Her er min opskrift på kartoffelpande, der laves med kylling og spinat. En komplet ret til aftensmad, og den smager fantastisk godt. Hurtig og nem mad.
Opskriften på kartoffelpande med kylling og spinat er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kartoffelpande
Kartoffelpande med kylling og spinat
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 1 stort skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 500 g kartofler - små
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 150 g tomater - gerne små tomater
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 200 g spinat - frisk
- 2 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Kyllingekødet skæres ud i mindre tern og brunes i lidt smør i en stor sauterpande.
- Når kyllingestykkerne er brunet af, tilsættes hakket skalotteløg og hvidløg. som sauteres med et minuts tid. Tag det op i en lille skål.
- De små kartofler vaskes og deles i kvarte, som kommes på panden, hvor de steges et par minutter. Rør rundt undervejs.
- Tilsæt så paprika, oregano, basilikum, halverede små tomater, vand og en bouillonterning.
- Kom også spinat ved og lad spinaten falde sammen. Tilsæt gerne spinaten gradvist, da den jo fylder en del i frisk tilstand.
- Kom så madlavningsfløde ved sammen det brunede kyllingekød, løg og hvidløg, og læg låg på panden.
- Lad din kartoffelpande simre i cirka 20 minutter, og mærk om kartoflerne er møre.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend friskhakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kartoffelpande serveres med en god salat til, og her ynder jeg at byde på en nem avocadosalat.
Servér også gerne et stykke madbrød til.
Se også mine kartoffelopskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Margrete Lange-Kornbak
Meget velsmag ret.
Søren Christensen
Ringtg god og velsmagende 👍