Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kimchi

Kimchi

Kimchi i glas
4.4 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS

Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.

Kimchi kan være en langvarig affære, men med denne opskrift behøver du ikke at arbejde med kålen i et døgn. I stedet kan du klare saltningen og chilipastaen på blot et par timer.

Resultatet bliver en stærk og syrlig koreansk kål, som kan bruges som tilbehør til en række retter.

Alle koreanske hjem har deres helt særlige kimchi opskrift og før køleskabets opfindelse, var det en smart måde at forlænge holdbarheden på kål og andre grøntsager.

Den fermenterede kål kan nemlig holde i månedsvis, den er fuld af vitaminer og den indeholder mælkesyrebakterier, der er godt for immunforsvaret og maven.

Se opskrifter på asiatisk mad:

  • Koreansk vegetarret med masser af smag
  • Bulgogi med oksekød
  • Panang karry som i Thailand

Opskrift på koreansk kimchi

Kimchi - fermenteret kål med chili som i Korea

Karen SenecaKaren Seneca
4.4 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 timer t 10 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Kimchi er en koreansk opskrift på fermenteret kål godt med med chili. Her indeholder opskriften også gulerødder, hvidløg og forårsløg.
Antal: 3 glas
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kinakål (ca. 2 kg i alt.)
  • 1.2 dl salt
  • 1 dl rismel
  • 3 dl vand
  • 0,3 dl sukker
  • 1,2 dl fiskesauce
  • 1.5 dl chiliflager (og stødt chili)
  • 1 dl hvidløg (presset )
  • 1 spsk ingefær (revet )
  • 1,2 dl løg
  • 5 forårsløg (hakket)
  • 3 gulerødder (julienneskåret)
  • 0,5 kinaradise (julienneskåret)

Fremgangsmåde

  1. Del kinakålen i fire dele på langs og fjern det nederste stykke.
  2. Skær de kvarte kål i tre centimeter store stykker.
  3. Hæld dem i en stor balje med koldt vand og lad dem ligge fem minutter.
  4. Hæld vandet fra og salt kålstykkerne med halvdelen af saltet. Rør rundt med hænderne, så saltet fordeler sig.
  5. Lad kålen ligge i en halv time, hvorefter du hælder resten af saltet over kålen og rører rundt.
  6. Lad kålen være i endnu en halv time og rør igen med fingrene. Lad det hvile en halv time.
  7. Skyl nu kålstykkerne grundigt i koldt vand. Gentag to gange, så det meste af saltet forsvinder.
  8. Hæld vandet fra.
Chilipasta
  1. Kog vand og rismel til en grød. Når det har simret fire-fem minutter, hælder du sukker i grøden. Sæt det til afkøling.
  2. Blend fiskesauce, hvidløg, løg, ingefær og chili.
  3. Hak de forskellige grøntsager i fine skiver, gerne juliennestykker.
  4. Bland hele molevitten sammen.
Kimchi
  1. Hæld chilipastaen med de snittede grøntsager ud over kålen.
  2. Tag gummihandsker på og bland kålen med pastaen. Du skal bruge gummihandsker, da hvidløg og chili kan gøre virkelig ondt, hvis du har små rifter. det er også næsten umuligt at vaske lugten af hænderne.
  3. Prop kimchien ned i patentglas eller en plastikboks. Det er vigtigt at mose det ned i glasset, så saften dækker grøntsagerne.
  4. Opbevar glassene i et mørkt skab. Efter et par dage begynder kimchien at boble og gære, så ved du, at den er i gang med fermenteringen.

Næringsindhold

Kalorier476kcalKulhydrater96gProtein21gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt2gNatrium6691mgKalium2244mgKostfibre22gSukker22gVitamin A27185IUVitamin C50mgCalcium481mgJern16mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Denne opskrift har jeg selv eksperimenteret mig frem til. Jeg har blandt andet øget antallet af gulerødder, da jeg synes, deres sødme giver et godt modspil til chilipastaens styrke.

En koreaner ville aldrig bruge andet chili end Gochugaru, men almindelige chiliflager og stødt chili fungerer ganske udmærket.

Forskellige fermenteringsmetoder

Denne opskrift er på mak kimchi, hvor kålen bliver skåret i stykker og saltet i en balje. Den traditionelle laves med hele kål, hvor hvert eneste blad åbnes og saltes, hvorefter de skal ligge i baljen i otte-ti timer og vendes hver anden time.

Klassisk kimchi vil næsten altid indeholde en eller anden form for rå, saltet fisk som ansjoser, rå rejer eller blæksprutte.

Da jeg ikke er vild med at bruge rå fisk, nøjes jeg med fiskesaucen. Men umami-smagen træder mere frem, hvis du tilsætter fisk i små stykker.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Diana Brix Laursen skriver

    august 05, 2024 at 11:21 am

    Hvor ofte skal man åbne fermenteringsglas du laver Kimchi i for at forhindre overtryk har siden lørdag aften åbnet mellem 4-6 time og ca onsdag er de 4 dage gået hvor man kan smage på dem og se om de er klar eller om de skal stå til Lørdag inden de skal på køl

    Svar
  2. Line Bjørn Olsen skriver

    januar 02, 2023 at 6:51 pm

    Jeg har fulgt opskriften, men undrede mig over at der ikke skete noget (bobler i glasset) jeg blev gjort opmærksom på, fra en bekendt, at glassene først skal i køleskabet når fermenteringsprocessen er sat i gang ved stuetemperatur.

    Svar
  3. Randi Monrad skriver

    august 02, 2020 at 2:08 pm

    Hej,
    Det er en fin opskrift du har på kimchi, men jeg bliver nødt til at rette dig, når du skriver, at koreanere aldrig ville bruge andet end deres egen chilipasta kochuchang til at lave kimchi. Til almindelig kimchi bliver der ikkw brugt kochuchang, der bruger de chilipulver/-flager, ligesom du gør her. Jeg ved det, da jeg har lært at lave kimchi af en koreaner.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required