Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kartoffelkage med bacon

Kartoffelkage med bacon

billederesultat for kartoffelkage med bacon
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.9k
SHARES
FacebookMessenger5.9kPinterestEmailSMS

Se her hvordan du laver en kartoffelkage med bacon, og det er i virkeligheden en luksus udgave af flødekartofler. Kartoffelkagen skæres ud som tilbehør til oksekød.

Kartoffelkage: Dette er min udgave og opskrift på kartoffelkage med bacon, og den er super lækker som tilbehør til forskellige udskæringer af især oksekød. Jeg håber du kan lide opskriften, og du må meget gerne give den en vurdering fra 1-5 stjerner længere nede på siden. Del også gerne tips og opskrifter til sådanne kartoffelkager. På forhånd tak.

Kartoffelkage med bacon er tynde skiver kartofler, som bages i en form sammen med løg og timian.

Kartoffelkagen er pakket ind i bacon, og det giver kartoffelkagen en helt speciel smag.

Her har jeg anvendt en af mine teflonbelagte brødforme, og det fungerer fint. Men du kan jo lave kartoffelkagen i alle forme, blot de har en vis højde.

Spar i øvrigt ikke for meget på den friske timian, for den giver en god smag til kartoffelkagen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kartoffelkage med bacon

Kartoffelkage med bacon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Min opskrift på kartoffelkage med bacon, og det er i virkeligheden en luksus udgave af flødekartofler. Kartoffelkagen bruges som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pakker bacon (ca. 14-16 skive)
  • 800 g kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt olivenolie (eller smør til smøring af formen)

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i helt tynde skiver. Du kan eventuelt anvende et mandolinjern.
  2. Løg pilles, halveres og snittes ligeledes i tynde skiver, og hvidløgsfed hakkes fint.
  3. Smør en form grundigt med smør eller olie. Læg nu baconskiverne i formen som vist på billedet. De må gerne lige overlappe hinanden lidt.
    En form smøres grundigt med olie eller smør, hvorefter baconskiverne lægges med et lille overlap, og enderne lægges op over kanten. Fyld derefter lagvis med kartofler, løg, hvidløg og timian og der pensles med piskefløde. Foto: Madensverden.dk.
  4. Læg nu et lag kartoffelskiver, lidt løg og hvidløg, og fordel lidt friske timianblade. Krydr med en lille smule salt og peber, og pensl forsigtigt med piskefløde.
  5. Fortsæt nu med yderligere 3-4 lag, og pres det lidt sammen.
  6. Læg baconenderne ind over kartoffelkagen, så den nu er lukket næsten inde. Når du bager den i ovnen vil baconskiverne trække sig sammen, og vil ikke længere nå sammen. Det gør ikke noget.
  7. Bag nu kartoffelkagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal den cirka have en time. Bagetiden kan selvfølgelig variere lidt afhængig af hvor høj din kartoffelkage er, men prøv at stikke i den med en kødnål for at tjekke, at kartoflerne er møre.
  8. Tag den færdigbagte kartoffelkage med bacon ud af ovnen, og lad den hvile 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige kartoffelkage med bacon vendes ud på et skærebræt.

Læg skærebrættet ovenpå formen, og vend den rundt med et snuptag. Bank let på formen, så du er sikker på den har sluppet helt.

Du kan eventuelt også lige løsne kanterne i formen inden du vender den rundt, hvis du vil være helt sikker på den slipper.

Skær kartoffelkagen ud i passende skiver (ikke for tynde), og anret på lune tallerkner.

Som tilbehør

Kartoffelkagen er virkelig skøn tilbehør til en oksefilet, en langtidsstegt culottesteg eller en ribeye.

Den passer også godt til en helstegt oksemørbrad.

Se også mine opskrifter på:

Flødekartofler
Sådan laver du flødekartofler. Min bedste opskrift på cremede flødekartofler i ovn, og de laves med kartofler, løg og fløde. Nemt og godt.
Se opskriften her
Billede af flødekartofler.
Bearnaisekartofler
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Se opskriften her
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required