Oversigt over indhold
Hamburgerryg - opskrift og kogetid
Ingredienser
- 1 kg hamburgerryg
- 1 løg - grofthakket
- 2 gulerødder - grofthakkede
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
Fremgangsmåde
- Start med at fjerne net eller plastik på kødet. Det skal ikke koges med. Dog skal det siges, at det ikke er farligt at koge plastikken på hamburgerryggen med - det er denne plastik faktisk lavet til at kunne klare uden at afgive farlige stoffer til kødet. Men jeg synes man skal pille det af - og koge et rent stykke kød.
- Kom hamburgerryg i en gryde - og dæk den med vand.
- Kom løg, gulerødder, laurbærblade og peberkorn ved, læg låg på gryden, og bring den i kog.
- Fra vandet koger skal den have 45 minutter ved en svag varme, hvor der hele tiden er kog i gryden. Det skal altså ikke bulderkoge, men kogningen må heller ikke gå i stå.
- Når kødet er kogt, tager du gryden af komfuret, og lader hamburgerryggen trække i 15 minutter i kogevandet.
- Så kan du tage hamburgerryggen op - men lad den atter lige hvile i fem minutter inden udskæring. Sådan koger den du den perfekte hamburgerryg.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kogt hamburgerryg
Hamburgerryg: Hvor lang tid skal den koge og trække? Ja, det afhænger især af størrelsen, men her følger opskriften på den perfekte og saftige hamburgerryg.
Her får du nemlig en god guide og opskrift til kogning, så du aldrig ender med et tørt stykke kød. I stedet bliver det helt perfekt og mørt - med den helt rigtige smag og den korrekte kogetid.
Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer. Det er både nemt og godt.
Andre populære opskrifter:
Billeder
Servering
Hamburgerryg er meget saltet, og derfor skal du ikke tilsætte salt til kogevandet. Serveres evt. med grønlangkål til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst oppe.
Her er flere forslag til tilbehør til hamburgerryggen. Rester er godt at bruge i en god, dansk biksemad. Eller skåret i skiver som pålæg.
Hvad er hamburgerryg?
Hvis du har undret dig over den mere specifikke forklaring, så er hamburgerryggen en udskæring af svinekammen (der også bruges til flæskesteg), der så bliver saltet og røget. Det er denne proces der afgør, om du får et godt eller mindre godt stykke kød.
Der laves også udskæringer af svineryggen, men den er efter min mening ikke så god og ren i kødet. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Husk altid at købe en god kvalitet af kød. Ofte får du en langt bedre hamburgerryg hos din slagter end i supermarkedet, fordi de sidstnævnte tit er pumpet med mere saltvand end godt er. Bare min erfaring. Der findes mange dygtige slagtere derude, som laver en god hamburgerryg.
Naturligvis er mængden af saltvand for at holde prisen nede, men det gør altså ikke kødet en tjeneste. Hamburgerryggen er god som varm ret, men også fremragende som pålæg dagen derpå.
Opbevaring
Kogt hamburgerryg holder 3-4 dage i køleskab.
Kan fryses i skiver eller hel.
Færdigskåret hamburgerryg som pålæg bør bruges inden for et par dage efter åbning.
Flere inspirerende opskrifter:
- Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs
- Tilbehør til hamburgerryg - her er 5 forslag
- Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur
- Hamburgerryg i stegeso med grøntsager i bunden
FAQ
En hamburgerryg skal koges i cirka 45 minutter. Kogetiden starter når vandet er i kog.
Ja, kødet bliver bedst hvis du laver det hvile 15 minutter i kogevandet.
Jeg plejer altid at tage net eller plastic af hamburgerryggen inden den koges.
Du skal beregne 200-250 gram kød til hver person. Så et kilo er nok til 4-5 personer.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Torben Hyldgård skriver
Hej,
Kan man tilberede en hamburgryg i en Rational ovn med damp funktion med et godt resultat?
mvh
Torben
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Torben
Jeg kender den ikke, men det bør da da sagtens kunne. Jeg har i hvert fald lavet den i min dampovn med et virkelig fint resultat.
Alt det bedste
Holger
Katja skriver
Tænkte kan man egentlig bruge et allehånde korn,sammen med peberen🤔Var bare en tanke☺️
Mvh Katja