Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.
Kokostoppe er en af mine yndlingskager, og jeg elsker den bløde konsistens, smagen af kokos og den sprøde chokoladebund.
Kokostoppene er samtidig hurtige at smække sammen hvis du får trang til noget sødt, og samlet kan du lave portionen på ca. en halv time, hvorefter chokoladen i bunden lige skal stivne.
Når chokoladen skal tørre, sker det hurtigst hvis du sætter dem ind i køleskabet. Læg dem på siden mens chokoladen stivner. Eller stil dem i fryseren.
Jeg har under tidligere bagninger af kokostoppe brugt en chokolade med en kakaoprocent på 70 procent, men jeg synes det bliver for bittert i forhold til den lette kokossmag. Så det har jeg droppet.
Derfor vil jeg anbefale en mindre bitter chokolade - og jeg synes denne med 47 procent kakao fra Toms passer perfekt til. Men det er en smagssag.
Opskriften giver ca. 15 dejlige kokostoppe, men størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor store du sprøjter dem ud.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på klassiske kokostoppe
Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
Ingredienser
- 200 g sukker
- 200 g kokosmel
- 125 g pasteuriseret æggehvide
- 60 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 170 grader varmluft.
- Vej sukker af i en skål sammen med kokosmel og æggehvide. Du kan eventuelt veje ingredienserne til dine kokostoppe af direkte i skålen til din røremaskine.
- Sæt kagespartel på maskinen og kører massen ved middel hastighed i cirka fem minutter.. Det kan selvfølgelig også bruge en almindelig elpisker.
- Kom massen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt toppe ud på bageplade med bagepapir.
- Er dine kokostoppe ikke pæne nok, kan du rette dem til med et par fingre, der er dyppet i koldt vand, så kokosmassen ikke hænger ved dine fingre.
- Bag nu kokoskagerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 170 grader varmluft. Tiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
- Lad kokostoppene køle af.
- Smelt chokoladen, dyp nu bunden af dine kokostoppe i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir indtil chokoladen stivnet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Dyppes i chokolade
Smelt lidt chokolade - se i linket hvordan du gør det bedst: Sådan smelter du chokolade.
Dyp bundene let i chokoladen, og læg dem på siden mens de tørrer. Så er de klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe Høst
lidt reven appelsinskal skader ikke:-)
Joan Andreassen
Hej Holger.
Tillad mig at komme med et forslag til dine kokosmakroner🙂
Tilsæt 100 gr revet marcipan og hæld ingredienserne i en gryde. Rist, til sukkeret er smeltet.
Og så ellers som vanligt🤩🤩
Ellers tak for inspirerende opskrifter. Dem bruger jeg ofte
Med venlig hilsen
Joan Andreassen
Helle S.
Vil prøve at bage dem her i weekenden. Måske tilsætte lidt lakrids granulat, har du et forslag til hvor meget? Ellers må jeg selvfølgelig prøve mig frem og notere ned, hvad der er passende efter min smag. Bruger oftest den fra Johan Bulow - har du andre forslag til gode lakridsgranulater?
Rasmus Kaiser
Hvad er en kagespartel til røremaskine ?
Ingrid Troensgaard
Dejen var meget let at lave, men jeg havde ikke kræfterne til at trykke dem ud gennem sprøjteposen. Jeg satte dem på pladen med en teske, det gik fint. De så meget flotte ud, da de kom ud af ovnen..
.
Sarah
Hvad er holdbarhed når de er lavet..? Skal lavet til en fest og hvor længe kan de holde sig.. 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Du kan uden problemer lave dem dagen før - og sikkert også et par dage før.
Pas dog på du ikke kommer til at spise dem 🙂
Bedste hilsner
Holger