• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

Kinesisk citronkylling
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 16. september 2021

Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.

Kinesisk citronkylling er en ret, der er enkel og velsmagende. Her er den rette balance mellem sødme, syrlighed og umami.

Elskere af kinesisk mad vil formodentlig også elske denne ret, da den har en konsistens, vi forbinder med wokretter fra Kina.

Kyllingekødet skal marineres i køleskabet i en halv time, før du griber woken - eller stegepanden - når det er gjort, tager det ikke lang tid at lave selve retten.

Server med kogte ris, friske forårsløg i skiver samt et drys sesamfrø, så har du et dejligt måltid.

Få inspiration til mere her:

Mongolian beef med grøntsager

Sur-sød sauce med svinekød

Sådan laver du gode forårsruller

Opskrift på kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling
Karen SenecaKaren Seneca

Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst

5 fra 1 stemme
Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Marinering 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Marinering
  • 500 g kyllingebryst - i tern
  • 2 stk æg
  • 2 spsk sojasauce
  • 0,5 dl hønsebouillon
  • 0,75 dl Maizena
Saucen
  • 3 fed hvidløg - finthakkede
  • 2 stk citron - saften
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk honning
  • 0,75 dl sojasauce
  • 2,25 dl hønsebouillon
  • 3 spsk Maizena
  • 3 spsk vand
  • salt
  • 5 stk forårsløg - i skiver
  • sesamfrø - som drys

Fremgangsmåde
 

  1. Bland hønsebouillon, sojasauce og æg godt sammen i en skål.
  2. Skær kyllingebrysterne i tern og hæld dem ned i marinaden. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet, hvor kyllingeternene skal marinere i en halv time.
  3. Efter en halv time hælder du marinaden fra, og blander kyllingekødet med Maizena.
  4. Varm olie i en wok eller stegepande, og når olien er varm, tilsætter du kyllingekødet. Steg fire-fem minutter, vend så stykkerne og steg yderligere fire-fem minutter. Kødet skal være mørt, men ikke tørt. Tag kødet op og læg det på et par stykker køkkenrulle.
  5. Nu kommer du hønsebouillon, citronsaft, sukker, honning og sojasauce samt hvidløg i wokken/panden. Lad det bruse op og simre et par minutter.
  6. Bland Maizena med hønsebouillonen og hæld det ned i wokken/panden. Lad det koge et par minutter, så det bliver tykkere, og tilsæt så kyllingekød.
  7. Nu skærer du forårsløg i skiver og blander rundt i citronkyllingen.
  8. Hæld retten i en skål og drys med sesamfrø. Server med kogte ris og citronbåde.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du synes, at der er for meget sukker i retten, kan du bruge sødemidler i stedet.

Dog vil jeg ikke anbefale at skifte honningen ud med et sødemiddel, da den er vigtig for konsistensen.

Server eventuelt med røde og grønne peberfrugter i skiver samt agurkestave.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    maj 20, 2022 at 10:49 am

    Kyllingen blev fin men der var alt for meget soja i saucen aften min smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2022 at 12:58 pm

      Hej Maria
      Tak fordi du deler din erfaring med opskriften, og det kan jo være et tip til andre, at man tilsætter lidt mindre soja/smager sig lidt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required