium
 
1135
mg
32
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
2257
IU
45
%
Vitamin C
 
53
mg
64
%
Calcium
 
108
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Servering

De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    januar 15, 2025 at 8:38 pm

    Hej. Jeg bruger altid nakkekoteletter, de bliver ikke tørre . Derudover bruger jeg istedet for flåede tomater, en god tomat pasta, samt flåede tomater, hvor væden er siet fra. Friske krydderurter og rigeligt med fløde og en slat hvidvin til at koge panden af med. Det bliver mums.

    Svar
  2. Finn Jensen

    oktober 12, 2024 at 4:43 pm

    Fantastisk, vi har aldrig fået noget bedre.

    Svar
  3. Tine Brings Brock

    april 17, 2024 at 10:28 am

    Virkelig lækker version af den klassiske ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2024 at 11:26 am

      Hej Tine
      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lisa

    oktober 26, 2023 at 2:22 pm

    Hej,
    Gik helt efter opskriften...
    Smagen er meget fint- men hold da op en tynd gang sjask.....
    Hilsen, Lisa

    Svar
  5. Linda Jordan

    juli 24, 2023 at 7:21 pm

    Jeg tager udgangspunkt i din opskrift men tilføjer tilmed timian, bacon og cocktailpølser. Så bliver den ekstra fræk 🙂

    Svar
  6. Heidi Trasborg Aureld

    januar 17, 2023 at 8:15 am

    Hej Ludvig
    Tak for opskriften. Den er inspirerende.
    Jeg har lavet den nogle gange, men jeg har tilføjet kartoffelskiver i fadet som tilbehør i stedet for ris. Det er så en ret med det hele i fadet. Dejligt og nemt.
    Jeg overvejer at servere den for fødselsdagsgæster snart, men tænker, at der måske mangler noget tilbehør til ved siden af, som gæsterne også kan tage af. Men jeg ved ikke, hvad der passer til sådan een ret med koteletter, kartofler, tomat/paprika sovs osv.
    Har du nogen forslag?
    Jeg har kun fundet få forslag på nettet, og den ene var majskolber, agurkestave og så en ting mere, som jeg har glemt, og så var der en salat som forslag på en anden side.
    Vh. Heidi

    Svar
    • Heidi Trasborg Aureld

      juli 01, 2024 at 8:29 am

      Flere skriver, at de synes, koteletterne bliver tørre, men dét gør koteletter jo tit.
      Jeg gør så dét, at jeg panerer koteletterne, steger dem på panden og så kommer dem i fadet. Dét hjælper på tørheden.
      Jeg har taget udgangspunkt i opskriften, men jeg har så ændret nogle ting ved retten. F.eks:
      Paneret koteletter
      Kartoffelskiver
      Ærter i
      Cocktailpølser i
      (nogen gange putter jeg også lidt perleløg i).

      Mums! 😋😋

      Svar
  7. Torben Wetche

    juni 03, 2022 at 12:01 pm

    synes det løfter hvis vandet erstattes med vin når tomatdåsen skylles.

    Svar
  8. Ludvig Rosenørn

    maj 19, 2022 at 10:51 pm

    Egner sig/Egner sig ikke til frysning ville være en god lille tilføjelse til opskrifterne. Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2022 at 12:59 pm

      Hej Ludvig
      Tak for indspark - det er da en rigtig god idé, som jeg vil sørge for bliver skrevet ind ved opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Steen O.

    maj 15, 2022 at 12:58 pm

    Holger for President!

    Svar
  10. Stine

    marts 08, 2022 at 9:01 pm

    Den lækreste ret jeg nogensinde har lavet, TAK FOR MAD!
    Koteletterne blev lidt tørre, men pyt med det, for det hele smagte helt fantastisk!!

    Svar
    • Ludvig Rosenørn

      maj 19, 2022 at 10:54 pm

      Der er jo delte meninger, men jeg syntes nakkekoteletter bliver meget mere saftige og møre end alm koteletter 🙂

      Svar
  11. Charlotte

    september 23, 2021 at 5:55 pm

    Koteletterne blev tørre, ellers rigtig god smag!

    Svar
  12. Den Uduelige kok

    september 15, 2021 at 5:20 pm

    Super nem opskrift, og super lækkert hverdagsmad..!!

    Svar
  13. Helene

    marts 18, 2021 at 10:21 pm

    Hejsa, hvordan ser kalorie tallet ud retten? Det ser ud til at være den eneste manglende information:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 19, 2021 at 5:39 am

      Hej Helene
      Det vil du ikke ønske at vide 🙂
      Spøg til side, jo, der cirka 700 kalorier pr. person. Altså samlet kalorieindtag pr. person.
      Håber det hjælper.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required