• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Nem dessert med kirsebær og flødeskum

Nem dessert med kirsebær og flødeskum

nem dessert med kirsebær
Smuk og nem dessert med kirsebær, der laves med en klat flødeskum på toppen og drysses med grofthakkede pistacienødder. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. december 2019 - Udgivet:  3. juli 2016

Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailRedditSMS

Opskrift på en nem dessert med kirsebær. Jævn en god kirsebærsauce, og pynt den med letpisket flødeskum og hakkede pistacienødder.

Opskriften på nem dessert med kirsebær er beregnet som en dessert til seks personer.

Ingredienser til nem dessert med kirsebær

Creme i bunden af desserten laver du af

2 deciliter mælk
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spiseskefuld sukker
2 teskefulde vaniljesukker
2 spiseskefulde Maizena

Kirsebærsauce laves af 

1 glas kirsebærsauce (cirka 360 gram)
1 teskefuld Maizena udrørt i lidt koldt vand

Letpisket fløde med vanilje

2 deciliter piskefløde
1 teskefuld vaniljesukker

Pynt

Pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave cremen. Kom en smule af mælken i en kop sammen med Maizena. Rør den ud. Kom resten af mælken i en kasserolle, og varm den op sammen med æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker. Når det koger, pisker du den udrørte Maizena i, og pisker indtil cremen tykner. Hæld cremen i en skål, drys med lidt rørsukker og lad den køle helt af.
  2. Hæld kirsebærsaucen i en gryde, og kog den forsigtigt op. Rør Maizena ud i lidt vand, og jævn kirsebærsaucen. Lad også den køle helt af.
  3. Find seks små glas frem, og fordel cremen i bunden af glassene. Fordel derefter kirsebærsaucen oven på cremen, og stil glassene i køleskabet, hvor de gerne må stå nogle timer. Det er kun godt for smagen, så du kan sagtens lave desserten i god tid.
  4. Lige inden servering pisker du fløden let sammen med vaniljesukker, og lægger en stor spiseskefulde flødeskum oven på kirsebærsaucen i hvert glas.
  5. Hak pistacienødder groft, og drys dem oven på flødeskummet.

Servér straks - og det er en af de bedste desserter, som du nogensinde har lavet og serveret!

Se også mine opskrifter på dessert:

Creme brulee

Panna cotta

Tiramisu

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her