Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.
Kylling med kartofler er en skøn aftensmad, som alle kan lide.
Du skal heller ikke bruge så mange ingredienser, men får alligevel en ret, som virkelig smager godt.
Bananskalotteløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg, og timian kan også udskiftes med rosmarin.
Og så kan du selvfølgelig bruge almindelige hvide champignon i stedet for de brune markchampignon. Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på kartofler med kylling
Kartofler med kylling i fad
Ingredienser
- 800 g kartofler - mellemstore
- 250 g champignon - evt. de brune markchampignon
- 4 store bananskalotteløg
- 4 kyllingebryst
- timian - helst frisk timian
Marinade
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk tomatpasta
- 2 spsk balsamico
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kartoflerne skæres i tykke skiver, hvor enderne kasseres. Typisk kan du lave tre skiver af en mellemstor kartoffel.
- Svitses i lidt olie på en varm pande på begge sider, og lægges i et ildfast fad. Kartoffelskiverne skal netop blot have farve. Gøres ad flere omgange. Kom kartoffelskiverne i et ildfast fad eller bradepande.
- Børst markchampignon fri for jord og del dem i kvarte. Bananskalotteløg (eller alm. løg) skæres i grove både.
- Svitses på den varme pande et par minutter, og hældes derefter ned til kartoflerne i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
- Rør olivenolie sammen med tomatpasta, balsamico, salt og lidt friskkværnet peber.
- Cirka halvdelen af marinaden hældes nu over grøntsagerne, og der kommes også et par spiseskefulde friske timianblade ved. Vendes rundt.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor du nu giver den 25 minutter.
- Imens halveres kyllingebrysterne, som derefter brunes på en varm pande i lidt smør. Krydres med salt og peber. De skal have cirka et minut på hver side.
- Efter de 25 minutter tages fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og de brunede stykker kyllingebryst lægges ned i fadet til grøntsagerne. Resten af marinaden smøres ud på kyllingestykkerne. Dryp eventuelt også grøntsagerne med lidt ekstra olie.
- Fadet med kartofler med kylling stilles tilbage i ovnen, og her giver du det yderligere cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kartofler med kylling serveres direkte fra fadet. Drys eventuelt lidt frisk timian over ved servering.
Tilbyd gerne et stykke hvidløgsflute til, og en god spidskålssalat med æble og avocado er fremragende til.
Relaterede opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne-Grethe Laursen
meget lækker tror jeg, skal prøves i morgen
Annett Rose Valsted
Mums det smager bare som min mors mad 🥰👍
Helge Johannesen
Hvad sker der ? Jeg kan pludselig ikke længere lave et udskrift af den ret, jeg ønsker at lave. Hver gang jeg trykker på UDSKRIV bliver jeg sendt tilbage til siden der handler om et plus-medlemskab, selvom jeg allerede er logget ind som medlem. Jeg har været medlem i flere år, og har aldrig før haft problemer med udskrift, sååå ??
Vil i øvrigt gerne rose jer for, at det er blevet muligt at få udskrifterne med større skrift. Det er en stor hjælp for os, som er noget svagtseende.
Holger Rørby Madsen
Hej Helge
Tak for din besked. Prøv lige igen - jeg har rettet en enkelt fejl i din opsætning 🙂
Alt det bedste
Holger
Kennet
Er det skrællede kartofler?
Holger Rørby Madsen
Hej Kennet
Nej, jeg plejer ikke at skrælle kartoflerne, men det kan du sagtens gøre 🙂
Jeg vil gerne beholde så mange næringsstoffer som muligt, medmindre kartofler er meget gamle.
Alt det bedste
Holger
Jørgen
Hvorfor skal vi kassere enderne af kartoflerne, har du aldrig hørt om mad spild ???
Christina
Det er en meget bitter ret. Jeg synes der skal lidt sukker/brun farin i marinaden.
Michael Hullevad
Hvor afmelder man jeres popup bombardement?
Holger Rørby Madsen
Hej Michael
Det er en daglig notifikation, som er nem at slå fra. Klik på den blå klokke nede i højre hjørne og derefter på Afmeld.
Håber det hjælper 🙂
De bedste hilsner
Holger