• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelrøsti

Kartoffelrøsti

billederesultat for kartoffelrøsti
De hjemmelavede kartoffelrøsti smager meget bedre end dem, som mange henter hjem på frost fra supermarkedet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  5. juli 2023

Del gerne:
293
SHARES
FacebookMessenger293PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver de bedste hjemmelavede kartoffelrøsti. Røsti brunes på panden, inden de steges færdige i ovnen. Opskriften er uden æg.
  2. Opskrift på kartoffelrøsti
  3. Kartoffelrøsti
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Røsti uden æg
Gå til opskrift

Se hvordan du laver de bedste hjemmelavede kartoffelrøsti. Røsti brunes på panden, inden de steges færdige i ovnen. Opskriften er uden æg.

Her er min bedste opskrift på lækre kartoffelrøsti, og dem kan du godt glæde dig til.

Kartoffelrøsti er meget nemme at lave selv, og ingredienserne er såmænd blot kartofler og løg. Intet andet.

Du kan dog sagtens vælge at smage dine røsti til med hvidløg eller et krydderi, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Så lav bare dine røsti af kartofler og intet andet.

Opskriften giver 12 stk.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Spinatrøsti
  • Grønkålsrøsti
  • Kartoffelmuffins
  • Kartoffelroser
  • Hash browns

Opskrift på kartoffelrøsti

billederesultat for kartoffelrøsti

Kartoffelrøsti

Se hvordan du laver de bedste hjemmelavede kartoffelrøsti. Røsti brunes på panden, inden de steges færdige i ovnen. Opskriften er uden æg.
Bedømmelse
4.8 fra 45 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - koges, rives
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • salt og friskkværnet peber
  • olie - til stegning
  • smør - til stegning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Brug gerne store kartofler, men ikke bagekartofler, da de ofte er mere melede og ikke så gode til dette formål. De gode og store kartofler fra blandt andet Store Vildmose er gode.
  • Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand. Kom kartoflerne i en gryde, og dæk dem lige nøjagtigt med vand.
  • Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal blot heller ikke være for hårde. Så ti minutter i gryden plejer at passe. Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Lad de letkogte kartofler stå i det kolde vand i ti minutter.
  • Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem lidt salt og friskhakket peber. Hak løget fint, og bland det med kartoflerne.
  • Nu kan du enten forme dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøffer. Brug 2-3 store spiseskefulde revne kartofler til hver røsti. Eller brug en anretterring, som du kommer kartoffelmassen ned i, inden du trykker den ganske let sammen. Lav dem i højde på cirka to centimeter.
  • Kom olie og smør på en teflonpande, og brun dine kartoffelrøsti et par minutter på hver side. Jeg plejer at kunne brune seks røsti ad gangen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir. og bag dem nu færdige i ovnen ved 225 grader varmluft, hvor røsti skal have cirka 30 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
75
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
3
mg
1
%
Natrium
 
206
mg
9
%
Kalium
 
299
mg
9
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
31
IU
1
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
11
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Røsti uden æg

De færdigbagte kartoffelrøsti serveres straks.

I mange opskrifter bruges der æg, men dette er altså heller ikke nødvendigt for at lave en god røsti.

De færdigstegte røsti passer perfekt til en okseculotte eller højrebsbøf.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Monica

    april 16, 2023 at 2:44 pm

    Opskriften kan ikke printes.

    Svar
  2. Helle

    januar 09, 2023 at 11:00 am

    Kan jeg stegt dem på panden på forhånd, og så fryse dem ned . Og t
    age dem op og bage dem færdig i ovnen når jeg skal bruge den.

    Svar
    • Jolanda

      januar 09, 2024 at 12:39 pm

      Det kan du godt Helle. Det har jeg prøvet med en anden, men meget lige denne opskrift.
      Hilsen Jolanda

      Svar
  3. Morten Bo Larsson

    december 21, 2022 at 8:42 pm

    Rigtig god opskrift. Ved let kogning undgår man netop behovet for æg, da kartoflen nu klister. Ja, det klister end del, men det har også sine fordele. God smag. Kan med fordel vendes i ovnen efter 20 min.

    Svar
  4. Randy

    august 11, 2022 at 2:56 pm

    Kan man ikk lave en slags røsti på grill? Du kan

    Svar
  5. Morten

    november 30, 2020 at 6:43 pm

    Jeg var nødt til at bestille take-away, da al kartoflen faldt fra hinanden - Efter det havde klistret sig fast i min hånd. Det endte som stegt revet kartoffel...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 01, 2020 at 3:13 pm

      Hej Morten
      Det lyder træls. Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt, for jeg synes altid disse røsti hænger fint sammen.
      Men det kan eks. være kartoffelsorten eller kogningen, uden som sagt at vide det konkret i dette tilfælde.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Maja

    september 28, 2020 at 9:50 pm

    Tror du man kan lave kartoffel “dejen” dagen før, og tror du man kan bage dem i en muffinform?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 29, 2020 at 7:50 am

      Hej Maja
      Jeg ville ikke lave den dagen før, da revne kartofler bliver noget kedeligt sjask 🙂
      Men du kan til gengæld sagtens lave dine røsti i muffinsform, det er faktisk ganske udemærket.
      Rigtig god fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required