Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Karryris - kogte ris med karry og persille

Karryris - kogte ris med karry og persille

Lækre karryris, der er kogte ris, som vendes et par teskefulde god karry. Karryrisene passer godt til et stykke kylling. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
296
SHARES
FacebookMessenger296PinterestEmailSMS
Opdateret: 21. juni 2024 - Udgivet: 11. december 2017

Opskrift på lækre karryris, som du laver ved at vende kogte ris med lidt karry og friskhakket persille. Her med basmati ris.

Karryris er meget nemme at lave, og de giver et friskt og asiatisk pift til risene.

Her har jeg anvendt basmati ris, som jeg holder meget af, men du kan anvende alle typer af ris.

Opskriften er til fire personer.

Til karryris skal du bruge:

4 deciliter ris - her er den anvendt basmati tis
6 deciliter vand
1 bouillonterning
En halv teskefuld salt
2 teskefulde karry
En stor dusk persille

Sådan laver du verdens bedste karryris:

  1. Lad mig starte med at sige, at der kan være forskel på kogetiden på ris. Så kig lige nærmere på den pakke med ris, som du lige nu står med i hånden.
  2. Risene hældes i en sigte, og skylles grundigt i lunkent vand under hanen.
  3. Dryp af og kom risene i en gryde sammen med seks deciliter lunkent vand. Ved at skylle risene først undgår du, at støv og snavs koges op og medfører skum i vandet.
  4. Kog nu risene op, og tilsæt en bouillonterning samt to teskefulde karry og lidt salt.
  5. Nu skal risene koges i cirka 12 minutter - og hvile i 10 minutter efterfølgende. Men som sagt: Kig lige på pakken med ris!
  6. Det vigtige er, at du ikke koger risene helt smattede. De skal have en smule bid, uden dog at være rå.
  7. Hak persille fint, og vend den med risene, og så er din karryris klar til servering.

Eventuelt til en portion stegt kylling.

Se også disse artikler:

Kartoffelsalat med karry (klassisk og nem opskrift)

Kylling i karry (nem opskrift med ris)

Boller i karry (nem opskrift på kødboller i karrysovs)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.