Her er min opskrift på hjemmelavet kebab krydderi, som du kan lave på 2 minutter. Blandingen laves af forskellige krydderier, og anvendes til bla. oksekød.
Kebab krydderi er et fantastisk krydderi, som du meget nemt kan lave selv.
Men lad det være sagt med det samme: Der findes ikke en fast og lovpligtig opskrift på den, for den laves i utallige versioner.
Præcist som du kender det fra karry, som jo også laves meget individuelt.
Her er min version, som jeg synes den skal smage, og bliv ikke forskrækket over at ingredienslisten blandt andet omfatter kanel og nelliker, for de er med til at give en super lækker og varm smag til kødet.
Denne opskrift på kebab krydderi passer til ca. 500 gram hakket oksekød eller lignende. Men lav gerne en dobbelt portion eller større, og opbevar på glas.
Krydderiblandingen er især god til netop oksekød, lam og kylling, jeg anvender den også til koteletter og andre udskæringer, hvor den tilfører masser af god smag.
Ingredienser til kebab krydderi
2 teskefulde paprika
1 teske gurkemeje
En halv teske stødt kanel
2 teskefulde hvidløgspulver
En halv teske stødt nelliker
1 teske spidskommen
1 teske stødt koriander
En halv teske cayennepeber
En kvart teske stødt ingefær
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom alle krydderierne i en skål, og vend dem sammen.
- Slut af med friskkværnet peber, hvor du skal bruge hvad der svarer til cirka en lille teske.
- Er der en af krydderierne du ikke er så glad for, eksempelvis koriander, kan denne udelades.
- Det færdige kebab krydderi anvendes straks, eller opbevares i et glas med låg.
Se også:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden