Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Korendekager

Korendekager

Korendekager
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Korendekager er klassiske julesmåkager med de græske rosiner korender. En sprød og sød kage, som passer til den hyggelige juletid.

Korendekager er en klassisk, dansk småkage, der har fået sit navn efter de små korender, som drysset på toppen, før kagerne kommer i ovnen.

Korender er små, tørrede vindruer a la rosiner. De stammer fra græske vindruer, og er mindre end de gængse rosiner. Til gengæld har de en mere dyb smag.

Se også: Pebernødder - julens bedste opskrift

De er mere delikate, synes jeg, fordi de er mere hårde end de bløde rosiner, og så er de meget julede. I hvert fald har de været brugt i julebagværk i mindst 100 år som i disse småkager.

Opskrift på korendekager

Korendekager

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Korendekager er klassiske julesmåkager med de græske rosiner korender. En sprød og sød kage, som passer til den hyggelige juletid.
Antal: 60 stk
Ret: Jul, Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g smør blødt
  • 125 g sukker
  • 2 stk æg delt i blommer og hvide
  • 1 spsk citronskal fintrevet
  • 125 g hvedemel
  • 40 g mandler smuttede og hakkede
  • 100 g korender

Fremgangsmåde

  1. Læg korenderne i en skål og hæld vand over dem. Lad dem ligge i blød i 10 minutter.
  2. Skold og smut mandlerne, og hak dem groft.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Slå æggehvider ud i en skål og æggeblommer ud i en anden.
  5. Hæld smør og sukker ned i skålen med æggeblommer, og pisk det til en blød creme.
  6. Pisk nu æggehviderne stive i en anden skål.
  7. Vend æggehvider, revet citronskal og hvedemel i æggemassen. Du skal ikke piske men røre.
  8. Smør dejen ud på en bageplade i et jævnt lag. Du kan også lave julekagerne meget tynde, så skal du bruge to bageplader.
  9. Drys med korenderne og de hakkede mandler, drys til sidst sukker ud over.
  10. Bag i ca. 7-10 minutter på 200 grader. Så snart småkagerne er ude af ovnen, skal du skære dem i firkanter med en skarp kniv. Flyt dem nu til en rist, så de kan køle af. Så snart korendekager er kølet af, skal de i en kagedåse.

Næringsindhold

Kalorier47kcalKulhydrater6gProtein1gFedt2gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol6mgNatrium17mgKalium26mgKostfibre0.3gSukker3gVitamin A63IUVitamin C0.3mgCalcium4mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan erstatte lidt af hvedemelet med mandelmel, hvis du vil have ekstra mandelsmag i dine korendekager.

Brug eventuelt en pizzaskærer, når du skærer kagerne, det er super nemt og hurtigt.

Se andre opskrifter på julesmåkager:

Brunkager

Vaniljekranse med eller uden mandler

Sønderjyske småkager: ingenting

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benthe skriver

    november 21, 2024 at 1:19 pm

    Super nem opskrift, og nem at forstå. Og så smager de så godt.
    Kan nemt anbefales 👍

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required