Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.
Karolines søndagsgryde er en klassisk og traditionel gryderet i det danske køkken, og den er meget nem at lave.
Gryderetten stammer fra Karolines kogebøger, og den er blandt andet med svinekød og champignon.
Jeg har lavet min egen og lidt mere moderne udgave af retten, og her anvender jeg svinekoteletter i strimler eller tern, madlavningsfløde i stedet for piskefløde og olie fremfor smør. Derfor er retten mere fedtfattig og kolesterolvenlig.
For smagens skyld tilsætter jeg en terning svinebouillon, men en almindelig grøntsagsbouillon er også fin. Og så er der kommet lidt engelsk sauce i den også.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde
Ingredienser
- 600 g svinekød - i strimler eller tern
- 1 spsk olie - evt. raspolie eller olivenolie
- 1 stort løg - hakket
- 200 g champignon - i mindre stykker, kvarte eller skiver
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk oregano - tørret
- 1 dl vand
- 1 terning svinebouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum - frisk
- 1 håndfuld persille - hakket, til pynt
Tilbehør
- 250 g ris - koges som anvist
- 1 broccoli - i buketter, koges 2-3 minutter
Fremgangsmåde
- Til Karolines søndagsgryde starter du med at brune svinekød i tern eller strimler i 1 spiseskefuld olie i en god stegegryde.
- Tilsæt derefter løg (hakket) og champignon. Lad det svitse med et par minutter.
- Kom hakkede tomater i gryden sammen med oregano, vand og en terning svinebouillon.
- Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu søndagsgryden simre i ca. 45 minutter.
- Fjern låget og hæld madlavningsfløde i gryden sammen med engelsk sauce. Lad det koge op og jævn med et par spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tykkelsen på sovsen bestemmer du selv.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes en håndfuld basilikum i gryderetten, og ved servering kommes en håndfuld persille over.
- Som tilbehør serveres ris, der koges som anvist på pakken, og broccoli, der er deles i mindre buketter og dampes i letsaltet vand i 2-3 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Karolines søndagsgryde serveres straks sammen med de kogte ris og dampet broccoli. I stedet for ærter kan du også serveres ærter og en lækker spidskålssalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne G.
Jeg elsker Karolines søndagsgryde, og denne udgave er da kun blevet endnu bedre og smager super godt. Tak.
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger