• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kartofler med dild og grønne asparges

Kartofler med dild og grønne asparges

Kartofler med dild og grønne asparges er sundt og velsmagende tilbehør til de fleste kødretter. Eller nyd kartoffelretten som den er. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
89
SHARES
FacebookMessenger89PinterestEmailSMSSubscribe

Her er min opskrift på kartofler med dild og grønne asparges. En lækker kartoffelsalat, der vendes med en nem olie- og citrondressing.

Kartofler med dild er især en lækker sommerspise, hvor de nye danske kartofler nydes på de lune aftener.

Her har jeg lavet de skønne kartofler i selskab med masser af dild, friske grønne asparges, løvstikke og en nem dressing, der består af rapsolie og friskpresset citronsaft.

Det er en dejlig nem kartoffelsalat med dild, der passer til stort set alle retter med kød og fisk.

Er du udenfor sæson med nye danske kartofler, kan du blot bruge de såkaldte nemme kartofler, der også er fine.

Opskriften på dildkartofler er beregnet til fire personer som tilbehør,

Opskrift på kartofler med dild

Kartofler med dild og grønne asparges er sundt og velsmagende tilbehør til de fleste kødretter. Eller nyd kartoffelretten som den er. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartofler med dild og grønne asparges

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på kartofler med dild og grønne asparges. En lækker kartoffelsalat, der vendes med en nem olie- og citrondressing.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 125
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kartofler - små, gerne nye danske kartofler, men andre kan også bruges
  • løvstikke
  • flagesalt
  • 1 bundt grønne asparges
  • Lidt smør
  • dild
Dressing
  • 2 spsk rapsolie - eller anden olie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset

Fremgangsmåde
 

  1. Kartofler vaskes og kommes i en gryde. Fyld op med koldt vand, så kartoflerne netop er dækkede med vand.
  2. Kom salt og lidt løvstikke ved. Jeg plejer at bruge 3-4 kviste løvstikke.
  3. Kog kartoflerne møre under låg, og det tager typisk 10-12 minutter, men selvfølgelig afhængig af hvor store kartoflerne er. Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra og kartoflerne får lov at køle lidt af.
  4. Klargør asparges ved at brække den nederste del af roden af og kassér den. Se evt. mere i videoen herunder.
  5. Varm en pande op ved en god varme, smid en klat smør på og smørrist hurtigt de lækre asparges. De skal blot lige have et minuts tid, hvor de får den smukke, grønne farve. Tages straks til side.
  6. Rør rapsolie og citronsaft sammen med lidt flagesalt til den lette dressing.
  7. Anret nu de kogte kartofler med de smørristede asparges, lidt løvstikke, dressingen og rigeligt med friske kviste af dild.

Næringsindhold

Kalorier: 125kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Kartofler med dild og grønne asparges serveres straks, og de er gode til alle kødretter.

Se mere indhold:

  • Kold pastasalat med kylling og dressing
  • Salat med bønnespirer, gulerødder og cashewnødder
  • Perlebygsalat med blomkål, rucola og babyspinat
  • Dild - alt du skal vide om det grønne drys
  • Kogetid på nye danske kartofler og de bedste tips!
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Forsiden lige nu

Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften
Billede med asparges.
Asparges - fakta og de bedste opskrifter→ Se opskriften
Billede af wokret med stangbønner.
Wokret med stangbønner og kylling→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
billede med rabarbercrumble
Rabarbercrumble med friske eller frosne rabarber→ Se opskriften
kyllingebryst med frossen spinat
Kyllingebryst med frossen spinat→ Se opskriften
Friterede hyldeblomster
Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required