Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kartoffel porre suppe

Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)

Billede af kartoffel porre suppe.
4.7 fra 333 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook2kPinterestSMSEmailMessenger
2k
DELINGER
Indhold
  • Kartoffel porre suppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på kartoffel porre suppe
  • Inden du går i gang
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kartoffel porre suppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 333 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Sådan laver du kartoffel porre suppe. Min nemme opskrift på den populære suppe med kartofler og porre, der er perfekt som forret eller hovedret.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 2 porrer (i skiver)
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 fed hvidløg (grofthakket)
  • 3 spsk smør
  • 1,2 l hønsefond (1,2 liter kogende vand og 2 bouillonterninger)
  • 1 dl fløde
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Pynt
  • 4 skiver bacon (steges sprøde i ovn eller på pande)
  • 1 porre (i tynde skiver, sauteres i lidt smør)
  • 1 bundt purløg (snittet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 500 g kartofler skrælles og skæres i mindre tern.
  2. Top og rod på 2 porrer kasseres, og porrerne rengøres. Snittes derefter i tynde skiver.
  3. 1 løg og 2 fed hvidløg pilles og hakkes groft.
  4. Smelt 3 spsk smør en gryde, og tilsæt kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka fem minutter ved lav varme, så det ikke tager farve. Rør i det undervejs, så det ikke brænder på.
  5. Tilsæt 1,2 l hønsefond (eller bouillon) og 1 dl fløde, og kog videre i cirka 10-15 minutter indtil porrer og kartofler er helt møre. Men kog heller ikke unødvendigt længe, da det går ud over smagen.
  6. Blend din kartoffel porre suppe i gryden med en stavblender, så den bliver helt jævn. Se evt, i videoen hvordan du gør.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart.
  8. 4 skiver bacon steges sprøde på en pande eller i ovnen, og 1 porre snittes i tynde skiver, som steges møre i lidt smør på panden. 1 bundt purløg klippes fint. Til pynt kan også anvendes lidt fløde.

Næringsindhold

Kalorier344kcalKulhydrater37gProtein8gFedt20gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.3gKolesterol52mgNatrium1230mgKalium880mgKostfibre5gSukker6gVitamin A1769IUVitamin C40mgCalcium104mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på kartoffel porre suppe

Denne opskrift på en skøn kartoffel pore suppe passer som forret til fire personer. Eller som en dejlig og let hovedret.

Vil du bruge suppen som hovedret kan du evt. servere et godt stykke brød til, eller lave en lidt større portion. men det afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er. Grundlæggende er suppen mættende og lækker.

Note: Har du ikke hønsefond, kan du koge 1,2 liter vand op med to bouillonterninger, hvilket giver en perfekt suppe til retten.

En fantastisk suppe, lavet fra bunden af kartofler og porre. Det er lækkert. God fornøjelse.

Inden du går i gang

  • Du kan sagtens laves suppen uden smør, hvor du i stedet bruger en god olivenolie
  • Mængden af hvidløg kan sagtens drosles ned eller øges - afhængigt af hvor glad du er for hvidløg
  • I stedet for bacon kan suppen pyntes med sprøde skiver parmaskinke eller serrano. Eller helt uden.

Se flere opskrifter:

  • Cremet blomkålssuppe
  • Tomatsuppe
  • Gammeldags kartoffelsuppe
  • Nem porresuppe med flødeost

Billeder

Lidt billeder af fremgangsmåden til suppen:

ingredienser til kartoffel porre suppe
kartoffel porre suppe koges mør under låg
kartoffel porre suppe blendes med stavblender
fløde i kartoffel porre suppe
kartoffel porre suppe anrettes

Servering

Anret den varme kartoffel porre suppe i lune, dybe tallerkner.

I midten kommes en spiseskefuld fløde, som du drypper ud med en spiseske (se billedet) hvorefter der drysses med brækkede stykker bacon, lidt stegt porre og purløg.

Kartoffel- og porresuppen kan nydes med et stykke friskbagt ciabattabrød.

FAQ

Hvad kan man servere til kartoffel porre suppe?

Klassisk tilbehør til suppen er sprøde stykker bacon på toppen og et godt stykke brød til. Så har du et fint lille måltid.

Kan man fryse kartoffel porre suppe?

