• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme

Kanelstang - bedste opskrift med remonce og creme

billede med kanelstang
En lækker og cremet kanelstang, der har den helt rette smag. Saftig og fyldig, og med denne opskrift er du sikker på, at fyldet aldrig løber ud af kanelstangen. Foto: Holger Rørby Madsen, Mademsverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  24. februar 2019

Del gerne:
7.5k
SHARES
FacebookMessenger7.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
  2. Opskrift på kanelstang
  3. Kanelstang
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips til opskriften
Gå til opskrift

Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.

Jeg vil godt vove at sige, at du aldrig har fået en bedre kanelstang end denne! Kanelstangen er lavet med masser af fyld, og den både snasket og let på samme tid.

Samtidig kan du se tricket til, hvordan du undgår at fyldet løber ud af kagen under bagningen i oven. Tricket er, at du kommer Maizena majsstivelse i din remonce, og det binder remoncen, så den ikke løber ud under bagningen.

Opskriften giver to kanelstænger, og jeg er altså ikke bange for, at kalde det for verdens bedste kanelstang. Servér gerne kagen lun til kaffe, te eller varm kakao.

Se også disse opskrifter:

  • Video: Sådan klipper du en kanelstang
  • Kanelsnegle
  • Kanelsnurrer
  • Wienerstang

Opskrift på kanelstang

billede med kanelstang

Kanelstang

Kanelstang er en dansk klassiker når vi taler kage. Her er min opskrift på kanelkagen med remonce og creme, og hvor fyldet aldrig løber ud.
Bedømmelse
4.8 fra 70 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 200 g kærnemælk
  • 350 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 1 tsk kardemomme - strøgen teske, kan udelades
  • 5 g salt
  • 1 æg
  • 60 g smør - skal være smeltet

Creme

  • 250 g kagecreme - opskrift i linket og i video

Remonce

  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 4 tsk kanel
  • 25 g Maizena

Pensling

  • 1 æg
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker

Glasur

  • 100 g flormelis
  • vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør gær ud i kærnemælk. Bland hvedemel med sukker, kardemomme og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med æg og smør (smeltet).
  • Ælt 10 minutter ved middel hastighed, og virk derefter dejen op. Se her hvordan du gør det. Lad dejen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
  • Imens laver du kagecreme til din kanelstang som anvist i linket. Remonce til kanelstang røres ligeledes sammen af smør, brun farin, kanel og Maizena. Æg piskes sammen til pensling. Du kan også bruge en cremepulver, som røres sammen som anvist på pakken.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i to lige store stykker.
  • Rul den ene halvdel ud til en firkant på ca. 30 x 25 centimeter. Smør et lag kagecreme på.
  • Nederst mod dig selv lægges en bane remonce.
  • Rul nu dejen sammen som til en roulade, og buk enderne forsigtigt ind under dejen, så der er helt lukket til. Sæt rouladen på en bageplade med bagepapir, men sæt den i den ene side, så der er plads til to styks kanelstang. Eller bag hver kanelstang i en aflang alubakke som mange bagere plejer at gøre det. Hvis du anvender alubakker, kan du med fordel varme formene igennem i ovnen først. Så undgår du, at bunden kan fremstå ubagt.
  • Med en saks klipper du nu skråt ned i rouladen med cirka halvanden centimeters afstand, og lægger hvert snit skiftesvis til højre og venstre. Gør det samme med den anden kanelstang.
  • Pensl kanelstængerne grundigt med æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker. Lad dem hvile 10-15 minutter.
  • Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
  • Bag kanelstængerne i cirka 15 minutter på næstnederste rille, eller indtil de ser færdigbagte ud. Som du kan se på billedet. Måske skal de have 17-18 minutter - det afhænger af varmen i din ovn. Glasur laves af flormelis og lidt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2120
% Daglig værdi*
Fedt
 
97
g
149
%
Mættet fedt
 
58
g
363
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
336
mg
112
%
Natrium
 
1782
mg
77
%
Kalium
 
563
mg
16
%
Kulhydrater
 
285
g
95
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
135
g
150
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
2393
IU
48
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
234
mg
23
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips til opskriften

De færdigbagte kanelstænger køles lidt af på en rist.

