Kinesisk citronkylling er den lækreste wokret med kyllingetern og friske forårsløg i en sauce af citronsaft og sojasauce. Spises med ris.
Kinesisk citronkylling er en ret, der er enkel og velsmagende. Her er den rette balance mellem sødme, syrlighed og umami.
Elskere af kinesisk mad vil formodentlig også elske denne ret, da den har en konsistens, vi forbinder med wokretter fra Kina.
Kyllingekødet skal marineres i køleskabet i en halv time, før du griber woken - eller stegepanden - når det er gjort, tager det ikke lang tid at lave selve retten.
Server med kogte ris, friske forårsløg i skiver samt et drys sesamfrø, så har du et dejligt måltid.
Få inspiration til mere her:
Sådan laver du gode forårsruller
Opskrift på kinesisk citronkylling
Kinesisk citronkylling - wokret med kyllingebryst
Ingredienser
Marinering
- 500 g kyllingebryst - i tern
- 2 stk æg
- 2 spsk sojasauce
- 0,5 dl hønsebouillon
- 0,75 dl Maizena
Saucen
- 3 fed hvidløg - finthakkede
- 2 stk citron - saften
- 0,5 dl sukker
- 2 spsk honning
- 0,75 dl sojasauce
- 2,25 dl hønsebouillon
- 3 spsk Maizena
- 3 spsk vand
- salt
- 5 stk forårsløg - i skiver
- sesamfrø - som drys
Fremgangsmåde
- Bland hønsebouillon, sojasauce og æg godt sammen i en skål.
- Skær kyllingebrysterne i tern og hæld dem ned i marinaden. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet, hvor kyllingeternene skal marinere i en halv time.
- Efter en halv time hælder du marinaden fra, og blander kyllingekødet med Maizena.
- Varm olie i en wok eller stegepande, og når olien er varm, tilsætter du kyllingekødet. Steg fire-fem minutter, vend så stykkerne og steg yderligere fire-fem minutter. Kødet skal være mørt, men ikke tørt. Tag kødet op og læg det på et par stykker køkkenrulle.
- Nu kommer du hønsebouillon, citronsaft, sukker, honning og sojasauce samt hvidløg i wokken/panden. Lad det bruse op og simre et par minutter.
- Bland Maizena med hønsebouillonen og hæld det ned i wokken/panden. Lad det koge et par minutter, så det bliver tykkere, og tilsæt så kyllingekød.
- Nu skærer du forårsløg i skiver og blander rundt i citronkyllingen.
- Hæld retten i en skål og drys med sesamfrø. Server med kogte ris og citronbåde.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du synes, at der er for meget sukker i retten, kan du bruge sødemidler i stedet.
Dog vil jeg ikke anbefale at skifte honningen ud med et sødemiddel, da den er vigtig for konsistensen.
Server eventuelt med røde og grønne peberfrugter i skiver samt agurkestave.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maria
Kyllingen blev fin men der var alt for meget soja i saucen aften min smag.
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Tak fordi du deler din erfaring med opskriften, og det kan jo være et tip til andre, at man tilsætter lidt mindre soja/smager sig lidt frem.
Alt det bedste
Holger