Se her hvordan du laver en kartoffelkage med bacon, og det er i virkeligheden en luksus udgave af flødekartofler. Kartoffelkagen skæres ud som tilbehør til oksekød.
Kartoffelkage: Dette er min udgave og opskrift på kartoffelkage med bacon, og den er super lækker som tilbehør til forskellige udskæringer af især oksekød. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget gerne give den en vurdering fra 1-5 stjerner længere nede på siden. Del også gerne tips og opskrifter til sådanne kartoffelkager. På forhånd tak.
Kartoffelkage med bacon er tynde skiver kartofler, som bages i en form sammen med løg og timian.
Kartoffelkagen er pakket ind i bacon, og det giver kartoffelkagen en helt speciel smag.
Her har jeg anvendt en af mine teflonbelagte brødforme, og det fungerer fint. Men du kan jo lave kartoffelkagen i alle forme, blot de har en vis højde.
Spar i øvrigt ikke for meget på den friske timian, for den giver en god smag til kartoffelkagen.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kartoffelkage med bacon
Kartoffelkage med bacon
Ingredienser
- 2 pakker bacon - ca. 14-16 skive
- 800 g kartofler
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld timian
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie - eller smør til smøring af formen
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles og skæres i helt tynde skiver. Du kan eventuelt anvende et mandolinjern.
- Løg pilles, halveres og snittes ligeledes i tynde skiver, og hvidløgsfed hakkes fint.
- Smør en form grundigt med smør eller olie. Læg nu baconskiverne i formen som vist på billedet. De må gerne lige overlappe hinanden lidt.
- Læg nu et lag kartoffelskiver, lidt løg og hvidløg, og fordel lidt friske timianblade. Krydr med en lille smule salt og peber, og pensl forsigtigt med piskefløde.
- Fortsæt nu med yderligere 3-4 lag, og pres det lidt sammen.
- Læg baconenderne ind over kartoffelkagen, så den nu er lukket næsten inde. Når du bager den i ovnen vil baconskiverne trække sig sammen, og vil ikke længere nå sammen. Det gør ikke noget.
- Bag nu kartoffelkagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal den cirka have en time. Bagetiden kan selvfølgelig variere lidt afhængig af hvor høj din kartoffelkage er, men prøv at stikke i den med en kødnål for at tjekke, at kartoflerne er møre.
- Tag den færdigbagte kartoffelkage med bacon ud af ovnen, og lad den hvile 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kartoffelkage med bacon vendes ud på et skærebræt.
Læg skærebrættet ovenpå formen, og vend den rundt med et snuptag. Bank let på formen, så du er sikker på den har sluppet helt.
Du kan eventuelt også lige løsne kanterne i formen inden du vender den rundt, hvis du vil være helt sikker på den slipper.
Skær kartoffelkagen ud i passende skiver (ikke for tynde), og anret på lune tallerkner.
Som tilbehør
Kartoffelkagen er virkelig skøn tilbehør til en oksefilet, en langtidsstegt culottesteg eller en ribeye.
Den passer også godt til en helstegt oksemørbrad.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: