• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kogt torsk

Kogt torsk

kogt torsk
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. december 2023 - Udgivet: 25. november 2016

Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.

Kogt torsk er en dansk klassiker, og retten er meget nem at lave.

Du kan vælge at koge en hel torsk, men du kan også sagtens skære den i grove stykker.

Obs: Torsken koges i saltet vand, og derfor skal du holde igen med salt, hvis du laver en sennepssovs på kogevandet. Så smag dig frem!

Husk også at prøve disse opskrifter:

  • Torsk i fad med pasta
  • Ovnbagt torsk
  • Bagt torsk

Opskrift på kogt torsk

Opskriften på kogt torsk er beregnet til fire personer. Også kendt som nytårstorsk. Velbekomme.

kogt torsk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogt torsk

4.72 fra 14 stemmer
Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 146
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 torsk - på ca. 1 kilo
  • 4 l vand
  • 4 spsk salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk æbleeddike - eller anden eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike i en gryde, hvor der selvfølgelig skal være plads til din torsk.
  2. Torsken kan eventuelt deles i mindre stykker, hvis den ikke kan være i gryden.
  3. Kog vandet op, og læg forsigtigt torsken i. Læg låget på.
  4. Nu skal det blot koges i tre minutter, hvorefter du tager gryden af varmen, og lader torsken blive i vandet i cirka 12 minutter.
  5. Så er der kogt torsk - eller nytårstorsk - klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 146kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 31gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.2gKolesterol: 75mgNatrium: 726mgKalium: 732mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.03gVitamin A: 74IUVitamin C: 2mgCalcium: 60mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt torsk er som sagt en yndet spise nytårsaften (som nytårstorsk), men bestemt også på andre tider af året.

Hvis ikke du selv vil klargøre torsken til kogning, kan du blot bede din fiskehandler om at gøre det. Det er det nemmeste.

Sennepssovs til nytårstorsk

Og hvis du vil lave din egen sennepssovs til den kogte torsk, så er opskriften her:

Smelt to spiseskefulde smør i en gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel ud i smørret.

Pisk nu tre deciliter kogevand fra torsken ind i sovsen, og fortsæt med mælk indtil sennepssovsen har den rette konsistens.

Smag til med et par spiseskefulde fiskesennep, og eventuelt lidt hvid peber.

På grund af det saltede kogevand bør det ikke være nødvendigt at tilsætte mere salt. Men smag dig frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required