Du kan sagtens fryse rester af kartoffelporre-suppen ned. Her kan den holde sig i op til 3 måneder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie Røjskjær Smith skriver

    december 10, 2025 at 4:42 pm

    Lækker suppe! Den er dejlig cremet, og så er den hurtig at lave. En rigtig klassiker når man har brug for varmen! Godt og dansk!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 12, 2025 at 10:46 am

      Hej Mie
      Tak for det - og jeg elsker også en god og varm kartoffel porre suppe - det er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ditte skriver

    november 04, 2025 at 3:06 pm

    Har tidligere lavet suppen med mega godt resultat. I dag lavede jeg dobbelt portion, men den blev simpelhen helt vandtynd. Øv. Måske der er noget i opskriften der bør justeres lidt?

    Svar
  3. Birgit skriver

    oktober 08, 2025 at 6:34 am

    Svar
  4. Helena skriver

    februar 05, 2025 at 6:55 pm

    Super lækker suppe. Hvis man lige braiserer løget i ovnen, indtil at det er har fået lidt brun farve, så gir det en fantastisk smag. Tilføjede også lidt rosmarin og røget paprika.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 06, 2025 at 5:04 pm

      Hej Helena
      Mange tak for tilbagemeldingen - og det er godt tip, der hermed er givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Annie Thomsen skriver

    december 04, 2024 at 11:06 am

    Fantastisk lækker suppe

    Svar
  6. Birgit skriver

    oktober 24, 2024 at 8:29 am

    Bare SÅ lækker.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2024 at 8:37 am

      Mange tak, Birgit - det er jeg glad for at høre, og det er også en skøn suppe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Nataliya Jakobsen skriver

    oktober 10, 2024 at 4:26 pm

    Lækre !!! 🙂

    Svar
  8. Lone skriver

    september 16, 2024 at 7:27 pm

    Himmelsk.
    Jeg har brugt olivenolie i stedet for smør og rister (ikke meget) lidt frisk timian, oregano og salvie med salt inden jeg kommer løg og porrer i. Jeg svitser til løgene er gennemsigtige inden jeg kommer kartofler i.
    Ellers er det bare om at følge opskriften. Tusinde tak. Den er det hele værd. En af de bedste supper, jeg har fået længe.

    Svar
  9. Marianne Bentsen skriver

    april 04, 2024 at 11:08 am

    Hvordan laver man kartoffelsuppe uden den bliver klistret?

    Svar
  10. Hanne Engell skriver

    november 16, 2023 at 4:38 pm

    Skøn ret, men jeg synes det er synd at kassere porretoppen. Snitter den fint og bruger den til drys sammen med bacon - i stedet for en porre mere.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2024 at 8:11 am

      Hej Hanne
      God pointe - mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Mette Mulbjerg skriver

    oktober 25, 2023 at 7:22 pm

    Hej Holger.
    Kan kartoffel porre suppe fryses? Er ikke totalt uvidende men der er jo fløde i og måske det vil skille når man varmer op igen 🙂
    Mvh Mette Mulbjerg
    Ps IKKE for at fedte, men min søn får jeres sidste kogebog i julegave 😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2024 at 8:11 am

      Hej Mette
      Tak for det, og jo - du kan sagtens fryse suppen ned. Det er ganske fint. Den kan skille en smule, men giv den en tur med en stavblender i gryden efter optøning.
      Og tak. Man må gerne fedte 🙂
      Håber han blev glad for bogen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Marie skriver

    oktober 22, 2023 at 11:16 pm

    Hej, ville det være muligt at vide kalorier pr. 100 gram?

    Svar
  13. M.sommer skriver

    oktober 06, 2023 at 8:30 am

    Vi putter flere kartofler i, så den blir mere cremet og tyk , opskriften r dejlig 🙏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2024 at 8:12 am

      Mange tak - og det kan man sagtens 🙂
      Dejligt at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  14. vilben skriver

    marts 10, 2023 at 10:29 am

    Hej Holger!
    Hvad er der blevet af den "knap" til "gem opskrift"???
    Vh.
    Villy

    Svar
  15. Mariane Rakab Olsen skriver

    marts 06, 2023 at 3:39 pm

    Det er så godt at se opskriften på video. Rigtigt mange tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 06, 2023 at 5:16 pm

      Hej Mariane
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Der er flere videoer på vej 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af bondesuppe.
    Bondesuppe med bacon, kartofler, gulerødder og grønkål
  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required