• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kødboller i paprikasovs

Kødboller i paprikasovs

kødbollr i paprikasovs a la Ungarn
Lækre kødboller i paprikasovs, der hurtigt sender tankerne hen på ungarsk mad som vi kender fra blandt andet gullasch. Her serveret med en lækker kartoffelmos. Foto .Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  6. februar 2020

Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
  2. Opskrift på kødboller i paprikasovs
  3. Kødboller i paprikasovs - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.

Kødboller i paprikasovs er en ret, som straks sender tankerne i ret af det ungarske køkken, og det er ikke uden grund.

Blandt andet på grund af den traditionelle og klassiske gullasch gryderet, men her er paprikaretten dog lavet med hakket kød i form af hakket kalv og svin, der formes til kødboller.

En god og nem ret til nem aftensmad, som de fleste vil kunne lide.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og husk også at lave den skønne kartoffelmos til. Den ungarske ret kan dog også sagtens nydes med kogte ris.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Italienske kødboller i ovn
  • Kromutters sigøjnerpande
  • Gullaschsuppe

Opskrift på kødboller i paprikasovs

kødbollr i paprikasovs a la Ungarn

Kødboller i paprikasovs - nem opskrift

Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • friskkværnet peber

Paprikasovs af

  • 1 løg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 150 g champignon - i kvarte
  • 3 tsk paprika
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 2 dl oksefond - evt. 2 dl vand og 1 bouillonterning
  • 400 g hakkede tomater - svarende til 1 dåse
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Det hakkede kød æltes hurtigt sammen med salt, og jeg plejer blot at bruge hænderne til det.
  • Hak løg og hvid løg meget fint, og kom det i skålen sammen med paprika, en smule spidskommen, æg og mælk. Tilsæt også friskkværnet peber.
  • Ælt farsen sammen, og brug igen hænderne. Farsen skal være lind men sammenhængende, så den kan formes til kødboller. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk, men pas også på med, at farsen ikke bliver for tynd.
  • Varm en dyb pande op, kom en god klat smør i og form nu 20-25 kødboller, der gennemsteges ved middel varme. Det tager cirka 8 minutter. Som altid når man steger kødboller eller frikadeller, må varmen heller ikke blive så lav, at kødet koger mere end steger. Læg kødbollerne til side.
  • Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu hurtigt finthakket løg og hvidløg.
  • Champignon deles i kvarte og sauteres af sammen med løgene, hvorefter rød peberfrugt i tern tilsættes sammen med paprika.
  • Kom oksefond i og lad den koge ind til cirka det halve, hvorefter de hakkede tomater tilsættes sammen med fløde og engelsk sauce. Lad det koge cirka 10 minutter.
  • Smag paprikasovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika, og læg kødbollerne i paprikasovsen, hvor de varmes med i fem minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
600
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
190
mg
63
%
Natrium
 
1748
mg
76
%
Kalium
 
1015
mg
29
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
2099
IU
42
%
Vitamin C
 
63
mg
76
%
Calcium
 
155
mg
16
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kødboller i paprikasovs serveres straks, og drysses med lidt finthakket persille.

Den ungarske ret serveres med hjemmelavet kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Hansen

    august 08, 2024 at 11:36 am

    Øh hvad mener du? 3 teskefulde paprika i kvarte?
    Bent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 08, 2024 at 3:02 pm

      Hej Bent
      Godt du er vågen - tak. Jeg har skrevet forkert - det er champignon, der skal være i kvarte 🙂
      Den er rettet nu. Tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mia Vangsgaard

    februar 21, 2024 at 10:08 am

    Hvilken slags paprika skal der bruges?
    Sød, stærk el røget?

    Svar
  3. Morten Petersen

    juli 11, 2023 at 6:24 pm

    Virkelig lækker aftensmad, godt krydderiet. Brug gerne ekstra hvidløg i sovsen

    Svar
  4. Barbara Eriksen

    september 28, 2021 at 2:52 pm

    Hejsa. Det med indkøbslisten er super. Det er så ikke slle opskrifter som kan bruges. Den der boller i paprika sovs kunne jeg ikke sende.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required