Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.
Vidste du godt, at porrer (også dampede porrer) faktisk indeholder en hel del kostfibre, og derfor mætter de meget.
Du opbevarer bedst porrer i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig et par uger.
Og så kan du jo altid bruge porrer i stedet for løg i mange retter.
Opskriften er beregnet pr. person, så til fire personer anvendes fire porrer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på dampede porrer
Dampede porrer
Ingredienser
- 1 porre - 2 porrer hvis de er meget små
- 2 dl vand
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at skære top og bund af porrerne. Lad dog være med at skære mere af toppen end nødvendigt.
- Lav så et lille snit i toppen, så du kan få vasket porrerne grundigt. Der sidder nemlig meget ofte jord i toppen, og det skal skylles ud.
- Hold dine porrer under rindende koldt vand, og skyld alt jord ud. Vær sikker på du får det hele med. Der er ikke noget mere irriterende ved dampede porrer end hvis man pludselig får knasende jord mellem tænderne.
- Skær så porrerne ud i mindre stykker. Skær på skrå i 4-5 centimeter lange stykker.
- Så skal vi have dampet porrerne. Kom 2 deciliter vand i en gryde, og tilsæt en teskefuld salt. Lad vandet koge op.
- Kom så porrerne ned i vandet, og læg låget på. Damp porrerne i 3-4 minutter - det afhænger af størrelsen. Porrer må gerne have lidt bid - uden at være rå.
- Hæld vandet fra, og server de dampede porrer - eventuelt med lidt smør og friskklippet persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De dampede eller kogte porrer serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til forloren hare og meget andet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: