• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

Italienske kødboller i ovn med tomatsovs

billederesultat for italienske kødboller
Det her er simpelthen de bedste italienske kødboller i tomatsovs, som du overhovedet kan forestille dig. Kødbollerne er stegt i ovnen, og drysset med frisk persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. november 2023 - Udgivet:  16. august 2022

Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
  2. Opskrift på italienske kødboller
  3. Italienske kødboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.

De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.

Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.

Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.

Se også disse opskrifter:

Italienske frikadeller med tomatsovs

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

Lady og Vagabondens kødboller i tomatsovs

Pasta med kødboller i tomatsauce

Opskrift på italienske kødboller

billederesultat for italienske kødboller

Italienske kødboller

Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
Bedømmelse
4.8 fra 75 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl hønsefond
  • 1 tsk paprika
  • 1 lille rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • friskkværnet peber

Tomatsovs

  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 rødløg - finthakket
  • 400 g tomat passata
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl hønsefond
  • 1 citron - lidt saft
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
  • Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
  • Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
  • Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
  • Lad den simre indtil du skal bruge den.
  • Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
  • Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
  • Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
634
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
130
mg
43
%
Natrium
 
2946
mg
128
%
Kalium
 
506
mg
14
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
3491
IU
70
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Jern
 
9
mg
50
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia. Du kan søge opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Stegger

    september 24, 2024 at 11:50 am

    Retten er virkelig, både til børn og voksne….
    Kan man fryse den ned i mindre portioner?
    Mvh Bente Stegger

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2024 at 10:06 am

      Hej Bente
      Det kan du tro - retten kan sagtens fryses.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Lisbeth

    december 27, 2023 at 8:34 pm

    Verdens bedste kødboller ifølge min mand 😊 Citronen giver lige det sidste pift til sovsen, som er perfekt!

    Svar
  3. Helle Madsen

    november 05, 2022 at 4:53 pm

    Hvor lang tid skal kødbollerne have i en Airfryer ?
    Vh. Helle

    Svar
  4. Jannie

    september 21, 2021 at 11:58 am

    Elsker denne opskrift! ♥️
    Det samme gør børnene... Der er ALTID glade børn når de finder ud af at vi skal have "Lady og Vagabonden" mad❣️
    Tak for den skønne, dejlige opskrift!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 21, 2021 at 2:09 pm

      Mange tak, Jannie - det er dejligt at høre.
      Og det er også en skøn og børnevenlig ret, som jeg også holder af 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. lina devik

    april 30, 2018 at 4:55 pm

    kan man bruge noget andet end balsamico??og hvis ikke,er det så den lyse eller mørke man skal bruge???

    Svar
  6. lina devik

    april 27, 2018 at 12:13 pm

    hej i opskriften til tomatsovs,står der at man skal bruge 400 g passata, hvad er det?????på forhånd tak.hilsen lina

    Svar
    • Trine Nordvig

      november 15, 2024 at 5:59 pm

      Super dejlig ret 😍

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required