Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ægte kinesisk wokret: Bondemandens ret

Ægte kinesisk wokret: Bondemandens ret

Bondemandens wokret er en kinesisk risret
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMS

Bondemandens ret er en rustik, kinesisk wokret med svinekød og peberfrugter. Her får du en autentisk opskrift på en hurtig, lækker ret.

Af Xinxin Ren Gudbjörnsson

Bondemandens ret er en meget populær kinesisk wokret, som stammer fra Hunan-provinsen.

Den er nem at lave, velsmagende og det er svært at blive træt af den, da den kan laves i hundredvis af variationer.

Det er en kinesisk ret, der som navnet antyder, har sin oprindelse fra landet. Retten er rustik med få ingredienser, hvor svinekød (typisk nakkekoteletter) og frisk chili var de oprindelige ingredienser.

I dag bruger man typisk de lange chilier eller grøn peber. Retten er også et hit i min hjemmeprovins Sichuan. Da min oldefar var en anerkendt chiliavler, har vi altid brugt de små eller de aflange chilier til denne ret.

Opskrift på kinesisk wokret

Ægte kinesisk wokret

Xinxin Ren Gudbjörnsson
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Bondemandens ret er en rustik, kinesisk wokret med svinekød og peberfrugter. Her får du en autentisk opskrift på en hurtig, lækker ret.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g nakkekoteletter
  • 1 peberfrugt (el. snackpeber)
  • 1 spsk sojasauce (lys)
  • 1 spsk olie (du kan bruge alle slags neutral olie )
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Skær nakkekoteletten i skiver af ca. 2 mm, derefter kan du dele skiverne op, så stykkerne er ca. 3 cm lange.
  2. Put kødet i en skål og hæld sojasauce på. Brug spisepinde eller en ske til at røre godt i skålen, så al kød får lidt af sojasaucen. Stil skålen i køleskabet.
  3. Vask peberfrugten og tør den godt med et rent viskestykke. Skær peberfrugten i grove stykker.
  4. Hak hvidløget.
  5. Tag kødet ud af køleskabet. Varm wokken op med olie ved høj varme.
  6. Når det begynder at ryge lidt, lynsteger du peberfrugten, så den bliver godt brun og lidt brændt.
  7. Tag peberfrugten op og kom den i en ren beholder.
  8. Hæld lidt mere olie i wokken. Når olien ryger, hælder du kødet i wokken og lynsteger. Når kødet har skiftet farve og ser lidt brændt ud, hælder du hvidløg i og steger videre.
  9. Efter et halvt minut hælder du peberfrugten i igen og steger den sammen med kødet. Efter et minut vil retten være færdig. Du kan nu slukke varmen og servere en kinesisk wokret med ris, som de fleste vil kunne lide.

Næringsindhold

Kalorier277kcalKulhydrater4gProtein29gFedt16gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.1gKolesterol84mgNatrium565mgKalium602mgKostfibre1gSukker2gVitamin A225IUVitamin C49mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tilpasset dansk smag

Når jeg laver retten for danskere, bruger jeg som regel peberfrugt eller snackpeber, da det ellers tit resulterer i hyperventilation, rystetur, angstanfald og tårer. Det er knap så hyggeligt til middagsselskaber.

Denne version er en såkaldt børne-version, da det er typisk sådan, man laver retten til børn i Kina. Og sådan som børnene på landet laver den.

Jeg har engang lavet retten sammen med en flok folkeskolebørn fra København. Det gik glimrende, da den både var nem at lave og de fleste kunne lide den.

Retten serveres med kogt jasminris. De fleste vil dog servere retten sammen med en grønsagsret lavet i wok. Typisk vandspinat, pak choy, choy sum, kinakål eller lignende.

Wok ingredienser til kinesisk wokret
Svinekød, peberfrugt og hvidløg udgør sammen med soja ingredienserne i Bondemandens wokret, der er hurtig at lave. Foto: Xinxin Ren Gudbjörnsson.
Woktilberedning
Olien skal være rygende varm, når du steger svinekødet, så det får en flot overflade. Foto: Xinxin Ren Gudbjörnsson.

Her er andre kinesiske opskrifter

Kinesiske forårsruller - nem og hurtig opskrift

Sur-sød sauce med svinekød

Kinesisk citronkylling

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina skriver

    marts 29, 2021 at 8:58 am

    Mao var en massemorder. Men retten ser lækkert ud.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required