Opskrift pรฅ lรฆkre karryris, som du laver ved at vende kogte ris med lidt karry og friskhakket persille. Her med basmati ris.
Karryris er meget nemme at lave, og de giver et friskt og asiatisk pift til risene.
Her har jeg anvendt basmati ris, som jeg holder meget af, men du kan anvende alle typer af ris.
Opskriften er til fire personer.
Til karryris skal du bruge:
4 deciliter ris - her er den anvendt basmati tis
6 deciliter vand
1 bouillonterning
En halv teskefuld salt
2 teskefulde karry
En stor dusk persille
Sรฅdan laver du verdens bedste karryris:
- Lad mig starte med at sige, at der kan vรฆre forskel pรฅ kogetiden pรฅ ris. Sรฅ kig lige nรฆrmere pรฅ den pakke med ris, som du lige nu stรฅr med i hรฅnden.
- Risene hรฆldes i en sigte, og skylles grundigt i lunkent vand under hanen.
- Dryp af og kom risene i en gryde sammen med seks deciliter lunkent vand. Ved at skylle risene fรธrst undgรฅr du, at stรธv og snavs koges op og medfรธrer skum i vandet.
- Kog nu risene op, og tilsรฆt en bouillonterning samt to teskefulde karry og lidt salt.
- Nu skal risene koges i cirka 12 minutter - og hvile i 10 minutter efterfรธlgende. Men som sagt: Kig lige pรฅ pakken med ris!
- Det vigtige er, at du ikke koger risene helt smattede. De skal have en smule bid, uden dog at vรฆre rรฅ.
- Hak persille fint, og vend den med risene, og sรฅ er din karryris klar til servering.
Eventuelt til en portion stegt kylling.
Se ogsรฅ disse artikler:
Kartoffelsalat med karry (klassisk og nem opskrift)
Kylling i karry (nem opskrift med ris)
Boller i karry (nem opskrift pรฅ kรธdboller i karrysovs)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments