Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hamburgerryg

Hamburgerryg kogetid (opskrift og guide til kogning)

Billed resultat for hamburgerryg
4.7 fra 406 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
171
SHARES
FacebookMessenger171PinterestEmailSMS
Opdateret: 8. september 2017 - Udgivet: 8. september 2017
Oversigt over indhold
  • Hamburgerryg - opskrift og kogetid
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kogt hamburgerryg
  • Billeder
  • Servering
  • Hvad er hamburgerryg?
  • Opbevaring
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hamburgerryg - opskrift og kogetid

4.73 fra 406 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Trækketid i vandet 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 løg - grofthakket
  • 2 gulerødder - grofthakkede
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne net eller plastik på kødet. Det skal ikke koges med. Dog skal det siges, at det ikke er farligt at koge plastikken på hamburgerryggen med - det er denne plastik faktisk lavet til at kunne klare uden at afgive farlige stoffer til kødet. Men jeg synes man skal pille det af - og koge et rent stykke kød.
  2. Kom hamburgerryg i en gryde - og dæk den med vand.
  3. Kom løg, gulerødder, laurbærblade og peberkorn ved, læg låg på gryden, og bring den i kog.
  4. Fra vandet koger skal den have 45 minutter ved en svag varme, hvor der hele tiden er kog i gryden. Det skal altså ikke bulderkoge, men kogningen må heller ikke gå i stå.
  5. Når kødet er kogt, tager du gryden af komfuret, og lader hamburgerryggen trække i 15 minutter i kogevandet.
  6. Så kan du tage hamburgerryggen op - men lad den atter lige hvile i fem minutter inden udskæring. Sådan koger den du den perfekte hamburgerryg.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalProtein: 56gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 165mgNatrium: 123mgKalium: 968mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kogt hamburgerryg

Hamburgerryg: Hvor lang tid skal den koge og trække? Ja, det afhænger især af størrelsen, men her følger opskriften på den perfekte og saftige hamburgerryg.

Her får du nemlig en god guide og opskrift til kogning, så du aldrig ender med et tørt stykke kød. I stedet bliver det helt perfekt og mørt - med den helt rigtige smag og den korrekte kogetid.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer. Det er både nemt og godt.

Andre populære opskrifter:

  • Perfekt hamburgerryg i ovn
  • Glaseret hamburgerryg
  • Glaseret hamburgerryg i airfryer

Billeder

Du kan sagtens fjerne nettet inden hamburgerryggen koges. Foto: Madensverden.dk.
tilbehør til hamburgerryg

Servering

Hamburgerryg er meget saltet, og derfor skal du ikke tilsætte salt til kogevandet. Serveres evt. med grønlangkål til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst oppe.

Her er flere forslag til tilbehør til hamburgerryggen. Rester er godt at bruge i en god, dansk biksemad. Eller skåret i skiver som pålæg.

Hvad er hamburgerryg?

Hvis du har undret dig over den mere specifikke forklaring, så er hamburgerryggen en udskæring af svinekammen (der også bruges til flæskesteg), der så bliver saltet og røget. Det er denne proces der afgør, om du får et godt eller mindre godt stykke kød.

Der laves også udskæringer af svineryggen, men den er efter min mening ikke så god og ren i kødet. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Husk altid at købe en god kvalitet af kød. Ofte får du en langt bedre hamburgerryg hos din slagter end i supermarkedet, fordi de sidstnævnte tit er pumpet med mere saltvand end godt er. Bare min erfaring. Der findes mange dygtige slagtere derude, som laver en god hamburgerryg.

Naturligvis er mængden af saltvand for at holde prisen nede, men det gør altså ikke kødet en tjeneste. Hamburgerryggen er god som varm ret, men også fremragende som pålæg dagen derpå.

Opbevaring

Kogt hamburgerryg holder 3-4 dage i køleskab.

Kan fryses i skiver eller hel.

Færdigskåret hamburgerryg som pålæg bør bruges inden for et par dage efter åbning.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs
  • Tilbehør til hamburgerryg - her er 5 forslag
  • Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur
  • Hamburgerryg i stegeso med grøntsager i bunden

FAQ

Hvor længe skal hamburgerryg koge?

En hamburgerryg skal koges i cirka 45 minutter. Kogetiden starter når vandet er i kog.

Skal hamburgerryg hvile i kogevandet?

Ja, kødet bliver bedst hvis du laver det hvile 15 minutter i kogevandet.

Skal man pille nettet af inden kogning?

Jeg plejer altid at tage net eller plastic af hamburgerryggen inden den koges.

Hvor mange gram hamburgerryg pr. person?

Du skal beregne 200-250 gram kød til hver person. Så et kilo er nok til 4-5 personer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben Hyldgård skriver

    april 05, 2024 at 11:28 pm

    Hej,
    Kan man tilberede en hamburgryg i en Rational ovn med damp funktion med et godt resultat?
    mvh
    Torben

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 06, 2024 at 6:26 am

      Hej Torben
      Jeg kender den ikke, men det bør da da sagtens kunne. Jeg har i hvert fald lavet den i min dampovn med et virkelig fint resultat.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Katja skriver

    september 28, 2023 at 3:28 pm

    Tænkte kan man egentlig bruge et allehånde korn,sammen med peberen🤔Var bare en tanke☺️
    Mvh Katja

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required