Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kinesisk citronkylling (wokret med kyllingebryst)

Kinesisk citronkylling (wokret med kyllingebryst)

Kinesisk citronkylling
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
  • Opskrift på kinesisk citronkylling
  • Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Tips
  • Kommentarer

Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.

Kinesisk citronkylling er en ret, der er enkel og velsmagende. Her er den rette balance mellem sødme, syrlighed og umami.

Elskere af kinesisk mad vil formodentlig også elske denne ret, da den har en konsistens, vi forbinder med wokretter fra Kina.

Kyllingekødet skal marineres i køleskabet i en halv time, før du griber woken - eller stegepanden - når det er gjort, tager det ikke lang tid at lave selve retten.

Server med kogte ris, friske forårsløg i skiver samt et drys sesamfrø, så har du et dejligt måltid.

Få inspiration til mere her:

  • Mongolian beef med grøntsager
  • Sur-sød sauce med svinekød
  • Sådan laver du gode forårsruller

Opskrift på kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Marinering: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Marinering
  • 500 g kyllingebryst (i tern)
  • 2 stk æg
  • 2 spsk sojasauce
  • 0,5 dl hønsebouillon
  • 0,75 dl Maizena
Saucen
  • 3 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 stk citron (saften)
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk honning
  • 0,75 dl sojasauce
  • 2,25 dl hønsebouillon
  • 3 spsk Maizena
  • 3 spsk vand
  • salt
  • 5 stk forårsløg (i skiver)
  • sesamfrø (som drys)

Fremgangsmåde

  1. Bland hønsebouillon, sojasauce og æg godt sammen i en skål.
  2. Skær kyllingebrysterne i tern og hæld dem ned i marinaden. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet, hvor kyllingeternene skal marinere i en halv time.
  3. Efter en halv time hælder du marinaden fra, og blander kyllingekødet med Maizena.
  4. Varm olie i en wok eller stegepande, og når olien er varm, tilsætter du kyllingekødet. Steg fire-fem minutter, vend så stykkerne og steg yderligere fire-fem minutter. Kødet skal være mørt, men ikke tørt. Tag kødet op og læg det på et par stykker køkkenrulle.
  5. Nu kommer du hønsebouillon, citronsaft, sukker, honning og sojasauce samt hvidløg i wokken/panden. Lad det bruse op og simre et par minutter.
  6. Bland Maizena med hønsebouillonen og hæld det ned i wokken/panden. Lad det koge et par minutter, så det bliver tykkere, og tilsæt så kyllingekød.
  7. Nu skærer du forårsløg i skiver og blander rundt i citronkyllingen.
  8. Hæld retten i en skål og drys med sesamfrø. Server med kogte ris og citronbåde.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvis du synes, at der er for meget sukker i retten, kan du bruge sødemidler i stedet.

Dog vil jeg ikke anbefale at skifte honningen ud med et sødemiddel, da den er vigtig for konsistensen.

Server eventuelt med røde og grønne peberfrugter i skiver samt agurkestave.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria skriver

    maj 20, 2022 at 10:49 am

    Kyllingen blev fin men der var alt for meget soja i saucen aften min smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 20, 2022 at 12:58 pm

      Hej Maria
      Tak fordi du deler din erfaring med opskriften, og det kan jo være et tip til andre, at man tilsætter lidt mindre soja/smager sig lidt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required