Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

billederesultat for koldhævede speltboller
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
259
SHARES
FacebookMessenger259PinterestEmailSMS
Opdateret: 24. august 2023 - Udgivet: 4. september 2023

Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.

Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.

Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.

Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.

Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.

Her er opskriften på almindelige speltboller.

Se også disse opskrifter:

Kærnemælksboller

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Krydderboller

Opskrift på koldhævede speltboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koldhævede speltboller

4.70 fra 52 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid i køleskab 10 timer t
Samlet tid 10 timer t 30 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 156
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 15 g gær
  • 500 g speltmel
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 10 g salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
  2. Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
  3. Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
  4. Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
  5. Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
  6. En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
  7. Pensl speltbollerne med lidt mælk.
  8. Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 156kcalKulhydrater: 33gProtein: 5gFedt: 0.5gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 326mgKalium: 55mgKostfibre: 1gSukker: 0.1gVitamin C: 0.001mgCalcium: 8mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.

Speltbollerne er gode at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine Høllsberg Markussen skriver

    oktober 31, 2024 at 8:17 pm

    Virkelig lækre

    Svar
  2. Laura skriver

    august 27, 2023 at 9:42 am

    Lige bagt dem til min kæreste og jeg, vi er vilde med dem 😍 10/10 og så nemme at lave

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required