Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kold pastasalat

Kold pastasalat med kylling og dressing

Billederesultat for kold pastasalat
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
407
SHARES
FacebookMessenger407PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kold pastasalat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kold pastasalat
  • Om pasta i pastasalaten
  • Tips
  • Kommentarer

Kold pastasalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Dette er en opskrift på kold pastasalat med kylling og masser af grøntsager. Den færdige pastasalat vendes med en olie- og citrondressing.
Antal: 4
Ret: Pasta
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 300 g kyllingebryst
  • 200 g bacon (i tern)
  • 250 g cherrytomater
  • 0,5 agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse majs (stor dåse)
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • 1 håndfuld basilikum (blade)
  • 2 håndfulde cashewnødder
Dressing laves af
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3 spsk citronsaft (friskpresset)
  • sukker
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 400 g pasta koges al dente (altså med lidt bid) i saltet vand, og vandet dryppes af i et dørslag.
  2. 300 g kyllingebryst steges møre og sprøde i lidt olie på en varm pande, og krydres med salt og peber. Hviler nogle minutter, og skæres derefter i mundrette tern.
  3. 200 g bacon i tern steges sprøde på panden.
  4. 250 g cherrytomater deles i halve, 0,5 agurk i mindre tern, mens 1 bundt forårsløg skæres i tynde skiver.
  5. 1 rød peberfrugt snittes i mindre tern.
  6. Saml nu pasta, kylling, bacon og grøntsager i et stort fad, og vend det med 1 dåse majs, 1 håndfuld persille og 1 håndfuld basilikum.
  7. Dressingen af 0,5 dl olivenolieog 3 spsk citronsaft røres sammen, og smages til med sukker, salt og friskkværnet peber. Vend det sammen med pastasalaten.
  8. Slut af med at drysse 2 håndfulde cashewnødder over den kolde pastasalat.

Næringsindhold

Kalorier670kcalKulhydrater70gProtein42gFedt26gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.01gKolesterol121mgNatrium1785mgKalium923mgKostfibre4gSukker6gVitamin A1446IUVitamin C65mgCalcium73mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kold pastasalat

Kold pastasalat er et sikkert hit hos både børn og voksne, og her er en virkelig god og nem opskrift på den.

Pastasalaten indeholder både kylling og bacon, så den er altså beregnet som tilbehør til andre retter, men den er en hovedret i sig selv.

Den kan selvfølgelig med fordel laves god tid i forvejen, og derefter blot stilles på køl.

Den kolde kartoffelsalat er også god hvis I er mange til spisning, og her kan du jo nemt gange målene op. De behøver ikke være så nøjagtige, så tilsæt det du synes til opskriften.

Om pasta i pastasalaten

Du kan jo som sådan bruge alle slags tørrede pasta i den kolde pastasalat, men jeg synes det fungerer bedst med enten pastaskruer eller pastapenne. Her er der anvendt pastapenne.

Jeg har i øvrigt også lavet denne lille guide til kogning af pasta, så pastaen altid bliver helt perfekt. Den bør du lige læse.

Opskriften her er til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Klassisk pastasalat
  • Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie
  • Pastasalat med kylling og broccoli

Tips

Nyd den færdige pastasalat sammen med et stykke langtidshævet brød af nem dej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit Withøft skriver

    april 06, 2025 at 2:07 pm

    Hvor er Pastasalat med sød chilisauce. Som jeg er ret vild med. Blevet af.
    Når jeg søger, får jeg pasta med bacon.🙁
    Hilsen Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2025 at 3:04 pm

      Hej Birgit
      Tak for det - og jeg har ryddet lidt op på siden 🙂
      Men jeg har lagt opskriften på pastasalat med sød chilisauce ind her: https://madensverden.dk/pastasalat/
      Den er også god.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required