• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

billede med kartofler med parmesan
Nemme kartofler med parmesan, der laves i ovn. Kartoflerne tilberedes også med lidt citron, og de er lækre som tilbehør. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  4. juni 2020

Del gerne:
244
SHARES
FacebookMessenger244PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.
  2. Opskrift på kartofler med parmesan
  3. Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Brasede kartofler
  9. Grillede kartofler med hvidløg
Gå til opskrift

Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.

Kartofler med parmesan er en lækker måde at lave ovnkartofler på, og så er det altså samtidig ret nemt.

Du behøver som udgangspunkt ikke at skrælle kartoflerne, men sørg for at de er vasket/skrubbet fri for jord.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på kartofler med parmesan

billede med kartofler med parmesan

Kartofler med parmesan og citron (nemme ovnkartofler)

Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.
Bedømmelse
4.4 fra 19 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

  • 600 g kartofler - i mindre stykker/både
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • En halv citron - saften af den
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 håndfuld parmesan - revet
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær kartoflerne i mindre stykke og tør dem godt. Du behøver ikke at skrælle kartoflerne.
  • Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i en halv times tid, til de er gyldne og møre.
  • Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
  • Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres som tilbehør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
120
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kartofler med parmesan serveres straks, og de nemme ovnkartofler kan stort set bruges som til alle slags kød og kylling.

Se også opskrifter på:

Brasede kartofler

4.8 fra 77 stemmer
Brasede kartofler kan være drilske at lave, men med denne opskrift får du altid et perfekt resultat. Jeg bruger bagekartofler til brasede kartofler.
Gå til opskrift
billede med brasede kartofler

Grillede kartofler med hvidløg

4.8 fra 60 stemmer
Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Gå til opskrift
Billed resultat for grillede kartofler
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annelise

    juli 31, 2021 at 6:29 pm

    Det er en super variant med parmesan og citrus, kan varmt anbefales

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required