• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

billederesultat for koldhævede speltboller
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
245
SHARES
FacebookMessenger245PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. august 2023 - Udgivet:  4. september 2023

Indhold

  1. Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
  2. Opskrift på koldhævede speltboller
  3. Koldhævede speltboller
  4. Noter

Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.

Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.

Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.

Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.

Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.

Her er opskriften på almindelige speltboller.

Se også disse opskrifter:

Kærnemælksboller

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Krydderboller

Opskrift på koldhævede speltboller

billederesultat for koldhævede speltboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koldhævede speltboller

4.70 fra 52 stemmer
Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid i køleskab 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 156
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 15 g gær
  • 500 g speltmel
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 10 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
  2. Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
  3. Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
  4. Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
  5. Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
  6. En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
  7. Pensl speltbollerne med lidt mælk.
  8. Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 156kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 326mgKalium: 55mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 8mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.

Speltbollerne er gode at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine Høllsberg Markussen

    oktober 31, 2024 at 8:17 pm

    Virkelig lækre

    Svar
  2. Laura

    august 27, 2023 at 9:42 am

    Lige bagt dem til min kæreste og jeg, vi er vilde med dem 😍 10/10 og så nemme at lave

    Svar
  3. Charlotte

    maj 17, 2023 at 12:22 pm

    Kan man lave et brød af denne portion dej i stedet for boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 17, 2023 at 12:53 pm

      Hej Charlotte
      Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
      Speltbrød er jo også godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jane

    november 13, 2022 at 12:51 pm

    Det blev godt nok en flad omgang 😕
    Hvilket mærke mel bruger du i opskriften? Jeg tænker at det kan have indflydelse

    Svar
  5. Mette Hornbæk Madsen

    juli 27, 2022 at 9:28 am

    Skal bollerne hæve på bagepladen, før de sættes i ovnen;)?
    Mvh Mette

    Svar
  6. Emilie Nielsen

    april 01, 2021 at 4:25 pm

    Er det groft el fint spelt mel? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2021 at 5:09 pm

      Hej Emilie
      Jeg har brugt alm. speltmel, men du kan også putte lidt groft i. Så skal der en smule mere væske til 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lone Hygum Valsted

    august 08, 2020 at 8:06 pm

    Hej Holger, skal der hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2020 at 5:02 pm

      Hej Lone
      Nix - det er uden de søde smagsstoffer 🙂
      Men du kan sagtens tilsætte lidt sukker eller honning, hvis du synes det.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required