Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Dampede porrer

Kogetid for dampede porrer (sådan gør du)

billede med dampede og kogte porrer
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Indhold
  • Dampede porrer
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på dampede porrer
  • Servering
  • Kommentarer

Dampede porrer

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Dampede porrer er nemme at tilberede. De skal blot dampes i 3-4 minutter - afhængig af størrelsen. Husk altid at rengøre porrer grundigt.
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 porre (2 porrer hvis de er meget små)
  • 2 dl vand
  • salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære top og bund af porrerne. Lad dog være med at skære mere af toppen end nødvendigt.
  2. Lav så et lille snit i toppen, så du kan få vasket porrerne grundigt. Der sidder nemlig meget ofte jord i toppen, og det skal skylles ud.
  3. Hold dine porrer under rindende koldt vand, og skyld alt jord ud. Vær sikker på du får det hele med. Der er ikke noget mere irriterende ved dampede porrer end hvis man pludselig får knasende jord mellem tænderne.
  4. Skær så porrerne ud i mindre stykker. Skær på skrå i 4-5 centimeter lange stykker.
  5. Så skal vi have dampet porrerne. Kom 2 deciliter vand i en gryde, og tilsæt en teskefuld salt. Lad vandet koge op.
  6. Kom så porrerne ned i vandet, og læg låget på. Damp porrerne i 3-4 minutter - det afhænger af størrelsen. Porrer må gerne have lidt bid - uden at være rå.
  7. Hæld vandet fra, og server de dampede porrer - eventuelt med lidt smør og friskklippet persille.

Næringsindhold

Kalorier54kcalKulhydrater13gProtein1gFedt0.3gMættet fedt0.04gFlerumættet fedt0.1gNatrium28mgKalium160mgKostfibre2gSukker3gVitamin A1484IUVitamin C11mgCalcium59mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på dampede porrer

Vidste du godt, at porrer (også dampede porrer) faktisk indeholder en hel del kostfibre, og derfor mætter de meget.

Du opbevarer bedst porrer i køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig et par uger.

Og så kan du jo altid bruge porrer i stedet for løg i mange retter.

Opskriften er beregnet pr. person, så til fire personer anvendes fire porrer.

Se også mine opskrifter på:

  • Porretærte
  • Kartoffel- og porresuppe
  • Farserede porrer

Servering

De dampede eller kogte porrer serveres straks, og de er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til forloren hare og meget andet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required