• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager

Kartoffelchips i ovn (nem opskrift på franske kartofler)

billederesultat for hjemmelavede kartoffelchips
Kartoffelchips i ovn giver dig virkelig sprøde chips, men du slipper for den fede fritureolie. Her smagt til med oregano og groft salt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  3. oktober 2020

Del gerne:
6.7k
SHARES
FacebookMessenger6.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på kartoffelchips i ovn. Meget sprøde chips helt uden friture, og kartoflerne smages til med lidt oregano og groft salt.
  2. Opskrift på kartoffelchips i ovn
  3. Kartoffelchips i ovn (nem opskrift på franske kartofler)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 68 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på kartoffelchips i ovn. Meget sprøde chips helt uden friture, og kartoflerne smages til med lidt oregano og groft salt.

Er du vild med chips? Så skal du lave disse kartoffelchips i ovn.

De er fremragende som en hurtig snack til et koldt glas øl, eller som en lille hapser mens du laver mad.

Disse kartoffelchips meget nemme at lave, og så smager de mindst lige så godt som dem du køber i poser.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kartoffelchips i ovn

billederesultat for hjemmelavede kartoffelchips

Kartoffelchips i ovn (nem opskrift på franske kartofler)

Opskrift på kartoffelchips i ovn. Meget sprøde chips helt uden friture, og kartoflerne smages til med lidt oregano og groft salt.
Bedømmelse
4.8 fra 68 stemmer
RetSnack
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 kartofler - almindelig størrelse
  • olivenolie
  • oregano - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Kartoflerne vaskes, og skæres i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  • Kom derefter kartoffelskiverne i en skål med iskoldt vand, hvor de står fem minutter.
  • Hæld vandet væk, og dup kartoffelskiverne tørre på et viskestykke.
  • Læg dem forsigtigt i en skål og vend dem med lidt olivenolie.
  • Læg kartoffelskiverne på en bageplade med bagepapir, hvor de ikke overlapper hinanden. Bag gerne i flere omgange.
  • Drys lidt oregano over, men vent med saltet.
  • Bag dine kartoffelchips i ovnen ved 190 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Men hold øje med dem, og tag dem ud når de er sprøde.
  • Luk dampen ud et par gange til sidst, så dine chips bliver helt sprøde.
  • Drys dem derefter med groft salt, og nyd verdens bedste kartoffelchips. Direkte fra ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
196
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
594
mg
26
%
Kalium
 
903
mg
26
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tips om chips: Nyd straks de lune kartoffelchips - de smager fremragende.

Se også mine opskrifter på snacks:

Grønkålschips - opskrift på sprøde chips af grønkål

Saltede mandler - opskrift på nemme saltmandler

Flæskesvær - opskrift på knasende sprøde svær i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia

    august 16, 2023 at 7:42 pm

    Kan jeg have “ratatouille i ovn” og “laks med sesam” som bages i varmluft SAMTIDIG

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 17, 2023 at 6:05 am

      Hej Pia
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jesper

    februar 19, 2023 at 9:53 am

    Jeg syntes chipsene blev lidt bitre. Tænker måske man skulle skifte olivenolie ud med rapsolie

    Svar
  3. mitra

    december 24, 2018 at 7:29 pm

    Hej jeg ville gerne spørge om man kan bruge staniol istedet for bagepapir

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required