• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

Kinesisk citronkylling
I denne ret marineres kyllingebryst i en halv time, før kødet vendes i Maizena. Det giver en sprød overflade på kødet, som passer rigtig godt med citronsaucen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  16. september 2021

Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
  2. Opskrift på kinesisk citronkylling
  3. Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.

Kinesisk citronkylling er en ret, der er enkel og velsmagende. Her er den rette balance mellem sødme, syrlighed og umami.

Elskere af kinesisk mad vil formodentlig også elske denne ret, da den har en konsistens, vi forbinder med wokretter fra Kina.

Kyllingekødet skal marineres i køleskabet i en halv time, før du griber woken - eller stegepanden - når det er gjort, tager det ikke lang tid at lave selve retten.

Server med kogte ris, friske forårsløg i skiver samt et drys sesamfrø, så har du et dejligt måltid.

Få inspiration til mere her:

Mongolian beef med grøntsager

Sur-sød sauce med svinekød

Sådan laver du gode forårsruller

Opskrift på kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Marinering

  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • 2 stk æg
  • 2 spsk sojasauce
  • 0,5 dl hønsebouillon
  • 0,75 dl Maizena

Saucen

  • 3 fed hvidløg - finthakkede
  • 2 stk citron - saften
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk honning
  • 0,75 dl sojasauce
  • 2,25 dl hønsebouillon
  • 3 spsk Maizena
  • 3 spsk vand
  • salt
  • 5 stk forårsløg - i skiver
  • sesamfrø - som drys

Fremgangsmåde

  • Bland hønsebouillon, sojasauce og æg godt sammen i en skål.
  • Skær kyllingebrysterne i tern og hæld dem ned i marinaden. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet, hvor kyllingeternene skal marinere i en halv time.
  • Efter en halv time hælder du marinaden fra, og blander kyllingekødet med Maizena.
  • Varm olie i en wok eller stegepande, og når olien er varm, tilsætter du kyllingekødet. Steg fire-fem minutter, vend så stykkerne og steg yderligere fire-fem minutter. Kødet skal være mørt, men ikke tørt. Tag kødet op og læg det på et par stykker køkkenrulle.
  • Nu kommer du hønsebouillon, citronsaft, sukker, honning og sojasauce samt hvidløg i wokken/panden. Lad det bruse op og simre et par minutter.
  • Bland Maizena med hønsebouillonen og hæld det ned i wokken/panden. Lad det koge et par minutter, så det bliver tykkere, og tilsæt så kyllingekød.
  • Nu skærer du forårsløg i skiver og blander rundt i citronkyllingen.
  • Hæld retten i en skål og drys med sesamfrø. Server med kogte ris og citronbåde.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du synes, at der er for meget sukker i retten, kan du bruge sødemidler i stedet.

Dog vil jeg ikke anbefale at skifte honningen ud med et sødemiddel, da den er vigtig for konsistensen.

Server eventuelt med røde og grønne peberfrugter i skiver samt agurkestave.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    maj 20, 2022 at 10:49 am

    Kyllingen blev fin men der var alt for meget soja i saucen aften min smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2022 at 12:58 pm

      Hej Maria
      Tak fordi du deler din erfaring med opskriften, og det kan jo være et tip til andre, at man tilsætter lidt mindre soja/smager sig lidt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required