• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Korendekager

Korendekager

Korendekager
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  25. november 2022

Korendekager er klassiske julesmåkager med de græske rosiner korender. En sprød og sød kage, som passer til den hyggelige juletid.

Korendekager er en klassisk, dansk småkage, der har fået sit navn efter de små korender, som drysset på toppen, før kagerne kommer i ovnen.

Korender er små, tørrede vindruer a la rosiner. De stammer fra græske vindruer, og er mindre end de gængse rosiner. Til gengæld har de en mere dyb smag.

Se også: Pebernødder - julens bedste opskrift

De er mere delikate, synes jeg, fordi de er mere hårde end de bløde rosiner, og så er de meget julede. I hvert fald har de været brugt i julebagværk i mindst 100 år som i disse småkager.

Opskrift på korendekager

Korendekager
Karen SenecaKaren Seneca

Korendekager

5 fra 5 stemmer
Korendekager er klassiske julesmåkager med de græske rosiner korender. En sprød og sød kage, som passer til den hyggelige juletid.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 60 stk
Ret: Jul, Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 47
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g smør - blødt
  • 125 g sukker
  • 2 stk æg - delt i blommer og hvide
  • 1 spsk citronskal - fintrevet
  • 125 g hvedemel
  • 40 g mandler - smuttede og hakkede
  • 100 g korender

Fremgangsmåde
 

  1. Læg korenderne i en skål og hæld vand over dem. Lad dem ligge i blød i 10 minutter.
  2. Skold og smut mandlerne, og hak dem groft.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Slå æggehvider ud i en skål og æggeblommer ud i en anden.
  5. Hæld smør og sukker ned i skålen med æggeblommer, og pisk det til en blød creme.
  6. Pisk nu æggehviderne stive i en anden skål.
  7. Vend æggehvider, revet citronskal og hvedemel i æggemassen. Du skal ikke piske men røre.
  8. Smør dejen ud på en bageplade i et jævnt lag. Du kan også lave julekagerne meget tynde, så skal du bruge to bageplader.
  9. Drys med korenderne og de hakkede mandler, drys til sidst sukker ud over.
  10. Bag i ca. 7-10 minutter på 200 grader. Så snart småkagerne er ude af ovnen, skal du skære dem i firkanter med en skarp kniv. Flyt dem nu til en rist, så de kan køle af. Så snart korendekager er kølet af, skal de i en kagedåse.

Næringsindhold

Kalorier: 47kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 6mgNatrium: 17mgKalium: 26mgKostfibre: 0.3gSukker: 3gVitamin A: 63IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 4mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan erstatte lidt af hvedemelet med mandelmel, hvis du vil have ekstra mandelsmag i dine korendekager.

Brug eventuelt en pizzaskærer, når du skærer kagerne, det er super nemt og hurtigt.

Se andre opskrifter på julesmåkager:

Brunkager

Vaniljekranse med eller uden mandler

Sønderjyske småkager: ingenting

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benthe

    november 21, 2024 at 1:19 pm

    Super nem opskrift, og nem at forstå. Og så smager de så godt.
    Kan nemt anbefales 👍

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required