Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Karolines søndagsgryde

Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)

Karolines søndagsgryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMS
Indhold
  • Karolines søndagsgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Karolines søndagsgryde
  • Tips
  • Kommentarer

Karolines søndagsgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Den nemme opskrift på Karolines søndagsgryde, der er en klassisk og populær opskrift fra Karolines kogebøger. Her i min mere moderne udgave.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g svinekød i strimler eller tern
  • 1 spsk olie evt. raspolie eller olivenolie
  • 1 stort løg hakket
  • 200 g champignon i mindre stykker, kvarte eller skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk oregano tørret
  • 1 dl vand
  • 1 terning svinebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld basilikum frisk
  • 1 håndfuld persille hakket, til pynt
Tilbehør
  • 250 g ris koges som anvist
  • 1 broccoli i buketter, koges 2-3 minutter

Fremgangsmåde

  1. Til Karolines søndagsgryde starter du med at brune svinekød i tern eller strimler i 1 spiseskefuld olie i en god stegegryde.
  2. Tilsæt derefter løg (hakket) og champignon. Lad det svitse med et par minutter.
  3. Kom hakkede tomater i gryden sammen med oregano, vand og en terning svinebouillon.
  4. Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad nu søndagsgryden simre i ca. 45 minutter.
  5. Fjern låget og hæld madlavningsfløde i gryden sammen med engelsk sauce. Lad det koge op og jævn med et par spiseskefulde majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tykkelsen på sovsen bestemmer du selv.
  6. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes en håndfuld basilikum i gryderetten, og ved servering kommes en håndfuld persille over.
  7. Som tilbehør serveres ris, der koges som anvist på pakken, og broccoli, der er deles i mindre buketter og dampes i letsaltet vand i 2-3 minutter.

Næringsindhold

Kalorier754kcalKulhydrater73gProtein39gFedt35gMættet fedt13gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gKolesterol114mgNatrium479mgKalium1484mgKostfibre7gSukker10gVitamin A1287IUVitamin C151mgCalcium232mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Karolines søndagsgryde

Karolines søndagsgryde er en klassisk og traditionel gryderet i det danske køkken, og den er meget nem at lave.

Gryderetten stammer fra Karolines kogebøger, og den er blandt andet med svinekød og champignon.

Jeg har lavet min egen og lidt mere moderne udgave af retten, og her anvender jeg svinekoteletter i strimler eller tern, madlavningsfløde i stedet for piskefløde og olie fremfor smør. Derfor er retten mere fedtfattig og kolesterolvenlig.

For smagens skyld tilsætter jeg en terning svinebouillon, men en almindelig grøntsagsbouillon er også fin. Og så er der kommet lidt engelsk sauce i den også. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Mørbradgryde
  • Ærtegryde
  • Den sorte gryde
  • Dansk mad

Tips

Karolines søndagsgryde serveres straks sammen med de kogte ris og dampet broccoli. I stedet for ærter kan du også serveres ærter og en lækker spidskålssalat.

anretning af karolines søndagsgryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne G. skriver

    maj 16, 2024 at 9:12 am

    Jeg elsker Karolines søndagsgryde, og denne udgave er da kun blevet endnu bedre og smager super godt. Tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 26, 2025 at 3:06 pm

      Hej Susanne
      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required