Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Kokostoppe

Kokostoppe (lækker opskrift på kokosmakroner)

Billede med kokostoppe.
4.7 fra 69 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
187
SHARES
FacebookMessenger187PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kokostoppe
  • Dyppes i chokolade
  • Kommentarer

Kokostoppe opskrift - nemme og lækre

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 69 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 200 g kokosmel
  • 125 g pasteuriseret æggehvide
  • 60 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 170 grader varmluft.
  2. Vej sukker af i en skål sammen med kokosmel og æggehvide. Du kan eventuelt veje ingredienserne til dine kokostoppe af direkte i skålen til din røremaskine.
  3. Sæt kagespartel på maskinen og kører massen ved middel hastighed i cirka fem minutter.. Det kan selvfølgelig også bruge en almindelig elpisker.
  4. Kom massen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt toppe ud på bageplade med bagepapir.
  5. Er dine kokostoppe ikke pæne nok, kan du rette dem til med et par fingre, der er dyppet i koldt vand, så kokosmassen ikke hænger ved dine fingre.
  6. Bag nu kokoskagerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 170 grader varmluft. Tiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  7. Lad kokostoppene køle af.
  8. Smelt chokoladen, dyp nu bunden af dine kokostoppe i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir indtil chokoladen stivnet.

Næringsindhold

Kalorier136kcalKulhydrater23gProtein3gFedt4gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.001gKolesterol0.1mgNatrium43mgKalium42mgKostfibre5gSukker15gVitamin A2IUCalcium4mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kokostoppe

Kokostoppe er en af mine yndlingskager, og jeg elsker den bløde konsistens, smagen af kokos og den sprøde chokoladebund.

Kokostoppene er samtidig hurtige at smække sammen hvis du får trang til noget sødt, og samlet kan du lave portionen på ca. en halv time, hvorefter chokoladen i bunden lige skal stivne.

Når chokoladen skal tørre, sker det hurtigst hvis du sætter dem ind i køleskabet. Læg dem på siden mens chokoladen stivner. Eller stil dem i fryseren. Her kan du løse mere om kokos.

Jeg har under tidligere bagninger af kokostoppe brugt en chokolade med en kakaoprocent på 70 procent, men jeg synes det bliver for bittert i forhold til den lette kokossmag. Så det har jeg droppet.

Derfor vil jeg anbefale en mindre bitter chokolade - og jeg synes denne med 47 procent kakao passer perfekt til. Men det er en smagssag. Opskriften giver ca. 15 dejlige kokostoppe, men størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor store du sprøjter dem ud.

Andre populære opskrifter:

  • Bountykage
  • Drømmekage
  • Kokoskage

Dyppes i chokolade

Smelt lidt chokolade - se i linket hvordan du gør det bedst: Sådan smelter du chokolade.

Dyp bundene let i chokoladen, og læg dem på siden mens de tørrer. Så er de klar til servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maj Ravnbol skriver

    juni 11, 2025 at 2:30 pm

    Absolut bedste kokosmakroner. Har i årevis lavet versionen med at lune massen og forme med hænderne. Heldigvis har jeg prøvet den her. Simpelthen så nemt og de blir luftige, chewy og sprøde udenpå. Har lavet så mange nu. Taaaaak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 11, 2025 at 3:48 pm

      Hej Maj
      Fedt at høre - tusind tak for feedback. Og nyd dem så - jeg elsker også kokosmakroner 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anita Kirstine vibæk Bach skriver

        juli 30, 2025 at 9:40 pm

        Kan de fryses

  2. Birthe Høst skriver

    februar 20, 2025 at 10:05 am

    lidt reven appelsinskal skader ikke:-)

    Svar
  3. Joan Andreassen skriver

    april 03, 2023 at 12:35 pm

    Hej Holger.
    Tillad mig at komme med et forslag til dine kokosmakroner🙂
    Tilsæt 100 gr revet marcipan og hæld ingredienserne i en gryde. Rist, til sukkeret er smeltet.
    Og så ellers som vanligt🤩🤩

    Ellers tak for inspirerende opskrifter. Dem bruger jeg ofte

    Med venlig hilsen
    Joan Andreassen

    Svar
    • Helle S. skriver

      november 09, 2024 at 2:14 pm

      Vil prøve at bage dem her i weekenden. Måske tilsætte lidt lakrids granulat, har du et forslag til hvor meget? Ellers må jeg selvfølgelig prøve mig frem og notere ned, hvad der er passende efter min smag. Bruger oftest den fra Johan Bulow - har du andre forslag til gode lakridsgranulater?

      Svar
  4. Rasmus Kaiser skriver

    september 24, 2022 at 4:33 pm

    Hvad er en kagespartel til røremaskine ?

    Svar
  5. Ingrid Troensgaard skriver

    september 15, 2021 at 3:52 pm

    Dejen var meget let at lave, men jeg havde ikke kræfterne til at trykke dem ud gennem sprøjteposen. Jeg satte dem på pladen med en teske, det gik fint. De så meget flotte ud, da de kom ud af ovnen..
    .

    Svar
  6. Sarah skriver

    august 31, 2020 at 10:00 am

    Hvad er holdbarhed når de er lavet..? Skal lavet til en fest og hvor længe kan de holde sig.. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 31, 2020 at 8:48 pm

      Hej Sarah
      Du kan uden problemer lave dem dagen før - og sikkert også et par dage før.
      Pas dog på du ikke kommer til at spise dem 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required