Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.
Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.
Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.
Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.
Her er opskriften på almindelige speltboller.
Se også disse opskrifter:
Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle
Opskrift på koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller
Ingredienser
- 500 g vand - koldt fra hanen
- 15 g gær
- 500 g speltmel
- 50 g havregryn - gerne grovvalsede
- 10 g salt
Fremgangsmåde
- Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
- Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
- Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
- Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
- Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
- En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
- Pensl speltbollerne med lidt mælk.
- Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.
Speltbollerne er gode at fryse ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Christine Høllsberg Markussen
Virkelig lækre
Laura
Lige bagt dem til min kæreste og jeg, vi er vilde med dem 😍 10/10 og så nemme at lave
Charlotte
Kan man lave et brød af denne portion dej i stedet for boller?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
Speltbrød er jo også godt.
Alt det bedste
Holger
Jane
Det blev godt nok en flad omgang 😕
Hvilket mærke mel bruger du i opskriften? Jeg tænker at det kan have indflydelse
Mette Hornbæk Madsen
Skal bollerne hæve på bagepladen, før de sættes i ovnen;)?
Mvh Mette
Emilie Nielsen
Er det groft el fint spelt mel? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Emilie
Jeg har brugt alm. speltmel, men du kan også putte lidt groft i. Så skal der en smule mere væske til 🙂
Alt det bedste
Holger
Lone Hygum Valsted
Hej Holger, skal der hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
Mvh Lone
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Nix - det er uden de søde smagsstoffer 🙂
Men du kan sagtens tilsætte lidt sukker eller honning, hvis du synes det.
De bedste hilsner
Holger