Derefter pyntes hver kanelstang med lidt glasur, der laves af flormelis og kogende vand. Evt. også tilsat lidt kakao.

Kanelstangen er en af de populære kager, og du kan sagtens fryse den ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    november 27, 2024 at 7:35 pm

    Den opskrift lyder meget lækker! Tror du kanelstangen kan samles dagen før og sættes på køl, men først bages dagen efter? Den skal nemlig bruges om morgenen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 27, 2024 at 7:41 pm

      Hej Susanne
      Altså som koldhævet kanelstang? Ja, det kan du sagtens, men sæt mængden af gær lidt ned, og tag den ud af køleskabet en halv time før bagning.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Charlotte Gudmand

    september 10, 2024 at 5:40 pm

    Hej
    Jeg har bagt kagen flere gang. Selvom jeg følger opskriften, er min dej nærmest flydende og umulig at virke op. Først når jeg har tilsat mere mel, kan jeg arbejde med den. Men den smager godt

    Svar
  3. Lissi Rasmussen

    marts 04, 2024 at 3:07 pm

    Tak for mange gode opskrifter, men i stedet for at veje mælk syntes jeg det var bedre der stod liter eller deciliter. Du har før omtalt det vil blive lavet om. Mvh. Lissi

    Svar
  4. Pia Hardt Matschafsky

    marts 02, 2024 at 2:55 pm

    Kære Holger
    Du skriver i din opskrift på Kanelstang med creme og remonce at der kan kommes majsstivelse i remoncen så den ikke flyder ud når den bages. Hvordan det? skal majsstivelsen opløses i noget eller kommes direkte i remoncen?

    Vh Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 02, 2024 at 3:01 pm

      Hej Pia
      Du rører bare majsstivelsen (Maizena) direkte i remoncen. Den skal ikke opløses først 🙂
      God bagelyst - det bliver godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Janne

    august 17, 2023 at 12:48 pm

    Jeg vil gerne bage dine kanelstænger hvem forhandler foliebakkerne, jeg kan ikke finde dem nogle steder på forhånd tak. Venlig hilsen Janne

    Svar
    • Charlotte Gudmand

      september 10, 2024 at 5:42 pm

      De har dem i Netto ved Stanniol, fryseposer osv😊

      Svar
  6. Marc

    juli 29, 2023 at 11:53 pm

    Hvis man vil lave den i en bredere/større aluform for at få en større kage. Hvordan vil du gribe det an i stedet for at lave rouladen?

    Svar
  7. Pia

    april 17, 2023 at 1:39 pm

    Jeg ville bruge dr øetkers kagecreme,den er fast og god til bagning og uden mælkeprodukter 👍🙂 (det er for de dovne 😁🙈

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 17, 2023 at 3:59 pm

      Hej Pia
      Man må gerne være lidt doven 🙂
      Det bliver stadig en rigtig god kanelstang.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Karin

    marts 05, 2023 at 9:16 am

    Super fantastisk kanelstænger. 😋

    Svar
  9. Jette

    marts 14, 2021 at 11:09 am

    Måske weekendens projekt 😊

    Svar
  10. Stefan

    marts 14, 2021 at 11:09 am

    Den skal prøves

    Svar
  11. Isa eltong

    januar 25, 2021 at 9:42 pm

    Hej. Jeg leder efter opskriften på verdens bedste kanelstang. Hvor er den blevet af. Den var nemlig den bedste og nemmeste. Mvh isa

    Svar
  12. Gudrun

    april 16, 2019 at 3:22 pm

    Hej. Kan man gøre din kanelstang helt klar, rullet til roulade - putte den i køleskabet og så bage den dagen efter? 🤔 Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  13. Else

    februar 26, 2019 at 6:56 pm

    Hej .
    Kan den fryses?

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 27, 2019 at 9:52 am

      Hej Else
      Det kan den sagtens - men vent så med glasuren til den skal spises 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required