Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling (wokret med kyllingebryst)

Kinesisk citronkylling
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook37PinterestSMSEmailMessenger
37
DELINGER
Indhold
  • Kinesisk citronkylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kinesisk citronkylling
  • Tips
  • Kommentarer

Kinesisk citronkylling

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Marinering: 30 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Marinering
  • 500 g kyllingebryst (i tern)
  • 2 stk æg
  • 2 spsk soja
  • 0,5 dl hønsebouillon
  • 0,75 dl majsstivelse
Saucen
  • 3 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 citroner (friskpresset citronsaft)
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk honning
  • 0,75 dl soja
  • 2,25 dl hønsebouillon
  • 3 spsk majsstivelse
  • 3 spsk vand
  • salt
  • 5 forårsløg (i skiver)
  • sesamfrø (som drys)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Bland hønsebouillon, sojasauce og æg godt sammen i en skål.
  2. Skær kyllingebrysterne i tern og hæld dem ned i marinaden. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet, hvor kyllingeternene skal marinere i en halv time.
  3. Efter en halv time hælder du marinaden fra, og blander kyllingekødet med Maizena.
  4. Varm olie i en wok eller stegepande, og når olien er varm, tilsætter du kyllingekødet. Steg fire-fem minutter, vend så stykkerne og steg yderligere fire-fem minutter. Kødet skal være mørt, men ikke tørt. Tag kødet op og læg det på et par stykker køkkenrulle.
  5. Nu kommer du hønsebouillon, citronsaft, sukker, honning og sojasauce samt hvidløg i wokken/panden. Lad det bruse op og simre et par minutter.
  6. Bland majsstivelse med hønsebouillonen og hæld det ned i wokken/panden. Lad det koge et par minutter, så det bliver tykkere, og tilsæt så kyllingekød.
  7. Nu skærer du forårsløg i skiver og blander rundt i citronkyllingen.
  8. Hæld retten i en skål og drys med sesamfrø. Server med kogte ris og citronbåde.

Næringsindhold

Kalorier426kcalKulhydrater54gProtein34gFedt9gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol162mgNatrium2159mgKalium706mgKostfibre3gSukker24gVitamin A318IUVitamin C34mgCalcium103mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kinesisk citronkylling

Kinesisk citronkylling er en ret, der er enkel og velsmagende. Her er den rette balance mellem sødme, syrlighed og umami.

Elskere af kinesisk mad vil formodentlig også elske denne ret, da den har en konsistens, vi forbinder med wokretter fra Kina.

Kyllingekødet skal marineres i køleskabet i en halv time, før du griber woken - eller stegepanden - når det er gjort, tager det ikke lang tid at lave selve retten.

Server med kogte ris, friske forårsløg i skiver samt et drys sesamfrø, så har du et dejligt måltid.

Få inspiration til mere her:

  • Mongolian beef med grøntsager
  • Sur-sød sauce med svinekød
  • Sådan laver du gode forårsruller
  • Citronkylling med citron og hvidløg

Tips

Hvis du synes, at der er for meget sukker i retten, kan du bruge sødemidler i stedet.

Dog vil jeg ikke anbefale at skifte honningen ud med et sødemiddel, da den er vigtig for konsistensen.

Server eventuelt med røde og grønne peberfrugter i skiver samt agurkestave.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria skriver

    maj 20, 2022 at 10:49 am

    Kyllingen blev fin men der var alt for meget soja i saucen aften min smag.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 20, 2022 at 12:58 pm

      Hej Maria
      Tak fordi du deler din erfaring med opskriften, og det kan jo være et tip til andre, at man tilsætter lidt mindre soja/smager sig lidt frem.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required