• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kimchi

Kimchi

Kimchi i glas
Hjemmelavet kimchi med blandt andet kinakål, gulerødder, hvidløg forårsløg og en masse chili. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  18. marts 2022

Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.
  2. Opskrift på koreansk kimchi
  3. Kimchi - fermenteret kål med chili som i Korea
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Forskellige fermenteringsmetoder
Gå til opskrift

Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.

Kimchi kan være en langvarig affære, men med denne opskrift behøver du ikke at arbejde med kålen i et døgn. I stedet kan du klare saltningen og chilipastaen på blot et par timer.

Resultatet bliver en stærk og syrlig koreansk kål, som kan bruges som tilbehør til en række retter.

Alle koreanske hjem har deres helt særlige kimchi opskrift og før køleskabets opfindelse, var det en smart måde at forlænge holdbarheden på kål og andre grøntsager.

Den fermenterede kål kan nemlig holde i månedsvis, den er fuld af vitaminer og den indeholder mælkesyrebakterier, der er godt for immunforsvaret og maven.

Se opskrifter på asiatisk mad:

  • Koreansk vegetarret med masser af smag
  • Bulgogi med oksekød
  • Panang karry som i Thailand

Opskrift på koreansk kimchi

Kimchi i glas

Kimchi - fermenteret kål med chili som i Korea

Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.
Bedømmelse
4.4 fra 12 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 2 timer timer 10 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 3 glas
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 4 kinakål - ca. 2 kg i alt.
  • 1.2 dl salt
  • 1 dl rismel
  • 3 dl vand
  • 0,3 dl sukker
  • 1,2 dl fiskesauce
  • 1.5 dl chiliflager - og stødt chili
  • 1 dl hvidløg - presset
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1,2 dl løg
  • 5 forårsløg - hakket
  • 3 gulerødder - julienneskåret
  • 0,5 kinaradise - julienneskåret

Fremgangsmåde

  • Del kinakålen i fire dele på langs og fjern det nederste stykke.
  • Skær de kvarte kål i tre centimeter store stykker.
  • Hæld dem i en stor balje med koldt vand og lad dem ligge fem minutter.
  • Hæld vandet fra og salt kålstykkerne med halvdelen af saltet. Rør rundt med hænderne, så saltet fordeler sig.
  • Lad kålen ligge i en halv time, hvorefter du hælder resten af saltet over kålen og rører rundt.
  • Lad kålen være i endnu en halv time og rør igen med fingrene. Lad det hvile en halv time.
  • Skyl nu kålstykkerne grundigt i koldt vand. Gentag to gange, så det meste af saltet forsvinder.
  • Hæld vandet fra.

Chilipasta

  • Kog vand og rismel til en grød. Når det har simret fire-fem minutter, hælder du sukker i grøden. Sæt det til afkøling.
  • Blend fiskesauce, hvidløg, løg, ingefær og chili.
  • Hak de forskellige grøntsager i fine skiver, gerne juliennestykker.
  • Bland hele molevitten sammen.

Kimchi

  • Hæld chilipastaen med de snittede grøntsager ud over kålen.
  • Tag gummihandsker på og bland kålen med pastaen. Du skal bruge gummihandsker, da hvidløg og chili kan gøre virkelig ondt, hvis du har små rifter. det er også næsten umuligt at vaske lugten af hænderne.
  • Prop kimchien ned i patentglas eller en plastikboks. Det er vigtigt at mose det ned i glasset, så saften dækker grøntsagerne.
  • Opbevar glassene i et mørkt skab. Efter et par dage begynder kimchien at boble og gære, så ved du, at den er i gang med fermenteringen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
476
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
6691
mg
291
%
Kalium
 
2244
mg
64
%
Kulhydrater
 
96
g
32
%
Kostfibre
 
22
g
92
%
Sukker
 
22
g
24
%
Protein
 
21
g
42
%
Vitamin A
 
27185
IU
544
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
481
mg
48
%
Jern
 
16
mg
89
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Denne opskrift har jeg selv eksperimenteret mig frem til. Jeg har blandt andet øget antallet af gulerødder, da jeg synes, deres sødme giver et godt modspil til chilipastaens styrke.

En koreaner ville aldrig bruge andet chili end Gochugaru, men almindelige chiliflager og stødt chili fungerer ganske udmærket.

Forskellige fermenteringsmetoder

Denne opskrift er på mak kimchi, hvor kålen bliver skåret i stykker og saltet i en balje. Den traditionelle laves med hele kål, hvor hvert eneste blad åbnes og saltes, hvorefter de skal ligge i baljen i otte-ti timer og vendes hver anden time.

Klassisk kimchi vil næsten altid indeholde en eller anden form for rå, saltet fisk som ansjoser, rå rejer eller blæksprutte.

Da jeg ikke er vild med at bruge rå fisk, nøjes jeg med fiskesaucen. Men umami-smagen træder mere frem, hvis du tilsætter fisk i små stykker.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Diana Brix Laursen

    august 05, 2024 at 11:21 am

    Hvor ofte skal man åbne fermenteringsglas du laver Kimchi i for at forhindre overtryk har siden lørdag aften åbnet mellem 4-6 time og ca onsdag er de 4 dage gået hvor man kan smage på dem og se om de er klar eller om de skal stå til Lørdag inden de skal på køl

    Svar
  2. Line Bjørn Olsen

    januar 02, 2023 at 6:51 pm

    Jeg har fulgt opskriften, men undrede mig over at der ikke skete noget (bobler i glasset) jeg blev gjort opmærksom på, fra en bekendt, at glassene først skal i køleskabet når fermenteringsprocessen er sat i gang ved stuetemperatur.

    Svar
  3. Randi Monrad

    august 02, 2020 at 2:08 pm

    Hej,
    Det er en fin opskrift du har på kimchi, men jeg bliver nødt til at rette dig, når du skriver, at koreanere aldrig ville bruge andet end deres egen chilipasta kochuchang til at lave kimchi. Til almindelig kimchi bliver der ikkw brugt kochuchang, der bruger de chilipulver/-flager, ligesom du gør her. Jeg ved det, da jeg har lært at lave kimchi af en koreaner.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required