Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kødboller i paprikasovs

Kødboller i paprikasovs

kødbollr i paprikasovs a la Ungarn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
308
SHARES
FacebookMessenger308PinterestEmailSMS

Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.

Kødboller i paprikasovs er en ret, som straks sender tankerne i ret af det ungarske køkken, og det er ikke uden grund.

Blandt andet på grund af den traditionelle og klassiske gullasch gryderet, men her er paprikaretten dog lavet med hakket kød i form af hakket kalv og svin, der formes til kødboller.

En god og nem ret til nem aftensmad, som de fleste vil kunne lide.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer, og husk også at lave den skønne kartoffelmos til. Den ungarske ret kan dog også sagtens nydes med kogte ris.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Italienske kødboller i ovn
  • Kromutters sigøjnerpande
  • Gullaschsuppe

Opskrift på kødboller i paprikasovs

Kødboller i paprikasovs - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • friskkværnet peber
Paprikasovs af
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 150 g champignon i kvarte
  • 3 tsk paprika
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 dl oksefond evt. 2 dl vand og 1 bouillonterning
  • 400 g hakkede tomater svarende til 1 dåse
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Det hakkede kød æltes hurtigt sammen med salt, og jeg plejer blot at bruge hænderne til det.
  2. Hak løg og hvid løg meget fint, og kom det i skålen sammen med paprika, en smule spidskommen, æg og mælk. Tilsæt også friskkværnet peber.
  3. Ælt farsen sammen, og brug igen hænderne. Farsen skal være lind men sammenhængende, så den kan formes til kødboller. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk, men pas også på med, at farsen ikke bliver for tynd.
  4. Varm en dyb pande op, kom en god klat smør i og form nu 20-25 kødboller, der gennemsteges ved middel varme. Det tager cirka 8 minutter. Som altid når man steger kødboller eller frikadeller, må varmen heller ikke blive så lav, at kødet koger mere end steger. Læg kødbollerne til side.
  5. Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu hurtigt finthakket løg og hvidløg.
  6. Champignon deles i kvarte og sauteres af sammen med løgene, hvorefter rød peberfrugt i tern tilsættes sammen med paprika.
  7. Kom oksefond i og lad den koge ind til cirka det halve, hvorefter de hakkede tomater tilsættes sammen med fløde og engelsk sauce. Lad det koge cirka 10 minutter.
  8. Smag paprikasovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika, og læg kødbollerne i paprikasovsen, hvor de varmes med i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier600kcalKulhydrater18gProtein28gFedt47gMættet fedt22gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.01gKolesterol190mgNatrium1748mgKalium1015mgKostfibre3gSukker11gVitamin A2099IUVitamin C63mgCalcium155mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Kødboller i paprikasovs serveres straks, og drysses med lidt finthakket persille.

Den ungarske ret serveres med hjemmelavet kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Hansen skriver

    august 08, 2024 at 11:36 am

    Øh hvad mener du? 3 teskefulde paprika i kvarte?
    Bent

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 08, 2024 at 3:02 pm

      Hej Bent
      Godt du er vågen - tak. Jeg har skrevet forkert - det er champignon, der skal være i kvarte 🙂
      Den er rettet nu. Tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mia Vangsgaard skriver

    februar 21, 2024 at 10:08 am

    Hvilken slags paprika skal der bruges?
    Sød, stærk el røget?

    Svar
  3. Morten Petersen skriver

    juli 11, 2023 at 6:24 pm

    Virkelig lækker aftensmad, godt krydderiet. Brug gerne ekstra hvidløg i sovsen

    Svar
  4. Barbara Eriksen skriver

    september 28, 2021 at 2:52 pm

    Hejsa. Det med indkøbslisten er super. Det er så ikke slle opskrifter som kan bruges. Den der boller i paprika sovs kunne jeg ikke sende.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required