Bulgogi er en ret fra Korea. Her marineres oksekød i en asiatisk barbecuesovs, og det hele steges sammen. Aftensmad med en rigtig skøn smag.
Bulgogi er en koreansk ret, som har den helt særlige asiatiske barbecuesmag. Krydret men mild og delikat.
Navnet betyder ild-kød, og det skyldes ikke, at retten er så stærk, at den brænder i munden men det faktum, at den traditionelt laves over et ildsted eller på grillen.
Men vi kan sagtens tilberede kødet på en pande eller i en wok. Det bliver lækkert alligevel.
Når kødet er stegt, hældes det over kogte ris, og så kan du drysse med sesamfrø og forårsløg. Jeg plejer også at blande en asiatisk salat dertil.
Opskrift på koreansk bulgogi
Ingredienser
- 400 gram oksekød gerne ribeye el. andet mørt kød
- ris kogte
- 3 forårsløg hakkede til pynt
- sesamfrø ristet til pynt
Barbecuesauce
- 2 tsk ingefær fintrevet
- 2 fed hvidløg fintrevet
- 1 pære groftrevet
- 1 løg groftrevet
- 0,5 dl sojasauce
- 2,5 spsk brun farin
- 2,5 spsk riseddike el.lign. eddike
- 1 spsk sesamolie
- 0,5 tsk friskkværnet peber
- 0,5 tsk chiliflager
Sådan gør du
Marinade
- Riv ingefær og hvidløgsfed fint, riv løg og pære groft. Du kan også blende det hele i stedet, men det er rart med en smule konsistens i marinaden, synes jeg.
- Bland de fire elementer med resten af ingredienserne til marinaden.
- Skær dine ribeyes i tynde stykker, max. 0,5 cm. Hæld dem ned i en frysepose.
- Hæld marinaden ned til kødet og sørg for at blande det hele godt. Kom på køl i en time.
Bulgogi
- Et kvarter før kødet er færdigmarineret, sætter du ris over. Her kan du også forberede en salat med for eksempel tynde strimler spidskål og gulerødder, edamamebønner og forårsløg.
- Varm din wok eller pande op til høj varme. Når panden er varm, hælder du kød og marinade på og lynsteger ca. fem minutter.
- Kom de kogte ris i et fad, hæld kødet henover og drys med hakkede forårsløg og eventuelt ristede sesamfrø.
Næringsindhold
Tip
Kødet skal skæres meget tyndt til den koreanske ret, bulgogi, men det er svært med råt kød.
Så prøv at fryse dit oksekød ned en times tid, før det skal skæres, så glider kniven meget lettere.
Se andre populære opskrifter fra Asien:
Sur-sød sauce med sprødt svinekød
Comments
No Comments