Kan man fryse marcipan, og hvor lang tid kan marcipanen holde sig på frost? Her får du svaret, så du undgår madspild med rester af marcipan.
Du kender sikkert det med at have et stykke marcipan i overskud, og så melder spørgsmålet sig: Kan man fryse marcipan?
Det kan være efter produktionen af hjemmelavet kransekage, hvor man så ikke lige har andre ting at bruge resten af marcipanen til. Og her er det jo smart at fryse resten ned.
Marcipan er jo en dyr ingrediens, og den skal man ikke bare smide ud. Også for i det hele taget at undgå madspild.
Du kan roligt fryse marcipan
Og det korte svar er heldigvis: Jo, du kan sagtens fryse marcipan ned.
Pak marcipanen ind i en frysepose, hvorefter det lægges i fryseren. Her kan marcipan holde sig op mod 10 måneder.
Marcipanen holder sig fint, men vær opmærksom på, at konsistensen kan ændre sig en smule.
Den frosne marcipan kan du med fordel optø i køleskabet, så det foregår langsomt. Derefter den fin til brug i kager og desserter.
Ønsker du ikke at fryse marcipanen ned, kan du med fordel opbevare den i køleskabet, hvor holdbarheden er ca. 4 uger.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden