Indhold
Kartoffelsuppe
Ingredienser
- 500 g kartofler (skrællede)
- 1 skive knoldselleri (cirka 3 centimeter tyk)
- 1 porre
- 1,2 l vand
- 2 bouillonterninger
- 1 dl fløde
- muskatnød (revet)
- salt og friskkværnet peber
- 150 g bacon ( i skiver)
Fremgangsmåde
- Skræl 500 g kartofler, og skær dem i mindre tern. Det er vægt efter at kartoflerne er skællet.
- Skær 1 skive knoldselleri, fjern skrællen og skær i mindre stykker.
- 1 porre renses og snittes i tynde skiver.
- Smelt lidt olivenolie i en tykbundet gryde, og svits kartoffeltern, selleri og porre i nogle minutter uden det tager farve.
- Tilsæt 1,2 l vand og 2 bouillonterninger, og kog dem møre. Det tager cirka 20 minutter. Du kan bruge enten hønse- eller grøntsagsbouillon.
- I mellemtiden steger du 150 g bacon i skiver sprøde ved middel varme på en pande, og lægger baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Du kan også stege baconen i ovnen.
- Tjek at grøntsagerne i gryden er møre, og blend så din kartoffelsuppe. Jeg plejer blot at anvende en stavblender, og blende suppen direkte i gryden.
- Kog kartoffelsuppen op sammen med 1 dl fløde, og smag til med muskatnød, salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kartoffelsuppe
Her er opskriften på en helt vidunderlig og cremet kartoffelsuppe, der samtig er så enkel at fremtrylle.
Kartoffelsuppen laves med lidt selleri, og suppen er god som både forret og hovedret.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de lækre opskrifter på:
Servering
Anret den færdige kartoffelsuppe i lune og dybe tallerkner eller små skåle.
Baconskiver hakkes fint og det samme med den bredbladede persille. Drys bacon og persille i suppen og nyd den straks.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode










Comments
No Comments